۴۷۵۰۷
۵۰۲۲
۵۰۲۲
پ

توضیح اژه‌ای درباره زمان دادگاه مهدی‌هاشمی

محسنی اژه‌ای گفت: البته قاضی سراج هنوز زمان برگزاری جلسه دادگاه را تعیین نکرده است اما اظهار امیدواری شده که به زودی زمان تعیین و سپس به پرونده رسیدگی شود.

تابناک: چهل و پنجمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه در شرایطی برگزار شد که شمار روزهای سپری شده سال جدید هنوز به اندازه یک ماه نرسیده و به تبع آن، پرسش و پاسخ های مطرح شده مربوط به مسائلی هستند که در سال ۹۱ مطرح بوده اند؛ از سرانجام پرونده فساد مالی گرفته تا زمان برگزاری دادگاه مهدی هاشمی و مسائلی از این دست.

لبیک قوه قضائیه به ندای رهبری؛ کارگروه تشکیل دادیم

حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در چهل و پنجمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به نامگذاری سال ۹۲ به نام حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی گفت: همه ما از لحاظ دینی و شرعی وظیفه داریم که در خلق این دو حماسه تلاش کنیم و در این میان اصحاب رسانه می‌توانند نقش بسزایی داشته باشند.

وی افزود: همچنین قوای سه گانه و آحاد مردم باید به خلق این حماسه کمک کنند و در مسئله انتخابات نیز مردم همچون گذشته با هوشیاری کامل و مشارکت حداکثری انتخاباتی پرشور و بانشاط را در فضایی آرام، سالم و اقتصادی رقم بزنند.

سخنگوی دستگاه قضایی تأکید کرد: قوه قضائیه به سهم خود برای لبیک به این ندای رهبری در اولین جلسه مسئولان عالی قضایی در سال ۹۲ بلافاصله به این موضوع پرداخت که دستگاه قضایی با چه اقدامی می‌تواند در خلق حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی مؤثر باشد.

محسنی‌اژه‌ای تأکید کرد: بر همین اساس کارگروهی تشکیل شد و کار خود را آغاز کرد که نتیجه فعالیت‌های کار این گروه در جلسه این هفته مسئولان عالی قاضی اعلام می‌شود تا تصمیمات لازم اتخاذ شود.

اهتمام برای کاهش کیفر زندان برای متهمان

دادستان کل کشور کاهش کیفر زندان برای مجرمان را یکی از مسائلی دانست که در نیمه دوم سال ۹۱ به آن توجه ویژه‌ای شده بود.

وی گفت: اهتمام قوه قضائیه کاهش کیفر زندان برای مجرمانی بود که تحت قرار بودند و یا از نظر قانونی الزامی برای حبس آنها وجود نداشت.

وی افزود: از تصمیمات دیگر قوه قضائیه که اتخاذ و ابلاغ شد نظارت بیشتر بر زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها بود.

سخنگوی دستگاه قضایی کاهش کیفر زندان برای مجرمان و نظارت برخی زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها را دو سیاست جدی دستگاه قضایی در سال ۹۲ دانست و تأکید کرد: البته افرادی همچون متجاوزان، اشرار و کسانی که جرایم این گونه دارند همچنان در زندان تحمل کیفر می‌کنند.

بیش از ۳۰ هزار زندانی به مرخصی نوروزی رفته بودند

اژه‌ای در ادامه نشست خبری امروز خود در خصوص تعداد زندانیانی که در ایام نوروز از مرخص استفاده کرده بودند گفت: بر اساس اعلام رئیس سازمان زندان‌ها بیش از ۳۰ هزار نفر توانستند از مرخصی ایام عید استفاده کنند و در صورتی که این افراد در زمان مرخصی دست به کار مجرمانه‌ای نزنند و در جهت اصلاح خود و جبران مافات باشند موضوع مرخصی زندانیان ادامه‌دار خواهد بود.

اشتغال ۱۴۰۰ نفر از زندانیان

وی افزود: همچنین در راستای انتظار جامعه مبنی بر عدم بیکاری زندانیان آزاد شده تعاون زندان‌ها در سال گذشته اقدامات مناسبی را پایه‌گذاری کرد و ما در این تعاون شاهد تحولات خوبی بودیم.

دادستان کل کشور با اشاره به اشتغال ۱۴۰۰ نفر از زندانیان در ۸ ماهه نخست سال ۹۱ گفت: در این مدت زمان تعاون زندان‌ها با ایجاد ۵۷ کارگاه توانست نزدیک به ۱۴۰۰ نفر نیرو را مشغول به کار کند. که در گام اول اقدام مثبتی بود که امیدواریم در سال ۹۲ نیز این اقدام سیرصعودی داشته باشد.

زمان برگزاری دادگاه مهدی هاشمی

سخنگوی قوه قضائیه عصر امروز در چهل و پنجمین نشست خبری خود در رابطه با زمان برگزاری دادگاه مهدی هاشمی با اعلام این مطلب افزود: پس از آنکه رئیس قوه قضائیه ، قاضی سراج را به عنوان قاضی پرونده انتخاب کردند، پرونده در اختیار وی قرار گرفت.

وی افزود: قاضی سراج از آن زمان تاکنون مشغول مطالعه پرونده بود و در تماسی که با او داشتم عنوان کر که پرونده مطالعه شده است.

محسنی اژه‌ای گفت: البته قاضی سراج هنوز زمان برگزاری جلسه دادگاه را تعیین نکرده است اما اظهار امیدواری شده که به زودی زمان تعیین و سپس به پرونده رسیدگی شود.

محکومیت فائزه هاشمی به پایان رسید

سخنگوی قوه قضائیه همچنین درباره پایان محکومیت فائزه هاشمی گفت: او محکومیتی داشت که در اخرین روز سال به پایان رسید و از زندان آزاد شد.

وی افزود: البته یک پرونده مفتوح دیگر هم در رابطه با مسائل داخلی زندان برای وی تشکیل شده که هنوز در مرحله دادسرا است.

رئیس قوه هیچ‌گاه از افراد اسم نبرده و درباره فردی اظهار نظر نکرده است

سخنگوی قوه قضاییه گفت: فرد جدیدی به پرونده فساد بزرگ مالی اضافه نشده، تاکنون تجدید نظر ۱۱ حکم متهمان این پرونده انجام شده و شعبه ۳۶ دیوان عالی کشور در

اژاه‌ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که از وی درباره اظهارنظرهای رئیس قوه قضائیه درباره برخی پرونده‌ها نظیر پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی یا پرونده زورگیران تهرانی، پرسید گفت: رئیس قوه قضائیه هیچگاه از افراد اسم نبرده و به طور مشخص درباره فردی اظهار نظر نکرده است.

وی گفت: رئیس قوه قضاییه به صورت کلی و درباره مصادیق اظهار نظر می‌کند، برای مثال وقتی یک فساد رخ می‌دهد او درباره ماهیت فساد اظهارنظر کرده و قانون را تفسیر می‌کند و اینکه این فساد آیا در مصداق فساد مفسد فی‌الارض بوده یا خیر و شامل کدام ماده قانونی می‌شود.

می‌گفت: رئیس قوه قضاییه تا به حال درباره افراد اظهار نظر نداشته است ولی درباره اصل موضوع مطالبی گفته‌ که اینها تأثیری در رای قضات ندارد.

حکم محکومان پرونده فساد مالی به واحد اجرای احکام ارسال شد

یکی از خبرنگاران از محسنی‌اژه‌ای درباره زمان اجرای احکام ۴ متهم ردیف اول پرونده فساد بزرگ بانکی پرسید که محسنی اژه‌ای گفت: نه تنها ۴ نفر اول پرونده بلکه احکام قطعی شده سایر متهمان نیز از سوی دادگاه به واحد اجرای احکام دادسرا ارسال شده است.

وی گفت: بر اساس آن چه من می‌دانم اجرای احکام دادسرا در مقام تهیه و تدارک مقدمات اجرای کامل احکام است.

وی گفت: البته به این نکته توجه داشته باشید که برخی گزارشها هم مبنی بر سایر تخلفات متهمان پرونده به دست ما رسیده نظیر تخلف اعضای این گروه در زمینه گمرک که در حالی رسیدگی به آنها هستیم.

شاید نیاز باشد مجازاتهای برخی محکومان سنگین‌تر شود

یکی از خبرنگاران پرسید یعنی امکان دارد این افراد مجدد محاکمه شوند؟ که وی پاسخ داد: این امکان وجود دارد، شاید نیاز باشد مجازاتهای برخی سنگین‌تر شود.

سخنگوی دستگاه قضا درباره ورود افراد جدید به این پرونده نیز گفت: فرد جدیدی به عنوان متهم به این پرونده افزوده نشده است و در حال رسیدگی به پرونده‌هایی هستیم که تشکیل شده و کارهای مرحله‌ دادسرای آن انجام شده است.

وی به تجدیدنظر ۱۱ حکمی که پیش‌از این در جریان این پرونده صادر شده بود اشاره کرد و گفت: شعبه ۳۶ دیوان عالی کشور در حال رسیدگی به این ۱۱ حکم است.

وی گفت: البته این در حالی است که در انتهای سال ۹۱ تعدادی کیفر خواست مربوط به متهمان بانک صادرات و بانک ملی صادر و این کیفرخواستها به دادگاه فرستاده شده است.

گزارش رسمی فوت دو زائر ایرانی در عربستان هنوز به دستمان نرسیده است

یکی از خبرنگاران درباره حادثه چند روز گذشته فرودگاه عربستان و فوت ۲ زائر ایرانی پرسید که محسنی اژه‌ای گفت: هنوز هیچ گزارش رسمی از جانب وزارت امور خارجه و مجلس به ما ارائه نشده است.

وی گفت: علی‌القاعده ابتدا باید این دو مرجع بررسی‌های خود را انجام دهند سپس گزارششان را به قوه قضاییه ارائه کنند.

یکی از خبرنگاران درباره سرانجام رسیدگی به پرونده اختلاس از بیمه ایران اشاره کرد که محسنی‌اژاه‌ای گفت: آن قدری از پرونده که احکامش صادر شده بود به دیوان عالی کشور رفته اما هنوز احکام تجدید نظر صادر نشده است.

وی گفت: آن بخش دیگری هم که در دادسرا پرونده‌شان مفتوح بود همچنان رسیدگی‌ها ادامه دارد اما هنوز منجر به نتیجه نشده است.

سخنگوی دستگاه قضا خاطرنشان کرد: مطمئناً به محض حصول نتیجه در رسیدگی به این پرونده‌ها نسبت به اطلاع رسانی آن اقدام خواهد شد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج