معاون شهردار: مردم در میان آتش دنبال اجناس بودند
مازیار حسینی، با حضور در جلسه شورای شهر با ارائه توضیحاتی در رابطه با شروع حادثه پلاسکو و اعلام حریق اظهارکرد: ساختمان پلاسکو سال ۴۱ به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: ساعت ۷ و ۵۸ دقیقه روز ۳۰ دی ماه، آتش نشان ها برای حضور در صحنه حادثه پلاسکو حاضر می شوند. در ابتدا سه ایستگاه به صورت هم زمان در ۲ دقیقه به محل حادثه می رسند.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به برخی شبهات ایجاد شده در فضای مجازی که سبب نگرانی شهروندان شده است تصریح کرد: با آمدن بالا برهای آتش نشانی، حریق ابتدا از بیرون و سپس از درون شروع به اطفا می شود. آتش نشان ها از پله برای رسیدن به محل اعزام می شوند.
حسینی ادامه داد: مردم و کسبه حتی در طبقه نهم که محل حریق بوده است حضور یافته و اقدام به جمع آوری کالاهای خود می کردند.
وی در خصوص مباحث مطرح شده پیرامون استفاده از آب به جای فوم گفت: آتش نشان ها از فوم نیز در این حادثه استفاده کرده اند اما برای حریق های جامدات بهتر است از آب استفاده شود.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران خاطرنشان کرد: حریق ساختمان پلاسکو بار دیگر ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه مشتعل شده است.
حسینی با اشاره به آسیب پذیر بودن سازه ساختمان پلاسکو در مقابل آتش تصریح کرد: با کاهش بار روی سازه در پی آتش، حریق توسعه یافته و ساختمان ریزش کرده و یک کوه منسجم را ایجاد کرده بود.
وی ادامه داد: آتش نشان ها هم زمان ۳ عملیات اطفا، جستجو و آوار برداری را در دستور کار داشتند و یک دقیقه وقفه در کار آنها ایجاد نشد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در خصوص فرو ریزش های ابتدایی خاطرنشان کرد: ساعت ۱۱ و ۵ دقیقه دستور تخلیه ساختمان از سوی فرمانده عملیات اعلام و ساعت ۱۱ و ۳۵ دقیقه ساختمان به طور کامل ریزش کرده است.
حسینی با اشاره به امکانات و تجهیزات استفاده شده در حادثه پلاسکو اظهارکرد: بعد از آوار، از امکانات عمرانی استفاده شد و نمی توان اعلام کرد که تجهیزات مورد نیاز داشتیم اما تجهیزات در اختیار ما نبود.
وی در رابطه با تغییر جهات ترافیکی در محل حادثه گفت: با همکاری پلیس، کمترین مشکلات ترافیکی را در صحنه حادثه شاهد بودیم.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران یکی از دستاوردهای عملیات حادثه پلاسکو را ندادن تلفات بعد از ریزش ساختمان دانست و بیان کرد: خوشبختانه بعد از ریزش ساختمان، مصدوم یا کشته ای در حادثه نداشتیم و این موضوع را می توان یکی از دستاوردهای عملیات حادثه پلاسکو نامید.
حسینی با تاکید بر دپوی تجهیزات در صحنه حادثه اظهارکرد: بر اساس دستور شهردار تهران، یک زمین برای دپو تجهیزات در نظر گرفته شد و در کنار آن یک زمین نیز برای انتقال آوارها مد نظر قرار گرفت. اموال مردم در این بخش بود و ما موظف بودیم از آن حفاظت کنیم.
وی با اشاره به حضور دادستان تهران و معاونین وی در صحنه حادثه تصریح کرد: تخریب ساختمان های اطراف برای دسترسی به طبقات زیرین ساختمان بدون حکم قضایی محقق نمی شد و با همکاری دادستان تهران این موضوع محقق شد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در خصوص اطلاعات موجود مبنی بر زنده بودن افراد در زیر آوار خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام پزشکی قانونی، ۴ تن از شهروندان فوت شده در لحظات ابتدایی حادثه جان خود را از دست داده و این طور نبوده که این افراد در زیر آوار زنده باشند.
حسینی در خصوص چرایی استفاده نشدن از هلی کوپتر در صحنه حادثه پلاسکو تصریح کرد: استفاده از هلی کوپتر تاثیر گذار نبود و تمام زوایای حادثه مورد بررسی قرار گرفته بود.
وی تاکید کرد: بسیاری از قضاوت هایی که از سر دلسوزی اعلام می شد، قابلیت اجرایی نداشت.
نظر کاربران
بفرمایید مردم با این حادثه مرگبار وانی چه میکردند تجهیزات که به اندازه کافی نبود اتش نشانی وجوانهای شهید شده به تنهایی چه میکردند جور شهردار واقایان شورای شهر کشیدند مردم ثابت کردند در هر شرایطی حتی در بین اتش بفکر هموطن خود هستند باز طفره بروید هنوز داغ دل مردم وخانواده شهیدان ودیگران تازه است جمع کنید این شعار های تبلیغاتی را
مسولین شهرداری علنا مردم را دزد خطاب میکنند...