علت اختلال «صدا بیزاری» چیست؟
«صدا بیزاری» یک اختلال است که در آن افراد از صداهایی مانند صدای جویدن و یا سر و صدای ایجاد شده بوسیله حرکت قلم نفرت دارند. فرد مبتلا به این اختلال با شنیدن بعضی صداهای خاص که میتوانند بلند یا آرام باشند، دچار احساسات منفی شدیدی مانند عصبانیت، گریختن، تنفر و انزجار میشود.
فرد مبتلا به این اختلال با شنیدن بعضی صداهای خاص که میتوانند بلند یا آرام باشند، دچار احساسات منفی شدیدی مانند عصبانیت، گریختن، تنفر و انزجار میشود.
مبتلایان به "صدابیزاری" معمولاً با شنیدن صداهایی مانند جویدن آدامس، صاف کردن گلو، هورت کشیدن، سرفه مداوم، تایپ کردن، یا صدای تق تق مداوم دچار عصبانیت شده و میل شدیدی به ترک محیط پیدا میکنند.
محرکهای دیداری مثلاً تکانهای مداوم پا یا دست دیگران در اثر بیقراری، دیدن فرد در حال جویدن آدامس یا جویدن ناخن هم میتوانند عامل تحریک عصبی این افراد شوند. هر فرد به دسته خاصی از محرکها حساسیت نشان میدهد و میزان حساسیت فرد به هر کدام از محرکها متفاوت است.
این اصطلاح در سال ۲۰۰۰ و در تمایز با اختلال هراس از صدا(فنوفوبیک) و برای کسانی به کار رفت که اعصابشان با صدا تحریک میشد.
محققان در این پژوهش نخستین شواهد از تغییرات واضح در ساختار لوب فرونتال مغز در افراد مبتلا به صدا بیزاری و همچنین تغییراتی در فعالیت مغز را نشان دادهاند.
تصویربرداری از مغز افراد مبتلا به این اختلال نشان داد که آنها دارای اختلال در مکانیسم کنترل عاطفی هستند که سبب میشود مغز آنها با شنیدن این صداهای محرک شدیدا تحریک شود.
پژوهشگران همچنین دریافتند که فعالیت مغز از الگوهای اتصال مختلف به لوب فرونتال نشأت گرفته که به طور طبیعی مسئول سرکوب واکنشهای غیر طبیعی در برابر صدا است.
این پژوهشگران همچنین دریافتند که این صداها سبب برانگیخته شدن پاسخهای فیزیولوژیکی شدید با افزایش ضربان قلب و عرق کردن در افراد مبتلا به صدابیزاری میشود.
نظر کاربران
اگه میتونین راه درمانشو بزارین .
أين را هم به تحقيقاتنا أضافه كنندًًًً،،،، كه هنگامي كه شخص أين صداها را با نيت جهت آزار و توهين به صدا در مياورد به صورت طبيعي إنسان متوجه حركت توهين أميز واعتراضي ان شخص ميشود ورنجيده ميشود،،،،،اما نه اگر أين صداها به صورت طبيعي و بدون غرض شخصي و حهت انجام كار و بر طرف كردن مشكلي ديده شود ناراحتي و كدورتي هم به وجود نميايد،،،،
در یک کتاب که نوشته ی دکتر صفدر صانعی استاد دانشگاه اصفهان بود خواندم کمبود منیزیوم در بدن باعث می شود که فرد به سروصدا حساس شود یکی از دوستان در یک مجتمع مسکونی ساکن بود و از سروصدا خیلی نالان بود توصیه کردم بعدا به من گفت با خوردن یک هفته مکمل منیزیوم و امگا۳ از این ناراحتی خلاص شده استو حالا بمب هم بیخ گوشش منفجر کنند اصلا ناراحت نمی شود....