محتوای حمایتشده
هزینه عمل آی وی اف | هزینه درمان نازایی با IVF
هزینه عمل آی وی اف و درمان نازایی با IVF دغدغه کسانی است که قصد دارند به کمک این روش به آرزوی خود برسند و برای هرگونه اقدامی علاوه بر پاسخ این سوال نیاز به کسب اطلاعات دقیقی دارند؛ پس با خواندن این مطلب میتوانند ابهامات در این باره را رفع کنند.
برترین ها: آی وی اف (In Vitro Fertilization) یا لقاح مصنوعی یکی از کارآمدترین روشهای باروری در زوجها است. این روش باروری که در محیط آزمایشگاهی انجام میشود به دلیل درصد بالای نتیجه بخشی مثبت آن توسط پزشکان متخصص بسیاری برای رسیدن به نتیجه مطلوب به زوجهای نابارور یا افرادی که در باروری مشکل دارند توصیه میشود. در این مطلب به آی وی اف، کاربردها، مزایا، شرایط انجام و هزینه آن پرداخته شده است.
دکتر آمنه لاهوتی
جراح و متخصص زنان و زایمان، فلوشیپ ناباروری و IVF
برای تعیین وقت و مشاوره همین حالا تماس بگیرید.
داخلی2
کاربردهای عمل آی وی اف چیست؟
امروزه با پیشرفت علم و فناوری در زمینه پزشکی میتوان از روشهای مختلفی برای بارداری استفاده کرد. یکی از این درمانها استفاده از روش آی وی اف است. این جراحی نوعی فناوری تولید مثل کمکی است که شامل بازیابی تخمکها از تخمدانهای زن و باروری آنها با اسپرم میشود. در ادامه به برخی از مهمترین کاربردهای این روش اشاره میکنیم:
- مسدود شدن لولههای فالوپ
- مشکلات اسپرم
- اختلال در تخمکگذاری
- اندومتریوز
- علل ناشناخته ناباروری
در چه شرایطی عمل آی وی اف انجام می شود؟
روش IVF که مرسوم ترین شیوه از روش های کمک باروری (َART) است، در این موارد می تواند مشکل ناباروری را حل کند:
• مرد به دلیل کم بودن تعداد اسپرم ها و یا تعداد کم اسپرم ها نا بارور باشد.
• در صورتی که زن با اختلالات تخمک گذاری یا نارسایی زودرس تخمدان مواجه باشد یا نازایی بدون توضیح وجود داشته باشد.
• زنانی که لوله های فالوپ خود را برداشته اند یا افرادی که لوله های فالوپی مسدود شده یا آسیب دیده دارند.
• افرادی که به اختلالات ژنتیکی مبتلا هستند.
• همچنین ناباروری به علت های نامشخص هم می تواند از طریق روش IVF درمان شود.
کاندیدهای مناسب برای انجام عمل آی وی اف
نکته قابل توجه در انجام جراحی ای وی اف، انتخاب بهترین کاندید برای این جراحی است. در ادامه برخی از افرادی که میتوانند کاندید مناسبی برای این جراحی باشند را معرفی میکنیم:
- زوج هایی با سابقه طولانی ناباروری
- زوج هایی به ناباروری بی دلیل
- زنان مبتلا به اندومتریوز شدید
- زنانی با لوله های فالوپ مسدود
- مردانی با ناهنجاری های شدید اسپرم
آی وی اف (IVF) به چه صورت انجام می شود؟
به طور کلی می توان اینگونه گفت که برای تکمیل یک چرخه روش IVF چیزی حدود ۴ تا ۶ هفته زمان نیاز است. چند هفته باید صبر کنید تا تخمک ها آماده شوند و پس از آن بازیابی و بارورسازی تخمک صورت می گیرد و ۳ تا ۵ روز بعد جنین ها در داخل رحم قرار داده می شود. درمان ناباروری از طریق IVF و انتقال جنین به داخل رحم را می توان به ۵ مرحله تقسیم نمود:
مرحله ۱. در اولین مرحله پس از اتخاذ تصمیم مبنی بر درمان ناباروری از طریق روش IVF ، عموما داروهای باروری با هدف تحریک تخمک زایی تجویز می شود. فراموش نکنید که در این روش به دلیل اینکه ممکن است بعضی از تخمک ها پس از لقاح و قرار گرفتن در رحم رشد و نمو نکنند، چندین تخمک مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در این مرحله سونوگرافی ترانس واژینال برای بررسی تخمدان ها و نمونه های خون برای بررسی سطح هورمون ها گرفته می شود.
مرحله ۲. در این مرحله تخمک ها از طریق یک سوزن توخالی از طریق حفره لگنی جمع آوری می شود. قبل از این جراحی کوچک بیمار باید ناشتا باشد و در طول آن هم به کمک داروهای بیهوشی خفیف، خواب آلوده خواهد بود.
مرحله ۳. حالا وقت آن است که از مرد درخواست شود برای انجام لقاح، نمونه اسپرم آماده کند.
مرحله ۴. در این مرحله مهمتری بخش باروری به کمک روش IVF صورت می پذیرد. اسپرم و تخمک پدر و مادر در مرحله ای به نام تلقیح با هم مخلوط شده و در یک ظرف مخصوص برای ایجاد لقاح نگه داری می شوند. تخمک ها برای تائید اینکه بارور شده اند و تقسیم سلولی درحال انجام است، تحت نظارت متخصصین قرار می گیرند. زمانی که پروسه ی لقاح و تقسیم با موفقیت انجام شد، تخمک لقاح یافته، جنین نامیده میشود.
توجه داشته باشید در مواقعی که احتمال لقاح پایین است، از روش تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم یا ICSI استفاده می شود. در این روش یک اسپرم به منظور انجام لقاح بصورت مستقیم به سیتوپلاسم تخمک تزریق می شود.
مرحله ۵. در درمان ناباروری به روش IVF معمولا ۳ تا ۵ روز پس از بازیابی تخمک و انجام لقاح، جنین به رحم زن منتقل می شود. انتقال جنین به رحم از طریق یک لوله کوچک یا کانتر صورت می پذیرد و برای اغلب زنان بدون درد است. پس از آن اگر بارداری به روش IVF موفقیت آمیز باشد، ۶ تا ۱۰ روز بعد از بازیابی تخمکها، لانه گزینی انجام می شود.
درصد موفقیت بارداری با روش آی وی اف
شانس موفقیت روش (IVF) هم مانند بسیاری دیگر از روش های درمان ناباروری به سن زن و شوهر، وضعیت سلامتی آن ها و علل نا باروری بستگی دارد و بر اساس نتایج زنان جوان تر با تخمک های سالم تر شانس موفقیت بیشتری در این روش دارند. بر اساس تحقیقاتی که در رابطه با سن زن و شانس موفقیت روش IVF بر روی تعدادی از زنان ایالت متحده آمریکا انجام شده است، زنان ۳۴ ساله یا کمتر بیشترین شانس موفقیت را در این روش دارا هستند. بر اساس این مطالعه:
- زنان ۳۴ ساله یا کمتر حدود 50 درصد
- زنان ۳۵ تا ۳۷ سال حدود ۳۱ درصد
- زنان ۳۸ تا ۴۰ سال حدود ۲۱ درصد
- زنان ۴۱ تا ۴۲ سال حدود ۱۱ درصد
- و شانس زنان ۴۳ ساله یا بالاتر برای بارور شدن از طریق روش IVF تنها حدود ۵ درصد است.
معایب بارداری با آی وی اف (IVF)
هر چند این روش بسیار پرطرفدار است و در بیشتر موارد نتیجه مثبتی داشته است با این حال روشی نیست که خالی از عیب و اشکال باشد. بنابراین بهتر است قبل از هر گونه تصمیمی نسبت به معایب آن نیز آگاه باشید:
- صرف زمان و هزینه بالا
- امکان نتیجه منفی بر خلاف هزینه سنگین آن
- احتمال دستور توقف فرآیند توسط پزشک
- عدم رشد فولیکولها به میزان کافی
- خطر سندروم تحریک بیش از حد تخمدانها OHSS
- امکان دوقلو یا چند قلو زایی به احتمال بیش از ۲۰ درصد
- خطر سقط جنین یا زایمان زودرس
هزینه آی وی اف تحت تاثیر چه عواملی است؟
هزینه آیویاف تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد که میتواند از یک مرکز درمانی به مرکز درمانی دیگر و حتی از یک بیمار به بیمار دیگر متفاوت باشد. برخی از مهمترین عواملی که بر هزینههای آیویاف تأثیر میگذارند عبارتند از:
هزینه بیمارستان
هزینههای بستری در بیمارستان یکی از دغدغههای اصلی بسیاری از افراد است. این هزینهها بسته به عوامل مختلفی مانند نوع بیماری، مدت زمان بستری، نوع اتاق، خدمات اضافی و... میتواند بسیار متفاوت باشد. هزینه بستری شدن در بیمارستان به منظور انجام معاینات و آزمایشات تکمیلی به طور معمول در حدود 30 میلیون تومان است که این مبلغ به دلایل مختلف از جمله احتیاج زوجین به تخمک اهدایی ممکن است تا 60 میلیون تومان یا حتی بیشتر نیز افزایش یابد.
هزینه دارو
نوع و مقدار داروهایی که در طول درمان استفاده میشود بر هزینهها تأثیر میگذارد. ممکن است بیمار به دلیل شرایطی که دارد نیاز به داروهای ویژهای داشته باشد که تهیه آنها به صورت ماهانه هزینهای متغیر به افراد تحمیل کند. بنابراین هزینه داروها را باید جز خرجهای قطعی اما متغیر به لحاظ هزینه در نظر گرفت.
هزینه آزمایشات
هزینههای انجام آزمایشهای مختلف و سونوگرافیها در طول درمان نیز به هزینههای کلی اضافه میشود. به طور کلی انجام امور مربوط به آزمایشگاه برای انجام لقاح مصنوعی ممکن است تا 50 میلیون تومان برآورد شود.
دستمزد پزشک
پزشکان متخصص در رشتههای مختلف، دستمزدهای متفاوتی دریافت میکنند. معمولاً پزشکان جراح، متخصصان داخلی و فوق تخصصها دستمزد بالاتری نسبت به پزشکان عمومی دارند. دستمزد پزشکان ممکن است در بیمارستانها و کلینیکهای دولتی مناسبتر باشد و هزینه ویزیت آنها و تحت نظر گرفتن بیمار در مراکز درمان ناباروری خصوصی قطعاً بیشتر است.
هزینه عمل آی وی اف چقدر است؟
هزینه عمل آی وی اف همانطور که پیشتر توضیح داده شد به عوامل مختلفی بستگی دارد. ضمن این که این عمل به چهار روش مختلف که با توجه به شرایط و نیاز بیمار مورد استفاده قرار میگیرد انجام میشود. در جدول زیر هزینههای این چهار روش به طور تقریبی برآورد شده است:
هزینه آی وی اف | 30 تا 50 میلیون تومان |
هزینه ای یو ای | 35 الی 40 میلیون تومان |
هزینه تخمک اهدایی | 50 تا 65 میلیون تومان |
هزینه فریز تخمک | حدود 10 میلیون تومان |
دکتر آمنه لاهوتی اشکوری - متخصص زنان
- جراح و متخصص زنان و زایمان، فلوشیپ ناباروری و IVF
- بالاترین درصد موفقیت "آی وی اف"
- تعیین جنسیت قبل از بارداری
- دارای بورد تخصصی جراحی زنان و زایمان و نازایی
- دوره آموزشی نازایی و تکنیک های کمک باروری (IVF و IUI
- دوره آموزشی جراحی لاپاراسکوپی دانشگاه علوم پزشکی تهران
برای مشاوره و اطلاع از هزینه کلیک کنید.
برای تعیین وقت و مشاوره همین حالا تماس بگیرید.
داخلی2
ارسال نظر