۴۷۱۸۴۴
۶ نظر
۵۰۰۶
۶ نظر
۵۰۰۶
پ

عراق می توانند ایران و عربستان را آشتی دهد؟

پایگاه خبری انتخاب به نقل از المانیتور نوشت: در ۱۴ ژانویه رسانه های عراقی و ایرانی از پیشنهاد میانجی گری وزیر خارجه عراق ابراهیم الجعفری برای میانجی گری میان تهران و ریاض برای حل و فصل روابط دو جانبه دو کشور که بعد از حمله برخی عوامل به سرکنسولگری و سفارت این کشور در ایران قطع شده است خبر دادند.

پایگاه خبری انتخاب به نقل از المانیتور نوشت: در ۱۴ ژانویه رسانه های عراقی و ایرانی از پیشنهاد میانجی گری وزیر خارجه عراق ابراهیم الجعفری برای میانجی گری میان تهران و ریاض برای حل و فصل روابط دو جانبه دو کشور که بعد از حمله برخی عوامل به سرکنسولگری و سفارت این کشور در ایران قطع شده است خبر دادند.
این حمله بعد از یک سری تنش های دیپلماتیک بین دو کشور نظیر کشته شدن ۴۵۰ حاجی ایرانی در جریان حج آن سال و اعدام شیخ نمر روحانی شیعه عربستانی اتفاق افتاد که در نهایت به قطع روابط دو طرف انجامید.

به گزارش «انتخاب»؛ جعفری این خبر را تایید کرده و گفته او از سال گذشته در حال میانجی گر است. او گفته من درواقع در پیام هایی که بین مقامات دو کشور مبادله شده است این کار را انجام داده ام. جعفری همچنین افزود که هر بحرانی در روابط بین ایران و سعودی بر عراق نیز تاثیر خواهد گذاشت برعکس.

میانجی گری جعفری در پی تلاش های رسمی کشورهای شورای همکاری خلیج برای گره زدن مجدد روابط تهران و ریاض و بازگشایی کانال برفراری دیالوگ بین دو کشور آغاز شده است.

خالد الجرلاح معاون وزیر خارجه کویت گفته کشورهای شورای همکاری در تلاش اند که از دو کشور دعوت کنند که در نشست هایی شرکت کنند .

در ۱۷ ژانویه حسن روحانی اعلام کرد که تعداد زیادی از کشورها به ویژه عراق و کویت پیشنهاد میانجی گری بین ایران و عربستان را داده اند و ایران به این تلاش ها احترام گذاشته و امیدوار است که برای همه پیامد خوبی داشته باشد به ویژه برای کشورهای خلیح فارس و عربستان. بیانیه روحانی توسط شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و جواد ظریف وزیر خارجه اینم کشور قرایت شده بود و عر دو نیز ابزار امیدواری کردند که روابط با عربستان از سر گرفته شود.

عراق در ماه ژانویه ۲۰۱۶ پیشنهاد میانجی گری را مطرح کرد و این درست بعد از بالا گرفتن تنش های بین دو کشور در پی حمله به حمله به سقارت عربستان در ایران بود. در آن زمان جعفری گفته بودکه اختلافات اخیر بین ایران و عربیستان عراق را بر آن داشته که فورا برای میانجی گری اقدام کند. او همچنین افزود که کابینه دولت عراق تصمیم گرفته که فورا برای کاهش تنش های بین دو کشور اقدام کند اما هیچ فایده ای نداشته. آلمان نیز در ماه فوریه تلاش هایی را برای میانجی گری بین دو کشور آغاز کرد که این تلاش ها نیز به دلیل فقدان پاسخگویی از هر دو طرف بی نتیجه ماند.

سوال اینجاست که اگر زمان میانجی گری بین دو کشور فرا رسیده باشد آیا عراق میتواند نفوذ کافی در کشور را برای دستیابی به هدفش داشته باشد؟

پاسخ این سوال به علاقه دو طرف برای آشتی بستگی دارد. در واقع هر دو طرف نیاز به حل و فصل اختلافات در شرایط کنونی دارند. این واقعیت در توافق مشترک دو کشور برای کاهش سطح تولید نفت در دیدار اخیر اوپک در الجزیره مشخص شد. این توافق در منجر به این شد که تولید بسیاری از کشورهای اتولیدد کننده عمده نفت کاهش شدیدی داشته باشد در عوض قیمت نفت افزایش یابد. منافع اقتصادی دو رقیب منطقه ای را پای میز مذاکره کشاند.

رییس سازمان حج ایران سید علی قاضی عسگر در دهم ژانویه خبر داد که دعوتنامه ای از سوی عربستان برای دعوت به حج سال جاری در نیویورک به ایران داده شده است که باید در مورد برنامه حج سال ۲۰۱۷ بحث کرد. حاجیان ایرانی تقریبا ۶۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۵ بودند که یکی از بزرگترین جمعیت حاجیان در سراسر کشورها را به خود اختصاص داده اند . برای عربستان این به معنای درآمد اقتصادی عظیمی است که به تنهایی ثابت میکند عربستان نمیخواهد این ایران را از شرکت در مراسم حج محروم کند. از این گذشته ایران نمی خواهد شهروندانش را از شرکت در مراسم حج که یکی واجبات دینی اسلام است محروم کند و به دنبال راهی برای کنترل هزینه های دولتی این کار است.

در مورد اختلافات منطقه ای نیز تحولات اخیز دو کشور رقیب را برای ایجاد یک آشتی به هم نزدیک تر کرده است. اول اینکه لبنان بعد از مدتها فقدان رییس جهور در حال شکل دادن به کابینه اش است. جنبش آینده که به عربستان نزدیک است و از سعد حریری حمایت میکند به اجماعی با حزب الله دست پیدا کرده است. دستیابی به یک تعامل در یمن و سوریه نیز بعید به نظر نمی رسد.

علی رغم تغییرات قطعی در سیاست های عمومی ایران و عربستان در مورد روابط دو جانبه همچنان برخی مخالفت ها بین دو کشور به گوش می رسد.

تنوع دینی و سیاسی عراق دارایی ارزشمندی است که این کشور را برای دستیابی به موفقیت در میانجی گری بین ایران وعراق موفقتر خواهد ساخت. در عوض کردستان و احزاب اهل تسنن که روابط خوبی با عربستان دارند, احزاب شیعه روابط خوبی با ایران دارند و به این واسطه دیپلمات های عراقی می توانند تعامل مجدد بین این دو کشور را به ارمغان بیاورند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    کار ما به کجا رسید

  • ارسلان

    ما نیازی نداریم که کشوری میانجی باشد وسعی کند ما با کشوری که حامی امریکاست ودشمن ما ویک ترورست تمام عیار اشتی بدهد ما کشور مستقلی هستیم ترامپ وپادشاه عربستان هردو یکی هستند وازیک اخور ؟؟؟؟؟؟لطفا کار به کشور ما نداشته باش عربستان خودش کشتار میکند ویک تروریست ولی مارا تروریست میدانند واتباع ومردم مارا اوره سرگردان کرده وسرجنگ با ملت ایران را دارد چرا چون ایران باج به کسی نمیدهد عربستان مال ترامپ ما نیازی به ان کشور جنگ طلب وبیرحم نداریم شما هم بفکر کشور خو د وملتت باش

  • بدون نام

    گیرم این کار توسط عراق یا هر کشور دیگری انجام شود که البته خفت بار است ولی با گروههای خودسری که هر آن با حمله به این سفارتخانه یا آن سفارتخانه هزینه برای این مملکت ایجاد میکنند چکار خواهید کرد

  • کمال

    آشتی کردن با وهابیت یعنی دودستی جان و مال و ناموس خود را تقدیم گرگ کردن.
    ...

  • بی نام

    آقا کمال این چه منطقی هست افرادی مثل شما دارند این چه حرفیه که شما میزنی که آشتی با وهابیت یعنی جان و مال و ناموس خود را تقدیم گرگ کردن ..خوب اون روزی که آشتی بودیم آیا عربستانی ها تعرضی به جان و مال و ناموس شما کردند که این مزخرفات را سر هم میکنی من نمیدونم افرادی مثل شما چه سودی از نفرت و دشمنی و کینه میبرید که این طور وقیحانه افکار خودتون را تو جامعه اشاعه میدید عربستانی ها هرچه هم که بد باشند بهتر از این کمونیست های بی دین روسیه و چینی هستند برو حداقل تاریخ دویست سال پیش تا حالا را بخون تا خیانت روسیه و ضررهایی جانی و مالی و همچنین غصب هزاران کیلومتر از خاک این وطن را به دست روسیه بفهمی و بدونی دشمنی که این دو کشور با مسلمانان در طول تاریخ داشته اند را نمیشه کتمان کرد

  • بدون نام

    بغداد الان دچار بحرانه وحکومتش در حال سقوطه !! کوری عصا کش کور دگر شود

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج