مبارزه با فساد مقولهای مثبت است، اما آنچه به نتیجه برسد دارای اهمیت بیشتری است و هم اینکه این روند بدون در نظر داشتن میزان نزدیکی به شخصیتها و دستگاههایی باشد که درباره آنها ادعایی میشود.
روزنامه آرمان- سارا خوشنویس: مبارزه با فساد مقولهای مثبت است، اما آنچه به نتیجه برسد دارای اهمیت بیشتری است و هم اینکه این روند بدون در نظر داشتن میزان نزدیکی به شخصیتها و دستگاههایی باشد که درباره آنها ادعایی میشود.
احمد توکلی پس از پایان حضورش در مجلس با راه اندازی تشکیلاتی که نام «سازمان مردم نهاد دیدهبان شفافیت و عدالت» بر آن نهاده است، بر مقوله ثروت و فساد اقتصادی شخصیتها متمرکز شده است و هر از چندگاهی به انتشار موضوعاتی در این مقوله میِپردازد که مشخص نیست به چه دلیل درمیانه راه متوقف میشود. او دیروز خواستار عزل نعمت زاده وزیر صنعت دولت یازدهم شد، اما جالب اینکه او در زمانی که دولت احمدینژاد بر سر کار بود، ظاهرا به دلیل حضور در مجلس فرصت رسیدگی به وضعیت مالی وزرا و بستگان آن دولت را نداشت که البته این موضوع از نظر جامعه دور نماند.
به عنوان نمونه زمانی که سخنگوی دولت یازدهم یعنی محمدباقر نوبخت در مراسم معارفه رئیس جدید هیات عامل صندوق توسعه ملی از دکتر صفدرحسینی بهعنوان یکی از ذخیرههای نظام یاد کرد، توکلی برآشفت و نوشت:«آقای رئیسجمهور و اعضای هیات دولت اگر در قبال این موضعگیری سخنگوی دولت به سکوت خود ادامه دهند، در معصیت هجمه به ارزشهای انقلاب اسلامی شریک و همبازند.» سایت فرارو واکنش توکلی را منتشر کرد، اما پیام مخاطبان این سایت قابل تامل بود، چنانکه یکی از این مخاطبان نوشته است: «آقای توکلی در دوره احمدینژاد زمانی که نماینده مجلس بود، درباره محصولی و رحیمی از این انتقادات فرموده بودند؟
یا اینکه برای خودنمایی و دلواپسی سیاسی چنین شدند؟» یا مخاطبی دیگر پرسید: «این عزیزان وقتی در مجلس بودند کجا بودند.... وقتی در دوران ریاست جمهوری محمود این همه تخلف و اختلاس و بی اخلاقی رخ داد، چرا صدایشان در نیامد....لطفا جواب این سوالات را برای روشن شدن افکار عمومی بدهید»و پیامهای مشابه دیگر که سوالاتی درباره«سکوت توکلی درباره دولت احمدینژاد» داشتند.
نعمتزاده را عزل کنید!
توکلی دیروز در جمع دانشجویان بود و این بار وزیر دولت یازدهم را موضوع سخنرانی خود کرد. رئیس دیدهبان شفافیت و عدالت در بخشی از سخنران خود «درهای چرخان» را یکی از علل فساد دانست و اظهار داشت:«در این روش فساد، افراد ژست رفتن میگیرند اما در واقع این عمل رخ نمیدهد و مثلا از بخش دولتی به بخش خصوصی و یا برعکس میروند. مثل آقای نعمتزاده که حدود ۴۰سال در بخش عمومی کار میکند و بعد به بخش خصوصی میآید و در عرض ۳ سال ۱۰۰۰ میلیارد درآمدزایی میکند و امروز همسر و دختران او در تعدادی زیادی از شرکتها عضو هیات مدیره، مدیرعامل یا رئیس هستند!»
توکلی همچنین ضمن انتقاد از حضور نهاوندیان از بخش خصوص در بخش دولتی گفت:«این بدان معنی نیست که فساد صورت گرفته است، بلکه این انتصاب فرد را در معرض فساد قرار میدهد.» وی در پاسخ به سوال دانشجویی که درباره علت عدم رسیدگی به پرونده محمدرضا نعمت زاده پرسیده بود، گفت:«ازطرفی قوه مجریه مقصر است، زیرا ما نامه زدیم به رئیسجمهور و از ایشان خواستیم توضیح بدهد، اما این کار را نکرد و اگر این چنین نیست، بیایید دفاع کنید و اگر نه، او را عزل کنید...» البته انتقادات توکلی به نعمت زاده به این اظهارات محدود نشد، چرا که او نامهای هم به معاون اول رئیس جمهور نوشت و خواستار عزل این وزیر شد.
ظاهرا نامه یا گزارشی از سوی «سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت و عدالت» درباره عملکرد نعمتزاده به جهانگیری داده شده بود که دراین نامه توکلی از توجه به آن گزارش تشکر کرده و با ذکر موارد آورده است:«بانک جهانی فساد را چنین تعریف میکند: «استفاده از قدرت عمومی برای مقاصد خصوصی»، با این تعریف روشن، اگر کار آقای نعمت زاده فساد نیست، پس چیست؟ اگر بعضی روشهای او را فسادزا و او را دارای سوابق فسادپرور بخوانیم گزاف گفتهایم؟ شما سیاستمدار کارکشتهای هستید و معنای این رفتارها برایتان آشکار است. مردم در شگفتند که چرا دولت از چنین عنصری حمایت میکند. دیدهبان شفافیت و عدالت مصرانه از جنابعالی میخواهد که رئیسجمهور محترم را به عزل وزیر میلیاردر ویژه خوار که نه تنها به آبروی دولت، بلکه به آبروی حکومت ضربه زده است، راضی بفرمایید.»
روایت توکلی از یک رانت!
البته دیروز توکلی از موضوعی پرده برداشت که به گفته او رانت است. این نماینده سابق اظهار داشت:«در سال ۹۲ ما تلاش کردیم که قیمت خوراک پتروشیمیها را اصلاح کنیم و اعتراض داشتیم که چرا خوراک پتروشیمی اینقدر ارزان در اختیار آنان قرار میگیرد.ما توانستیم مقداری این مساله را کنترل کنیم، اما رسانهها علیه بنده و چند نماینده اصولگرای دیگر مطلب نوشتند و انتقاد کردند. دلیل این امر این است که برخی از همین رسانهها نیز فاسد هستند. در کمیسیون تلفیق لابی کردند و این نرخ را باز هم به نرخ قبلی بازگرداندند. جالب است بدانید این لابی را یک نماینده سابق مجلس انجام داد و در حاضر رئیس سندیکای کارفرمایی پتروشیمی است.» اکنون مشخص نیست منظور او کدام نماینده است و آیا پاسخی به او داده خواهد شد یا خیر.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
حرفهای مربوط به آقای توکلی دقیقاً درسته و اینکه چرا ایشان در زمان دولت قبل این چنین رفتار نمی کرد. اما یک ضرب المثلی داریم که میگه:
جلوی ضرر را از هر کجا بگیر ی منفعت است.
نظر کاربران
حرفهای مربوط به آقای توکلی دقیقاً درسته و اینکه چرا ایشان در زمان دولت قبل این چنین رفتار نمی کرد. اما یک ضرب المثلی داریم که میگه:
جلوی ضرر را از هر کجا بگیر ی منفعت است.