۴۶۸۷۵۸
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

میزان فرار مالیاتی از ۱۳ تا ۳۰ هزار میلیارد

رئیس سازمان امور مالیاتی پولشویی را مصداق فرار مالیاتی معرفی کرد و گفت: در کشورمان شاهد موارد فرار مالیاتی از ١٣ هزار میلیارد تومان تا ٣۰ هزار میلیارد تومان هستیم.

روزنامه آرمان: رئیس سازمان امور مالیاتی پولشویی را مصداق فرار مالیاتی معرفی کرد و گفت: در کشورمان شاهد موارد فرار مالیاتی از ١٣ هزار میلیارد تومان تا ٣۰ هزار میلیارد تومان هستیم.
سیدکامل تقوی‌نژاد با بیان اینکه در حال حاضر نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در کشور حدود هفت درصد است که در مقایسه با کشورهای توسعه یافته و پیشرفته رقم پایینی به شمار می‌رود، عنوان کرد: پیش‌بینی این نسبت در پایان برنامه ششم توسعه ۱۱ درصد است که با اجرای برنامه‌هایی همچون گسترش و منطقی‌سازی پایه‌های مالیاتی، مبارزه با فرارهای مالیاتی، شفاف‌سازی اقتصاد و هدفمندسازی معافیت‌ها باید این رقم را محقق ساخت. او معضل فرار مالیاتی را پدیده‌ای رایج در تمام کشورها اعم از توسعه‌یافته و توسعه‌نیافته عنوان و اظهار کرد: عموما به علت عدم اشراف به میزان درآمد افراد و همچنین سوء‌استفاده از خلأهای قانونی، فرار مالیاتی شکل می‌گیرد که برای مقابله با آن، باید به سمت شفاف‌سازی اقتصاد و تقویت نظام جامع اطلاعات مالیاتی حرکت کنیم.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در زمینه آمار فرار مالیاتی در کشور بیان کرد: برآورد ما نشان می‌دهد بخشی از اقتصاد کشور از لحاظ قانونی معاف از پرداخت مالیات است و بخشی نیز خارج از تور مالیاتی و شناسایی نشده است و برآورد می‌شود میزان فرار مالیاتی در کشور بین ۱۳ هزار میلیارد تومان تا ۳۰ هزار میلیارد تومان باشد. تقوی‌نژاد پدیده پولشویی را نیز از مصادیق فرار مالیاتی برشمرد و افزود: پدیده پولشویی ماحصل عدم شفافیت اطلاعات اقتصادی و درآمدی افراد است و برای مقابله با آن باید به سمت شفاف شدن اطلاعات اقتصادی حرکت کنیم. او خاطرنشان کرد: مواد ۲۷۲ تا ۲۷۴ قانون مالیات‌های مستقیم به مقوله جرم‌انگاری پرداخته و به نوعی کاستی‌ها و ضعف‌های مربوط به ضمانت اجرایی قوانین مالیاتی مرتفع شده و براساس ماده ۲۷۸ این قانون، بنا به درخواست سازمان امور مالیاتی کشور و از سوی قوه قضائیه در هر استان و منطقه‌ای که لازم باشد دادسرا و دادگاه ویژه مالیاتی به منظور برخورد با مرتکبان جرایم مالیاتی تشکیل خواهد شد.
تقوی نژاد در ادامه به پدیده شرکت‌های صوری و فاکتورفروشی اشاره کرد و ادامه داد: این پدیده اگر چه در اقتصاد سابقه‌ای طولانی دارد، اما با اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده و موضوع اعتبار مالیاتی و برگشت مالیات به حلقه‌های ماقبل، فاکتورفروشی تشدید شده و البته سازمان امور مالیاتی کشور با همکاری پلیس آگاهی به طور جدی و قاطعانه با این شرکت‌ها برخورد می‌کند و تاکنون ۱۵۰۰ شرکت صوری شناسایی و در لیست سیاه سازمان قرار گرفته است. در کنار صحبت‌های رئیس سازمان امور مالیاتی همچنین می‌توان به جدیدترین گزارش سالانه سازمان شفافیت بین‌الملل اشاره داشت که بر اساس آن ایران در سال ۲۰۱۶ با صعود دو رتبه‌ای نسبت به سال قبل از آن یکصد و سی و یکمین اقتصاد شفاف دنیا شناخته شد.
سومالی، سودان جنوبی و کره شمالی نیز فاسدترین کشورهای جهان در سال ۲۰۱۶ بودند. سومالی با دریافت امتیاز ۱۰ در شاخص ادراک فساد ۲۰۱۶ که بخش دولتی کشورها را با دادن امتیاز از صفر تا ۱۰۰ رتبه‌بندی می‌کند، فاسدترین کشور جهان شناخته شد. این کشور در ۱۰ سال گذشته این عنوان را در اختیار داشته است. کشورهایی که امتیاز کمتری دارند، فاسدتر به نظر رسیده و ویژگی‌هایی شامل مصونیت برای فساد و موسسات ضعیف دارند. کشورهای خاورمیانه با بدترین کاهش در شاخص فساد روبه‌رو شده‌اند که در صدر آنها قطر با کاهش ۱۰ امتیاز نسبت به رتبه قبلی قرار گرفت. با این حال کشورهای اروپایی در میان کشورهایی بودند که در شاخص ادراک فساد یکی از بالاترین رتبه‌ها را کسب کردند و از پنج رتبه برتر، چهار رتبه را در اختیار گرفتند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج