شاید اصولگرایان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری برای وارد کردن یک ضربه اساسی به طیفهای نزدیک به دولت، تلاش کنند ناطق نوری را به دامان اصولگرایی بازگردانند.
روزنامه آرمان: شاید اصولگرایان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری برای وارد کردن یک ضربه اساسی به طیفهای نزدیک به دولت، تلاش کنند ناطق نوری را به دامان اصولگرایی بازگردانند.
این روزها در فضای سیاسی کشور به ویژه در جریان اعتدال و اصلاحات، برخی از ناطق نوری به عنوان جانشین آیتا...هاشمی یاد میکنند. برخی ناظران سیاسی بر این باور هستند که ناطق نوری از نظر روش سیاسی و فکری شبیهترین سیاستمدار ایرانی به آیتا... است. تکیه زدن «شیخ نور» بر کرسی زعامت آیتا... در جریان اعتدال و اصلاحات باعث میشود او به صورت کامل از جریان اصولگرا و اصولگرایی جدا شود. این معنا شاید باعث شود اصولگرایان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و برای وارد کردن یک ضربه اساسی به طیفهای نزدیک به دولت، تلاش کنند ناطق نوری را به دامان اصولگرایی بازگردانند.
درگذشتهاشمی قطعا ضربه بزرگی برای حامیان حسن روحانی بود. ضربهای که قرار است از سوی اصلاحطلبان به جانشین کردن ناطق نوری جبران شود. دعوت از ناطق نوری برای حضور در جلسات جامعه روحانیت، مشورت گرفتن از او برای معرفی نامزد نهایی اصولگرایان و حتی دلجویی از وی بعد از ۷سال بابت سخنان احمدی نژاد در مناظره با میرحسین موسوی، میتواند از جمله گامهای اصولگرایان برای از کار انداختن جریان حامی دولت در آستانه انتخابات باشد. رئیس مجلسهای چهارم و پنجم بعد از شکست در انتخابات ریاست جمهوری سال ۷۶، تصمیم گرفت از صحنه سیاسی ایران کنار بکشد و بیشتر به دنبال جریانسازی باشد.
او دیگر دوست نداشت مرد حاضر در صحنه باشد، بلکه میخواست شطرنج باز پشت پرده اصولگرایان باشد. ناطق نوری در انتخابات سال ۸۴، تمام تلاش خود را در جهت انجام این ایده خود انجام داد و سعی کرد در غالب جبهه متحد اصولگرایی، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را گرد هم آورد تا از میان آنان یک نفر به عنوان نامزد نهایی معرفی شود. ناطق نوری پس از جلسات متعدد، علی لاریجانی را که از نظر مشی سیاسی شباهتهای زیادی با وی داشت، به عنوان نامزد نهایی اصولگرایان معرفی کرد که این انتخاب چندان به مذاق دیگر اصولگرایان خوش نیامد و محسن رضایی، احمدی نژاد و قالیباف به عنوان نامزد مستقل از جریان ناطق نوری وارد انتخابات ریاست جمهوری شدند و محمود احمدینژاد توانست با پیروزی بر تمام رقبای مشهور خود، بر صندلی کرسی ریاست قوه مجریه تکیه بزند. ناطق نوری هشت سال پس از شکست در انتخابات ریاست جمهوری سال ۷۶، شکست دیگری را تجربه کرد، شکستی که باعث شد ناطق بیش از پیش از سیاست فاصله بگیرد و روزهای خود را در مجمع تشخیص مصلحت نظام و در کنارهاشمی رفسنجانی سپری کند.
اما انتخابات سال ۸۸، فصل تازهای را در زندگی «شیخ نور» رقم زد. مناظره انتخابات سال ۸۸ بین میرحسین موسوی و محمود احمدی نژاد و روایت رئیسجمهور ایران از وضع زندگی ناطق نوری و پسرش، موجب شد که رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی از دوستان اصولگرای خود انتظار داشته باشد تا تمامقامت برای حمایت از او در برابر احمدی نژاد به میدان بیایند اما اصولگرایان با توجه به احتمال پیروزی موسوی در انتخابات، ترجیح دادند در این دعوا سکوت اختیار کنند، تا انتخابات به پایان برسد.
این سکوت اصولگرایان و سخنان احمدی نژاد باعث شد که ناطق نوری دلشکستهتر از همیشه، به نوعی قهر سیاسی کند و مسیر خود را از جریان اصولگرایی جدا کند و بیش از پیش به جریان اصلاحات و رقبای دیروزش نزدیک شود که حاصل آن پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ بود. وحدت ناطق،هاشمی و رئیس دولت اصلاحات باعث شد که حسن روحانی با حمایت این سه نفر بتواند با پیشی گرفتن از رقبای خود بر صندلی کرسی ریاست جمهوری تکیه بزند و ایران پس از هشت سال شاهد چرخش قدرت باشد. قطعا تا انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶، شاهد استراتژیهای مختلف از سوی دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب برای انتخابات سال آینده خواهیم بود. جذب افراد مستقل مانند ناطق نوری قطعا یکی از این استراتژیهاست.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر