۴۶۸۷۲۹
۲ نظر
۵۰۱۳
۲ نظر
۵۰۱۳
پ

صدقه راه مبارزه با فقر نیست

رفته بودند تا از رشد فراگیر زیر سایه اقتصاد مقاومتی بگویند، اما نتیجه آن به اشتغال گره خورد. مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور در همایشی که با عنوان «رشد فراگیر و تأویلی از اقتصاد مقاومتی (رشد اشتغال‌زا، چالش‌ها و راهکارها)» در مجموعه تلاش برگزار شده بود، خبر داد که شاغلان، عمده فقیران کشور محسوب می‌شوند.

روزنامه شرق: رفته بودند تا از رشد فراگیر زیر سایه اقتصاد مقاومتی بگویند، اما نتیجه آن به اشتغال گره خورد. مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور در همایشی که با عنوان «رشد فراگیر و تأویلی از اقتصاد مقاومتی (رشد اشتغال‌زا، چالش‌ها و راهکارها)» در مجموعه تلاش برگزار شده بود، خبر داد که شاغلان، عمده فقیران کشور محسوب می‌شوند.
‌نیلی: شاغلان، عمده فقیران کشور هستند
مسعود نیلی در این همایش گفت: ٦٨درصد فقرا شاغل، ٢٤ درصد صاحبان درآمد بدون کار و چهار درصد بی‌کاران هستند. این اقتصاددان با بیان اینکه رشد فراگیر به معنای آن است که اقشار محروم نیز از این امر منتفع شوند، اشتغال را موضوع مهم سال‌های آینده کشور دانست و افزود: از یکسو جمعیت دهه ١٣٦٠ وقتی به سن کار رسیده‌اند با نبود شغل در بازار مواجه شد‌ه‌اند و از سوی دیگر، شاهد تراکم جمعیت فعال در بازار کار هستیم. نیلی سهم جمعیت ١٥ تا ٣٤‌ساله از کل جمعیت کشور در دهه ١٣٨٠ را معادل ٤٥ درصد دانست و گفت: شاید تا صد سال دیگر چنین تجربه‌ای نداشته باشیم. همه اینها در حالی بود که در سال‌های ١٣٨٤ تا ١٣٩١ شمار شاغلان برابر با ٢٠‌میلیون‌و ٦٠٠‌ هزار نفر بود؛ یعنی تغییری در شمار تعداد شاغلان نداشتیم، درحالی‌که شاهد بیشترین ورودی به بازار کار بودیم. به گزارش ایرنا، به گفته نیلی، مسائل یاد‌شده، دو عوارض مهم داشت؛ بخشی از متولدان اول دهه١٣٦٠ و پایان دهه ١٣٥٠ به سن ٢٧ تا ٣٠ رسیده بودند و از یافتن شغل عبور کرده بودند که عوارض اجتماعی زیادی داشت و آسیب‌های اجتماعی پدید آورد.
وی گفت: از سویی انباشت جوانان جویای کار را به آینده موکول کرد، یعنی شمار دانشجویان دختر در این دوره به ازای صد پسر به ١٢٠ دختر رسید و به دلیل یاد‌شده در سال‌های آتی نرخ مشارکت اقتصادی زنان فزونی می‌یابد. نیلی شمار ورودی به بازار کار قبل از سال ١٣٩٣ را سالانه ٨٣‌ هزار نفر عنوان کرد و گفت: در پاییز ١٣٩٣ معادل ٦٦٣ هزار نفر، زمستان همان سال معادل یک‌میلیون‌و ٤٢٢‌ هزار نفر، بهار امسال معادل یک‌میلیون‌و ٢٤٥‌ هزار نفر و تابستان نیز یک‌میلیون‌و ٢٣٠‌ هزار نفر متقاضی شغل، وارد بازار کار شدند که این تعداد جویای کار نه‌تنها در ایران، بلکه میان سایر کشورهای جهان نیز موضوعی نادر است. به گفته نیلی، در پاییز ١٣٩٣ از ٦٦٣‌ هزار نفری که وارد بازار کار شدند، ٥٤٣‌ هزار نفر شغل یافتند و ١١٩‌هزار نفر بی‌کار ماندند؛ به ‌عبارتی ٨٢ درصد شغل پیدا کردند و ٢٨ درصد بی‌کار ماندند. وی افزود: وقتی ١٨ درصد را با ١٢ درصد نرخ بی‌کاری مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم بی‌کاری افزایش یافته و از ١٢ درصد هم بیشتر شده است. مشاور اقتصادی رئیس‌جمهوری گفت: در بهار ١٣٩٥ از یک‌میلیون‌و ٢٤٥‌ هزار نفری که وارد بازار کار شدند، ٧٤٣‌ هزار نفر شاغل و ٥٠٢‌هزار نفر بی‌کار ماندند؛ یعنی نسبت شاغل به بی‌کار ٦٠ به ٤٠ شد. وی افزود: در تابستان ١٣٩٥ از ٥١ به ٤٩ رسیدیم؛ یعنی ٤٩ درصد بی‌کار ماندند، همان‌طور که اشتغال افزایش یافت، بی‌کاری نیز بیشتر شد. این روند در میان جوانان نیز مشاهده شد؛ حتی افزایش بیشتری داشت.
این کارشناس اقتصادی، این اتفاق (افزایش ورود به بازار کار) را تجربه‌ای نادر در ایران دانست و افزود: به نظر نمی‌رسد این میزان ورودی موقتی باشد؛ زیرا موج ورود، فقط به دهه ١٣٦٠ مربوط نیست و الان دهه ١٣٧٠ نیز اصافه شده است.
وی گفت: در موضوع شغل باید به درآمد نیز توجه قرار شود؛ زیرا اگر از دستمزد غفلت شود، می‌تواند قدرت خرید خانوار را کاهش دهد.
ربيعي: پاشيدن پول ايجاد فساد مي‌كند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در این همایش تأکید کرد: سیاست‌های صدقه‌ای راه مبارزه با فقر نبود و اکنون با انباشتی از بی‌کاران روبه‌روییم. ما به راهبردی برای رشد نیاز داریم؛ زیرا پاشیدن پول دردی درمان نمی‌کند و فقط موجب فساد می‌شود. علی ربیعی افزود: زمانی تصور می‌شد خصوصی‌سازی راهکار اقتصاد ایران است، اما اینها به توسعه منجر نشد. او با بیان اینکه بر پایه بررسی‌ها، مواهب عادلانه توزیع نشده است، گفت: دولت یازدهم وارث دورانی است که نیروی انسانی و جمعیت دانش‌آموخته پشت درهای بازار کار جمع شده بود. به گفته ربیعی، امروز ذائقه کارجویان تحصیل‌کرده و واقعیت بازار کار تغییر کرده و فاصله‌ای میان عرضه و تقاضا ایجاد شده است.
میدری: فقیرتر‌شدن ٢٨ درصد خانوارها از سال ١٣٨٤ تا ١٣٩٢
معاون رفاه اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در این همایش گفت: در سال‌های ١٣٨٤ تا ١٣٩٢، وضع اقتصادی ٢٨ درصد خانوارها بدتر و ٢٨ درصد بهتر شده و در ٤٤ درصد موارد تغییری نکرده است. احمد میدری افزود: ٦٩ درصد خانوارهایی که فقیرتر شدند، به دلیل کاهش درآمد بوده است. در‌این‌بین، در ٤٥ درصد خانوارهای فقیر، یکی از اعضا شغل خود را از دست داده بود. وی با بیان اینکه ٢٨‌ درصدی که وضعیت آنها بهتر شد، به دلیل افزایش درآمد بوده است، گفت: اینکه چه کسانی از توسعه بازمانده‌اند، دو وجه دارد؛ اینکه چه میزان بنگاه و همچنین چه خانوارهایی از رده خارج شده‌اند. بر‌این‌اساس دولت باید با اعمال سیاست‌هایی این خانوارها را توانمند کند. میدری تأکید کرد در رشد فراگیر، موضوع رفاه اجتماعی مطرح است و گفت: در جهان کنونی توسعه‌ای در نظر است که طبقات محروم را له نکند و بتواند به انسان‌ها جایگاه خاصی ببخشد. ‌
نماینده یونیدو: اقتصادی که فقط به چند فاکتور توجه کند، راه به جایی نمی‌برد
نماینده سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) در ایران اما می‌گوید: رشد اقتصادی یک فرایند است که اگر فقط بر چند عامل تأکید کنیم، راه به جایی نمی‌بریم.
الساندرو آمادیو در این همایش افزود: اقتصاد کشورها را فقط نمی‌توان براساس تولید ناخالص داخلی با هم مقایسه کرد. وی با بیان اینکه رشد نامتوازن قبل از اینکه از کنترل خارج شود، باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: یونیدو در ایران تنها به صنعت و اشتغال توجه نمی‌کند، بلکه مسائل اجتماعی را نیز مورد توجه قرار می‌دهد. آمادیو ضمن اشاره به اینکه یونیدو توسعه فراگیر و باثبات را مورد توجه قرار می‌دهد، گفت: توسعه صنعتی باید ارتقای زندگی اجتماعی مردم را مورد توجه قرار دهد. برخی کشورها با رشد ٥درصدی هم نمی‌توانند خود را به کشورهای توسعه‌یافته برسانند. وی با تأکید بر اینکه فرایند توسعه باید طولانی‌مدت باشد تا همه مشخصه‌های توسعه محقق شود، به برنامه توسعه در برزیل اشاره کرد و گفت: این برنامه به بحران در آن کشور منجر شد و نتیجه برنامه، اقتصاد ناپایدار بود. آمادیو گفت: ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس منابع زیادی دارند، اما این کشورها فقط بر منابع طبیعی خود تأکید دارند و نسبت به منابع انسانی بی‌توجه هستند.
‌کارآموزی فارغ‌التحصیلان برای ورود به بازار کار
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون می‌گوید: طرح کارآموزی فارغ‌التحصیلان با هدف آماده‌سازی نیروی کار برای ورود به بازار کار و آموزش تخصص‌های کاربردی و مدیریت کسب و کار از سال گذشته در ١٨ استان کشور به صورت پایلوت آغاز شده است. عیسی منصوری افزود: در شورای‌عالی اشتغال تصمیم گرفته شد این طرح در سال جاری و در سایر استان‌ها نیز اجرا شود.
‌محجوب: رشد بدون درنظرگرفتن طبقات محروم، به توسعه ختم نمی‌شود

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی هم در این همایش گفت: رشد اقتصادی باید تحولی در زندگی اقشار محروم ایجاد کند، در غیر این صورت این رشد منجر به توسعه نمی‌شود. علیرضا محجوب افزود: برای اشتغال نخست باید تصمیم‌سازی درست شود و سپس با گام درست حرکت کرد. وی با اشاره به اینکه در برنامه پنج‌ساله ششم توسعه کشور بر مسائل اشتغال و محیط‌ زیست بسیار تأکید شده است، گفت: رشد عبارت گویایی نیست؛ معنی رشد در اقتصاد، کمیت است اما رشد باید پایدار باشد. محجوب با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی وقتی می‌تواند موضوع گفت‌وگو باشد که توسعه فراگیر را ایجاد کند، گفت: ما رکود تورمی را به‌عنوان بیماری اقتصادی سهل گرفته‌ایم و امروزه به سختی می‌توانیم از آن خارج شویم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    مرحبا صدافرین به این کارشناس ..لا اقل اگه کاری نمیکنن امار خوبی دارن همین باعث میشه با خودمون بگیم تنها نیستم.

  • بدون نام

    اگر این همه اختلاس نبود اینهمه چپاول وغارت نمی کردن بیت المال را,نه فقری بود نه فقیری وجود داشت.
    صدقه هفتاد نوع بلارادفع می کند
    اختلاس نکردن هفتادمیلیون نفر را غنی وبی نیاز می کند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج