۴۶۸۴۴۷
۸ نظر
۵۰۰۷
۸ نظر
۵۰۰۷
پ

شواهد تاثیر پارازیت در بروز سرطان کم است

دبیر شبکه ملی تحقیقات سرطان ضمن اشاره به نگرانی مردم از تاثیر پارازیت‌ها در افزایش ابتلا به سرطان اظهار کرد: شواهد ما بسیار کم و محدود است و هنوز در مرحله‌ای نیستیم که به صورت قطعی در باره آن صحبت کنیم.

خبرگزاری ایسنا: دبیر شبکه ملی تحقیقات سرطان ضمن اشاره به نگرانی مردم از تاثیر پارازیت‌ها در افزایش ابتلا به سرطان اظهار کرد: شواهد ما بسیار کم و محدود است و هنوز در مرحله‌ای نیستیم که به صورت قطعی در باره آن صحبت کنیم.

دکتر کاظم زنده‌دل در خصوص برخی اظهارات درباره تاثیر پارازیت‌ها بر افزایش ابتلا به سرطان در کشور گفت: شواهد ما بسیار کم و محدود است و هنوز در مرحله‌ای نیستیم که به صورت قطعی درباره آن صحبت کنیم. بر اساس شواهد منتشر شده، سرطان‌زایی پارازیت‌ها اثبات شده است ولی اینکه مردم به میزانی در مواجهه با آن قرار گرفته باشند که به آن مبتلا شوند هنوز بررسی نشده است.

وی افزود: انجام این تحقیقات بسیار سخت است؛ چرا که مردم علاوه بر پارازیت در معرض آلودگی و عوامل خطر دیگر نیز هستند. همچنین نیاز به سرمایه‌گذاری زیادی برای اثبات آن وجود دارد. علاوه بر پارازیت‌ها نور خورشید هم به عنوان یک پرتو موثر در سرطان پوست نقش دارد. پرتوهای رادیوتراپی و سی تی اسکن نیز می‌تواند در صورت افزایش بیش از حد در ابتلا به سرطان موثر باشد.

وی در ادامه در خصوص اقدامات وزارت بهداشت برای غربالگری و پیشگیری از ابتلا به سرطان گفت: در حال حاضر برنامه ایراپن در چهار شهر کشور برای غربال سه سرطان دهانه رحم، روده بزرگ و پستان انجام می‌شود. اما در عین حال علاوه بر غربالگری، آگاه بودن مردم از علائم سرطان، در پیشگیری موثر است. چندین برنامه برای بررسی وضعیت سرطان در حال اجرا است. در کنگره بین‌المللی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان، گزارش‌هایی از آمار ابتلا در چند استان کشور ارائه می‌شود.

دبیر شبکه ملی تحقیقات سرطان با بیان اینکه در حال حاضر دانش مردم درباره مسائل بهداشتی افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: با توجه به حجم کاری که باید در حوزه تحقیقات سرطان انجام شود، ولی بودجه‌های بسیار محدودی به آن اختصاص داده می‌شود. برای تقویت دانش و تولید شواهد نیاز به افزایش این بودجه‌ها داریم. در عین حال بخش خصوصی و سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه می‌توانند کمک زیادی انجام دهند.

وی ادامه داد: یکی از بخش‌های تشخیص زودهنگام شناسایی بیمار پیش از بروز علائم است. این اقدام با انجام تست پاپ اسمیر و ماموگرافی برای زنان و همچنین آزمایش مدفوع برای بررسی ابتلا به روده بزرگ انجام می‌شود. این تست‌ها بیشتر برای افراد بالای ۵۰ سال و کسانی که چندین مورد ابتلا به سرطان در خانواده داشته‌اند و همچنین تست دهانه رحم برای زنان بالای ۳۰ سال توصیه می‌شود. شناخت به موقع علائم ابتلا به سرطان نیز دومین بخش از تشخیص زودهنگام این بیماری است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    تا برسیه نهایی نسل ما هم منقرض شده مشکلی نیست !!!!!

  • روهام

    چه کم چه زیاد اصل پارازیت انسانی نیست چون همه درمعرض خطر هستیم برای مردم ایران ارزش قائل شوید وصورت مسئله راپاک نکنید بلکه حل نمایید مردم که دلسوز ندارند

  • بدون نام

    شواهدی که بر ابتلا به سرطان بدلیل امواج پارازیت هست بیشتر از شواهد وقوع قیامت هست
    ببینین در هر دو مورد چطور رفتار میکنین

  • بدون نام

    لعنت بر شما پارازیت اینقدر زیاده که شبکه ایران هم خش داره نمیشه دید .

  • بدون نام

    تشریف بیارید شیراز تا بفهمید تاثیرش کمه یازیاد؟

  • بدون نام

    سلام
    بابا این چه وعضشه آخه
    تو خبر ۴۴۷۰۷۹ خود وزارت بهداشت گفته پارازیت قطعا در سرطان موثر است
    بعد الان که موج اعتراضات تو شیراز راه افتاده می گن ضررش قطعی نیست
    واقعا دیگه آدم نمی دونه کدومو باور کنه
    به قول معروف قسم حضرت ابوالفضل(ع) رو قبول کنیم یا دم خروس رو
    متاسفم واقعاً

  • بدون نام

    متاسفم که حرف مسئولامون با باد... هم تغییر می کنه

  • سجاد علیزاده

    واقعا جای تاسف داره توی خبر ۴۴۷۰۷۹ خود وزارت بهداشت اعلام کرده که تاثیرش قطعی هست بعد حالا که موج اعتراضات تو شیراز شروع شده میان می گن تاثیرش قطعی نیست
    واقعا نمی دونه آدم کدوم حرفشونو باور کنه
    به قول معروف دم خروس رو باور کنیم یا قسم حضرت عباس رو
    واقعا متاسفم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج