واکنش زنان فرانسه به سزار شدن «پولانسکی»
گروههای حمایت از حقوق زنان در فرانسه خواستار بایکوت جوایز فیلم سزار به سبب ریاست احتمالی «رومن پولانسکی» در آن شدند.
خبرگزاری ایسنا: گروههای حمایت از حقوق زنان در فرانسه خواستار بایکوت جوایز فیلم سزار به سبب ریاست احتمالی «رومن پولانسکی» در آن شدند.
به نقل از گاردین، پس از این که مسئولان جوایز سینمایی سزار که معادل جوایز اسکار است از «رومن پولانسکی»، کارگردان کهنهکار لهستانی درخواست کردند تا ریاست افتخاری این جوایز سینمایی را بر عهده بگیرد، گروههای حمایت از حقوق زنان در فرانسه خواستار تحریم این رویداد سینمایی شدند.
پرونده استرداد «پولانسکی» به آمریکا به اتهام تجاوز به دختری ۱۳ ساله در سال ۱۹۷۷ در لسآنجلس سرانجام با حکم دیوان عالی لهستان مبنی بر عدم استرداد او برای همیشه بسته شد، اما فعالان زن در فرانسه معتقدند اعطای ریاست افتخاری جوایز فیلم سزار به وی در واقع بیاعتنایی به قربانیان تجاوز است.
آکادمی هنر و فنون سینمایی فرانسه که برگزارکننده جوایز سالانه سزار است، اخیرا اعلام کرده «رومن پولانسکی» جایگزین «کلود للوچ»، کارگردان برنده دو جایزه اسکار فرانسوی در جایگاه ریاست افتخاری جوایز سزار خواهد بود.
آکادمی سینمایی فرانسه در بیانیهای خود نوشت هنرمند، فیلمساز، تهیهکننده، بازیگران، کارگردان و بسیاری کلمه دیگر برای توصیف پولانسکی وجود دارد، اما ما فقط از یک عبارت برای قدردانی از او استفاده میکنیم: متشکریم
از سویی دیگر گروههای فمینیستهای فرانسه از اقدام آکادمی فیلم فرانسه به شدت خشمگین شدهاند و آن را شرمآور خواندند و مردم خواستند همزمان با برگزاری مراسم جوایز سزار در چهارم فوریه، در محوطه بیرونی محل برگزاری این رویداد سینمایی دست به تجمع اعتراضی بزنند.
«رومن پولانسکی» در سال ۱۹۷۷ به جرم تجاوز به دختری ۱۳ ساله پس از محکومیت در دادگاه آمریکا به فرانسه که شهروند قانونی آن محسوب میشود، گریخت و از سال ۱۹۷۸ در پاریس زندگی میکند، چرا که فرانسه یکی از معدود کشورهای اروپایی است که مانع استرداد شهروندان خود به آمریکا میشود.
«پولانسکی» که چهار جایزه سزار کارگردانی در کارنامه سینمایی دارد، اولین فیلم بلند خود را در با نام «چاقو در آب» ساخت و سپس دومین فیلمش را با عنوان«تنفر» در انگلیس مقابل دوربین برد. وی در سال ۱۹۶۶، سومین فیلماش را با نام «بنبست» روانه سینما کرد و در سال ۱۹۶۷ فیلم «قاتلین بیباک خونآشام» را ساخت که اولین فیلم رنگی او محسوب میشد. پس از آن، پولانسکی به آمریکا رفت و با ساخت فیلم پرفروش و موفق «بچه رزماری»، نام خود را بیش از پیش بر سر زبانها انداخت.
او در سال ۱۹۷۳ یکی از بهترین فیلمهایش یعنی «محله چینیها» را ساخت. این فیلم که نامزد ۱۱ جایزه اسکار شد، جایزه بهترین بازیگری را برای «جک نیکلسون» و «فای دوناوای» بههمراه آورد و اسکار بهترین فیلمنامه را نیز کسب کرد. پولانسکی برای ساخت فیلم بعدیاش به اروپا و فرانسه رفت و در سال ۱۹۷۹ «تس» را ساخت که موفق به کسب سه جایزه اسکار بهترین فیلمبرداری، بهترین طراحی لباس و بهترین کارگردان هنری شد.
سال ۲۰۰۲ بود که پولانسکی شاهکار سینماییاش را به جهانیان معرفی کرد؛ «پیانیست»، فیلمی درباره جنایت نازیها در جنگجهانی دوم که همیشه او را آزار میداد. این فیلم اسکار بهترین کارگردانی و جایزه نخل طلای کن را برایش به ارمغان آورد.
«ونوس در پوست خز» آخرین ساخته «پولانسکی» در سال ۲۰۱۳ در جشنواره کن رونمایی شد. این فیلم در جوایز سزار فرانسه در پنج بخش نامزد جایزه بود که در نهایت به جایزه بهترین کارگردانی دست یافت.
پ
ارسال نظر