۴۶۳۱۹۳
۱ نظر
۵۰۰۳
۱ نظر
۵۰۰۳
پ

مراقب باشیم؛ پزشکان هم بدل دارند!

شنیده ایم که در دنیای سیاست، رجال معروف بدل هایی دارند تا در مواقع خاص از این بدل ها استفاده شود، اما تا به حال نشده بودیم که پزشکان هم بدل داشته باشند البته نه از نوع چهره ای، بلکه از نوع مُهر پزشکی.

خبرگزاری ایرنا: این روزها افراد با توجه به گسترش ارتباطات، برای انجام هر کاری به راحتی در دنیای اینترنت دست به تحقیق و مطالعه می زنند و به قول قدیمی ها بی گدار به آب نزده تا شاهد عواقب ناگوار آن باشند با این حال بسته به شرایط، برخی مواقع فریب خورده و در شرایط «آمپاس» قرار می گیرند.
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در دنیای اینترنت به دنبال پزشک خاص و حاذقی گشت و گذار کرده و در نهایت شماره مطب او را پیدا کرده و با مطب تماس گرفته اید، منشی نیز طبق روال زمان مشخصی را برای شما در نظر گرفته است.
در زمان تعیین شده به مطب رفته و منشی شما را برای انجام مشاوره درمانی به فردی که به عنوان مشاور در مطب مشغول به کار است، هدایت می کند، تا این قسمت داستان مشکلی نیست، مشکل از آن جایی شروع می شود که زمان قطعی برای درمان شما در نظر گرفته شده و در زمان تعیین شده حضور می یابید، اما در عین ناباوری می بینید به جای دکتری که در اینترنت او را پیدا کرده اید، پزشک دیگری بالای سر شما حاضر می شود، بدتر از همه زمانی است که این پزشک از مهر پزشک مورد نظر شما استفاده کند.
در این شرایط شما «آمپاس» شده اید، دیگر اعتراض معنایی ندارد، بهتر است اجازه دهید، درمان شما ادامه یابد.
با این حال بیمارانی هستند که موضوع را پیگیری می کنند اما عده ای با ناآگاهی از کنار چنین مساله مهمی به راحتی می گذرند.
«مریم. ن» از افرادی است که چنین شرایطی را تجربه کرده است، می گوید: چندی پیش برای کاشت ابرو از یکی از پزشک های معروف که برای خود اسم و رسمی داشت از کلینک معروفش وقت گرفتم و تاکید کردم که قصد دارم ایشان من را ویزیت کرده و جراحی کنند.
منشی وقتی را برایم تعیین و البته تاکید کرد که پزشک وقت مشاوره و ویزیت ندارد اما عمل جراحی را صد در صد خودش انجام می دهد.
این صحبت ها به نظرم منطقی رسید و شرایط را پذیرفتم و در عین حال منشی تاکید کرد بیش از نصفی از هزینه جراحی که حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می شد را قبل از جراحی پرداخت کنم و آزمایش هایی را نیز انجام دهم.
چند روز قبل از جراحی منشی با من تماس گرفت و گفت مابقی هزینه جراحی را پرداخت کنم من هم این کار را کردم تا روز جراحی، وقتی به کلینک رفتم به اتاق به اصطلاح عمل جراحی هدایت شدم، پزشک مورد نظرم بالای سرم آمد و به خانم جوانی که در کنارش بود، گفت، کارت را شروع کن، همین را گفت و رفت، به خانم جوان اعتراض کردم که می خواهم آقای دکتر کار جراحی ام را انجام دهد با کمال پروریی گفت، خانم، عمل را ما انجام می دهیم؛ دکتر وقت انجام این نوع جراحی ها را ندارد.
باز هم اعتراض کردم، اما زیر بار نمی رفت، از آنجایی که هزینه کرده و از محل کارم مرخصی گرفته بودم، تحت فشار قرار گرفتم و دیگر اعتراضی نکردم که کار جراحی را خراب نکند.
این شهروند تهرانی افزود: از این بابت خیلی ناراحت شدم، می خواستم شکایت کنم که والدینم گفتند فایده ای ندارد به همین دلیل از شکایت منصرف شدم، از طرفی از عمل جراحی ام چندان راضی نبودم.
اعظم هم بیمار دیگری است که به خاطر بیماری دیابت خود - که از عوارض آن بیماری های چشمی است - برای معاینه سالانه چشمهایش به مطب چشم پزشکی مراجعه می کند.
او به خبرنگار ایرنا می گوید: درحالیکه پزشک معالج در مطب حضور داشت اما جوان دیگری او را ویزیت کرده و پزشک معالج فقط نسخه های نوشته شده از سوی جوان را مُهر زد.
وی می افزاید: از آن روز دائما این استرس را دارم که شاید آن جوان خوب چشمان من را معاینه نکرده است و می ترسم عینک تجویز شده از سوی او را سفارش دهم. بنابراین قصد دارم یک بار دیگر به مطب پزشک دیگری بروم که خودش من را معاینه کند.
«ژاله.ک» از دیگر افرادی است که در این زمینه تجربه ای دارد، می گوید: از طرف یکی از دوستان برای انجام جوان سازی پوست به پزشکی معرفی شدم، وقت گرفته و به آدرس اعلام شده، رفتم.
وقتی به مطب دکتر رسیدم هر چه گشتم اسم او را در تابلوی سر در ساختمان پیدا نکردم، البته اسم پزشک خانمی روی سردر ساختمان نصب بود اما من از پزشکی که مرد بود وقت گرفته بودم.
وقتی به داخل ساختمان رفتم، در واحد مورد نظر بدون اینکه اسم پزشک بر سردر واحد آپارتمانی نصب باشد، باز بود، احساس خوبی نداشتم، با این حال رفتم داخل، مطب خلوت بود، خانم منشی من را برای مشاوره نزد پزشک برد؛ پزشک، مردی جوان بود، مشاوره انجام شده و قرار شد تا اقدامات لازم برای جوان سازی پوستم انجام شود، حدود چهار میلیون هزینه کردم، پزشک در دفترچه درمانی ام دارویی نوشت اما از مهر پزشکی که اسم او در سر در ساختمان نصب شده بود، استفاده کرد، به این کار او اعتراض کردم، پزشک گفت، فعلا از مهر آن پزشک استفاده می کنم.
با پرس و جوی فراوان متوجه شدم پزشک جوان از یکی از شهرستان ها به تهران آمده و بدون اینکه از اسم و رسم خود استفاده کند از اسم و رسم پزشک دیگری استفاده می کند تا کارش بگیرد، این نوع رفتارها در جامعه پزشکی زشت است، بیماران به جامه پزشکی اعتماد می کنند، زمانی که متوجه شدم، پزشکم چنین کاری کرده، واقعا تعجب کردم، مگر چنین چیزی ممکن است؟ یعنی جامعه پزشکی در کشورهای دیگر، چنین کارهایی انجام می دهند.
وی گفت: باید نظارت بر مطب های پزشکان انجام شود، به نظام پزشکی شکایت کردم، اما هیچ فردی پاسخگو نبود، اگر هم پاسخگو باشند، آن قدر افراد را می چرخانند که از شکایت خود پشیمان شوند.
وی افزود: برخی در نظام پزشکی می گویند که این دست از پزشکان تنها در شهرخودشان، مجوز طبابت دارند و نمی توانند فعلا در کلانشهرهایی از جمله تهران مطب دائر کنند، سئوال این است چرا باید شهری مانند تهران پُر باشد از دکترهای این چنینی در صورتیکه شهرهای محل سکونت همین متخصصان، ممکن است خالی از پزشک باشد؛ این پزشکان از هزینه های دولت استفاده می کنند تا به شهرهای محروم خود، خدمات ارائه دهند و این منصفانه نیست که دست به کارهای خلاف قانون بزنند و از اعتماد مردم به دکترهای باسابقه، سوء استفاده کنند، هرچند پزشکان باسابقه نیز در این زمینه بی تقصیر نیستند.

ویزیت پزشکان بدلی ممنوع است
عضو کمیسیون بهداشت در مجلس شورای اسلامی معتقد است اگر بیماری در مطب، با پزشکی غیر از پزشک معرفی شده یا موردنظر روبرو شود می تواند از ادامه ویزیت صرفنظر کرده و پول خود را پس بگیرد.
حسینعلی شهریاری می افزاید: ویزیت بیماران از سوی پزشکی غیر از آنچه به او معرفی شده، اخلاقی و قانونی نیست.
وی در عین حال تصریح می کند: ممکن است پزشک به بیماری وقت بدهد اما به خاطر مشکلی که برایش پیش آمده از همکار خود بخواهد که در آن روز مشخص، بیمارانش را ویزیت کند.
او معتقد است که تعداد پزشکانی که به جای خود، پزشکان دیگری را به مطب خود می آورند، زیاد نیست و اینگونه پزشکان انگشت شمار هستند و به صورت موردی اینگونه مسائل مشاهده می شود.
شهریاری تصریح می کند: این کار ممکن است بیشتر از سوی استادان خاص دانشگاهی و یا از سوی پزشکان صاحب نام در تهران انجام شود.

تخلفات را به 1590 گزارش کنید
مدیرکل دفتر نظارت بر درمان و اعتباربخشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر لزوم داشتن پروانه مطب برای همه مطب های پزشکی در این رابطه می گوید: اگر پزشکی غیر از پزشک اعلام شده بر سردر مطب، بیمار را ویزیت کند خلاف مقررات بوده و قابل رسیدگی است.
محمدحسین میردهقانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می افزاید: در صورت گزارش تخلفات به شماره تلفن 1590، موارد تخلفی فورا رسیدگی می شود.
وی خاطرنشان می کند: در بازدیدهای دوره ای نیز چه در تهران و چه خارج تهران با تماس با 1590 یا دادن گزارش به ادارات نظارت بر درمان دانشگاه های علوم پزشکی با اینگونه تخلفات به شدت برخورد خواهد شد.

بی مطبی پزشکان را روی صندلی های قرضی طبابت می نشاند
مدیرکل دفتر نظارت بر درمان و اعتباربخشی وزارت بهداشت می گوید: بسته به نوع تخلف پزشکان، شدت برخوردها با آنها نیز متفاوت است بطور مثال شاید اصلا کسی که به جای پزشک مورد نظر، بیمار را معاینه می کند، پزشک نیست که این مساله قصه دیگری دارد و مطب پلمب خواهد شد.
میردهقانی می افزاید: شاید هم اینگونه پزشکان، پزشک هستند اما مطب ندارند که در این صورت به معاونت انتظامی سازمان پزشکی قانونی ارجاع داده شده و طبق آیین نامه مربوطه با آنان برخورد می شود.
وی ادامه می دهد: در گونه دیگری از موارد نیز اصلا مطب پروانه ندارد؛ گزارشاتی از این دست تخلفات هم داشته ایم و نظارت ها به طور مستمر انجام می شود اما از مردم می خواهیم به صورت مستند اینگونه تخلفات را حتما گزارش دهند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    من شخصا بابت یک شکایت به معاونت بیمارستان مصطفی خمینی مراجعه کردم در حضور بازرس وزارت خانه شکایتم را گفتم با وجود تأیید آقایون مبنی بر داشتن حق اما ترتیب اثر ندادن. .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج