مديران سيما بايد به اين سؤال پاسخ دهند كه چرا دغدغه برخي برنامههاي اين سازمان همسو با دغدغه شبكههاي ضدانقلابي چون بيبي سي و راديو فرداست.
جوان نوشت: كارگردان فيلم كاناپه چندي پيش اعلام كرده بود كه اعتراضي به حذف فيلمش از جشنواره فجر ندارد، با اين حال برنامه فرمول يك بخش عمدهاي از وقتش را به چرايي راه نيافتن اين فيلم به جشنواره فجر انقلاب اختصاص داد و اصلاً نيازي نديد اشارهاي كوچك هم به ظلمي كه به فيلم امپراطور جهنم رفته بكند. گويي اصلاً چنين مسئلهاي وجود نداشته است.
برنامه صبحگاهي تلويزيون با عنوان «فرمول يك» روز گذشته ميزبان دبير جشنواره فيلم فجر بود. با وجود اينكه اين روزها بيرون ماندن فيلم امپراطور جهنم با موضوع ريشههاي شكلگيري داعش مهمترين اخبار رسانهاي جشنواره فجر را شامل ميشود، اما اين موضوع به طور كامل در اين برنامه ناديده گرفته شد و مجري برنامه ترجيح داد اساساً نامي از فيلم استراتژيكي كه نسبت مشخصي با سينماي انقلاب اسلامي دارد، به زبان نياورد.
بياعتنايي به موضوعات و مباحث انقلابي در تلويزيون رويكرد تازهاي نيست، اما مسئله وقتي نگران كننده ميشود كه اين رويكرد مسيري رو به رشد به خود ميگيرد. ظاهراً رسانه ملي ترجيح ميدهد به جاي چالش با مسئولان، تنها تريبون آنها باشد و به آنها فرصت بدهد از خود به شكلي يكطرفه تعريف و تمجيد كنند. برنامه «فرمول يك» چند روز پيش نيز درحالي پذيراي وزير «مسكن، راه و شهرسازي» بود و براي وي رپرتاژ رفت كه آخوندي به لحاظ عملكرد در پرانتقادترين وضعيت دوره وزارت خود به سر ميبرد. اين برنامه روز گذشته نيز به جاي به چالش كشيدن منطقي دبير جشنواره سي و پنجم فيلم فجر براي راه ندادن فيلمي استراتژيك از سينماي ايران كه نسبت معيني با منافع ملي پيدا ميكند، اين مدير دولتي را به خاطر بيرون ماندن فيلم «كاناپه» مورد سؤال قرار داد. فيلمي كه بيرون ماندن آن از جشنواره فجر طبق آنچه پيش از آن شخص دبير به آن اشاره كرده بود به دليل رعايت نكردن خط قرمزهاي بديهي وزارت ارشاد است.
مجري برنامه «فرموليك» درحالي بخش عمده گفت و گو با دبير جشنواره فيلم فجر را به فيلم كاناپه اختصاص ميدهد كه اساساً كارگردان اين فيلم پيشتر اعلام كرده بود كه اعتراضي به اين مسئله ندارد و از پيش ميدانسته چه فرجامي انتظار فيلم او را ميكشد. با اين حال معلوم نيست برنامه صبحگاهي شبكه يك با چه استدلال و انگيزهاي در عين بياعتنايي مطلق درباره بيعدالتي به فيلم امپراطوري جهنم به طور تمام قد در نقش وكيل مدافع فيلمي ظاهر شده كه اساساً كارگردانش هم اعتراضي به راه نيافتن آن به جشنواره ندارد.
برنامه فرمول يك حتي از فيلمسازاني چون شهرام مكري و كيوان علي محمدي و اميد بنكدار هم به خاطر بيرون ماندن آثارشان از جشنواره ياد ميكند و دبير جشنواره را به چالش ميكشد. جالب است كه شهرام مكري نيز اعلام كرده از اين مسئله خوشحال است ولي با اين حال تهيهكنندگان سيماي جمهوري اسلامي ظاهراً بيش از صاحبان اين آثار از راه نيافتنشان به جشنواره فجر انقلاب نگران شدهاند.
شايد گفته شود كه صداوسيما يك رسانه ملي است و وظيفه خود ميداند كه از حقوق همه دفاع كند. سلمنا، اما اولاً كارگردان كاناپه خود اعلام كرده كه اعتراضي ندارد. ثانياً، امپراطور جهنم هم فيلمي ايراني است و قاعدتاً بايد در پهناي نگاه عدالتخواهانه مديران سيما براي اين اثر هم سهمي قائل بود ولي وقتي سينماي انقلاب به طور كامل حذف ميشود، جز اين نميتوان برداشت كرد كه دراين ناديده گرفتن عمدي وجود دارد. مديران سيما بايد به اين سؤال پاسخ دهند كه چرا دغدغه برخي برنامههاي اين سازمان همسو با دغدغه شبكههاي ضدانقلابي چون بيبي سي و راديو فرداست.
رسانه ملي كه انتظار ميرود به طور طبيعي سهمي هم براي هنر و فرهنگ انقلاب اسلامي قائل باشد با اين رويه به مسئولان دولتي اين پيام اشتباه را ميدهد كه انتقادي به عملكرد آنها وجود ندارد و بلكه براي آنها چراغ سبز هم روشن ميكند. عوامل برنامه فرمول يك اگر صداقت داشتند سهمي هم براي سينماي انقلاب قائل ميشدند. آقايان ملي بودن با انقلابي بودن منافاتي ندارد. اين جشنواره فجر انقلاب اسلامي است.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
برعکس عده ای که صدا وسیما را وابسته به گروه خاصی میدانند من معتقدم که اینطور نیست و دربعضی مواقع بطور غیر منتظره ای طرفدار جناح مقابل میشود و این نرمال نیست. در ضمن اجرای ضعیف و کودکانه مجری به سطحی بودن این برنامه دامن زده است.
نظر کاربران
برعکس عده ای که صدا وسیما را وابسته به گروه خاصی میدانند من معتقدم که اینطور نیست و دربعضی مواقع بطور غیر منتظره ای طرفدار جناح مقابل میشود و این نرمال نیست. در ضمن اجرای ضعیف و کودکانه مجری به سطحی بودن این برنامه دامن زده است.