سرما بلای جان زعفران شد
در حالی که بیش از یک ماه از برداشت زعفران از مزارع کشور میگذرد، عضو شورای ملی زعفران از کاهش تولید زعفران به دلیل موج سرما در اواخر فصل برداشت این محصول خبر داد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی برای اطلاع مردم و افزایش آگاهی خریداران و صادرکنندگان برای برنامهریزی در بازار، بهتر است هرچه سریعتر آمار دقیق تولیدی را اعلام کند.
علی حسینی اظهار کرد: حدود ۲۴ استان کشور درگیر تولید زعفران هستند که حدود ۹۶ درصد آن در دو استان خراسان رضوی و خراسان جنوبی تولید میشود و سطح زیر کشت این محصول در این دو استان به بیش از ۹۰ هزار هکتار در سال جاری رسید که با میانگین برداشت ۳.۵ تا چهار تنی این محصول در هر هکتار پیشبینی میشد میزان تولید زعفران در سال جاری به بیش از ۳۶۰ تن برسد.
وی افزود: با توجه به موج سرمایی که در اواخر فصل برداشت زعفران به دو استان خراسان رضوی و جنوبی رسید، تولید این محصول کاهش یافت اما همچنان هیچ آمار دقیقی از میزان برداشت و تولید زعفران وجود ندارد و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید بازار محصولات کشاورزی بهتر است هر چه سریعتر آمار دقیق تولید این محصول را اعلام کنند تا مردم بدانند و خریداران و صادرکنندگان نیز بتوانند برای آینده بازار این محصول برنامهریزی کنند اما تصور میشود امسال بیش از ۳۰۰ تن زعفران در کشور تولید شده است.
افزایش ۳۰ درصدی قیمت زعفران با اجرای طرح بهبود کیفیت و شناسنامهدار کردن
عضو شورای ملی زعفران ادامه داد: طرح بهبود کیفیت و شناسنامهدار کردن زعفران که طی چهار سال از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳ از سوی شورای ملی زعفران و به کمک دستگاههای متولی مانند وزارت جهاد کشاورزی، فرمانداریها و ... اجرا شد، سبب شد تا کیفیت این محصول در ۱۰۰ روستای انتخاب شده به حدی بالا رود که برای تاجران داخلی و خارجی زعفران باورپذیر نباشد و قیمت این محصول تا ۳۰ درصد به نفع تولیدکنندگان افزایش یابد.
حسینی اعلام کرد: پیش از اجرای این طرح قیمت هر کیلوگرم زعفران خریداری شده از کشاورز حدود سه میلیون تومان بود که نهایتا با نوسان حدود ۱۰۰ هزار تومانی در طول سال همراه بود و بهرهبردار همواره احساس زیان از تولید خود داشت اما پس از اجرای این طرح قیمت زعفران به حدود چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در سطح کیفی معمولی و زعفران تولید شده در قالب این طرح به کیلویی پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید که احساس رضایت کامل تولیدکننده را دربر داشت و این زعفران علیرغم گرانتر بودن نسبت به دیگر انواع تولید شده در کشور مشتری زیادی دارد و هیچگاه روی دست تولیدکننده باقی نمیماند.
وی تصریح کرد: طرح بهبود کیفیت و شناسنامهدار کردن زعفران باید هر چه سریعتر در کشور اجرایی شود چرا که اجرای این طرح در سطحی کوچکتر طی سالهای گذشته نشان داد که ایران تنها کشوری است که میتواند زعفران را با این سطح کیفی در جهان تولید و عرضه کند و ملی شدن این طرح ایران را از رقبای خود یک پله دیگر جلوتر میاندازد و سبب میشود تا با افزایش قیمت خرید زعفران از کشاورزان، تولیدکنندگان این محصول باارزش احساس ضرر و زیان نداشته باشند.
عضو شورای ملی زعفران گفت: در این طرح ضمن احداث ایستگاههای فراوری زعفران در هر روستا و در اختیار قرار دادن ابزار و تجهیزات مورد نیاز مانند دستگاههای خشککننده زعفران، آموزشهای متعددی برای برداشت تا فرآوری این محصول به بهرهبرداران داده شد و همین عامل سبب شد تا کسانی که در این دورهها شرکت کردند خود مروج آن در محل زندگیشان باشند و در سال بعد به جای یک ایستگاه شاهد راهاندازی چندین ایستگاه فرآوری زعفران در هر روستا به کمک خود روستاییان بودیم.
ارسال نظر