۴۶۲۱۱۱
۷ نظر
۵۰۰۹
۷ نظر
۵۰۰۹
پ

ايران جايگاه خود را در سوريه از دست‌داده است؟

نشست آستانه به همت و اراده روس ها در قزاقستان برگزار مي شود و با توجه به اينكه ايران نيز جايگاه قبلي خود را با توجه به نزديكي روسيه و تركيه به يكديگر در مساله سوريه ندارد، نمي تواند در قامت تصميم‌گير عمل كند و در مورد حضور يا عدم حضور تيم هاي مذاكره، نظر خود را ابراز كند.

علي‌بيگدلي/ كارشناس مسائل بين‌الملل در قانون نوشت: نشست آستانه به همت و اراده روس ها در قزاقستان برگزار مي شود و با توجه به اينكه ايران نيز جايگاه قبلي خود را با توجه به نزديكي روسيه و تركيه به يكديگر در مساله سوريه ندارد، نمي تواند در قامت تصميم‌گير عمل كند و در مورد حضور يا عدم حضور تيم هاي مذاكره، نظر خود را ابراز كند. در همين حال حضور يا عدم حضور ايالات‌متحده در مذاكرات آستانه كه به همت روسيه براي حل مشكلات سوريه در پايتخت قزاقستان برگزار مي شود نيز در اين چند روز به نكته‌اي مهم تبديل شده است .
تا چند روز گذشته صحبت از عدم حضور آمريكا در اين مذاكرات بود اما با گذشت زمان، كاخ كرملين تصميم گرفت از دولت ايالات متحده براي حضور در اين مذاكرات دعوت به عمل آورد. از دلايل اين تصميم مي توان به اظهارات ترامپ مبني بر لغو تحريم ها عليه روسيه و بالا بردن سطح ارتباطات با دولت روسيه اشاره كرد. به هر حال آمريكا براي تنها نماندن در مذاكرات پيرامون سوريه كه اهميت زيادي براي آن ها و به ويژه متحدان عرب اين كشور در خاورميانه دارد، تصميم خود را تغيير داده است. از طرفي آمريكا تمايل دارد خودش منشي‌گري اين مذاكرات را به عهده بگيرد . طبيعي است آمريكا در صورت عدم حضور در اين مذاكرات نمي تواند نقش تعيين كننده اي در مساله سوريه ايفا كند. از جمله دلايلي كه موجب مي شود آمريكا نتواند نقش موثري در مساله سوريه داشته باشد، عدم سرمايه گذاري دولت ايالات متحده در سوريه است.
به خاطر داريم كه در اواخر دولت اوباما او تمايلي نداشت كشورش را درگير جنگ ناخواسته ديگري كند، در حالي كه رياست‌جمهوري آمريكا توسط كشورهايي نظير عربستان سعودي براي دخالت و حضور نظامي در ماجراي سوريه تحت فشار زيادي بود. لازم به ذكر است كه درآن بازه‌ زماني، اوباما تصميم درستي گرفت و وارد اين جنگ نشد. اگر آمريكا به صورت نظامي در سوريه حاضر مي شد، سوريه را نيز به عنوان ضلع ديگر همچون افغانستان و عراق به دغدغه و مخارج آمريكا اضافه مي‌كرد و جز ضرر و زيان چيزي نصيب اين كشور نمي شد. حضور آمريكا در اين مذاكرات نمي تواند تعيين كننده باشد اما عدم حضور اين كشور، بي اعتباري ايالات متحده را به همراه خواهد داشت. به همين دليل آمريكايي‌ها امتياز ها و تلاش‌هاي خود را به سمتي بردند كه پوتين از آن‌ها براي حضور در اين مذاكرت دعوت كند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    تیتر خبر مربوط به ایرانه ولی بیشتر درباره آمریکا گفته شده

  • بدون نام

    معلومه که جایگاهی نداره

  • بدون نام

    فقط ......ملت بدبخت نصیب......شد

  • بدون نام

    این دیگه نیاز به تحلیل نداره. بعد از آزادی حلب دیگه خبری از سوریه و جنگ داخلیش در رسانه میلی نیست. این یعنی دست ایران تو پوست گردو قرار گرفته. ولی کو گوش شنوا

  • بدون نام

    ماهی را هر موقع از اب بگیرند تازه است .جلوی ضرر را هر موقع بگیرند به نفع کشور .بعد از پایان جنگ بازسازی سوریه یک فاجعه خواهد بود.

  • حسن

    تاریخ نشان داده اعتماد به روسها بزرگترین اشتباه سیاستمداران ایران است که متاسفانه هزاران بار تکرار شده و در حال تکرار شدنه

  • بدون نام

    در حال حاضر در سوریه قدرت نظامی دسته حزب الله و ارتش سوریه و اینها نیز زیر نظر ایران پس هر توافقی بدون نظر ایران بی فایده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج