از سوی مجلس و در طول برنامه ششم توسعه
دولت مکلف به استخدام فرزند شهدا و جانبازان شد
نمایندگان مجلس، دولت را مکلف کردند که علاوه بر اجرای ماده ۲۱ قانون جامع خدمات ایثارگران، تمام فرزندان شهداء و فرزندان جانبازان ۷۰% و بالاتر را در طول اجرای برنامه ششم توسعه استخدام کند.
بر اساس این ماده، دولت موظف شد که اقدامات لازم برای اجرای صحیح و به موقع قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران را به عمل آورد و اعتبار کافی را در بودجه سنواتی پیش بینی و کلیه آیین نامه های اجرایی آن را حداکثر تا شش ماهه سال اول اجرای قانون برنامه تصویب و ابلاغ کند.
نمایندگان در بند یک این ماده، دولت را مکلف کردند که در اجرای ماده ۶۱ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ۲ مصوب ۴/۱۲/۹۳ به نحوی برنامه ریزی نماید که تا ۲ سال اول اجرای قانون برنامه کلیه مشمولین ماده مذکور تعیین تکلیف شوند و یگان های اعزام کننده و نهادهای متولی موظفند گواهی حضور افراد مشمول این قانون و صورت سانحه را به کمیسیون احراز بنیاد شهید و امور ایثار گران ارائه کنند.
همچنین در تبصره این بند، بنیاد شهید و امور ایثارگران موظف شد که رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس که صورت سانحه بالینی همزمان مجروحیت را ندارند اما مجروحیت آنها توسط کمیسیون پزشکی نهاد اعزام کننده (نیروهای مسلح) احراز می شود را بعنوان جانباز تلقی کرده که حداقل ۵% جانبازی به آنها تعلق میگیرد.
در ادامه این مصوبه مقرر شد اجرای این تبصره مانع از احراز جانبازی بیش از درصد مذکور توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران نیست.
نمایندگان مجلس در بند ۲ ماده ۱۰۲ لایحه برنامه ششم دولت را مکلف کردند که در سال اول اجرای قانون برنامه اعتبار مورد نیاز برای اجرای تبصره ماده ۳۸ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران را در لوایح بودجه سنواتی پیش بینی کرده و از طریق سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح به کلیه آزادگان و جانبازان واجد شرایط پرداخت کند.
به علاوه با تصویب مجلس در بند ۳ این ماده از لایحه، دولت موظف شد که خانواده معظم شهدا، جانبازان، آزادگان، رزمندگان و افراد تحت تکفل ایشان (والدین و همسر و فرزندان) دارای تابعیت غیر ایرانی که در طول هشت سال دفاع مقدس یا بعد از آن در راستای ماموریت محوله از سوی مراجع ذی صلاح به درجه رفیع شهادت یا جانبازی یا اسارت نائل آمده اند پس از تأیید مراجع مذکور تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دهد و رزمندگان نیز بنابه تشخیص ستاد کل نیروهای مسلح تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) قرار گیرند.
در تبصره بند مذکور قید شده است که اعطای تابعیت و اقامت به افراد موضوع این ماده بر اساس ضوابط در چارچوب قانون خواهد بود که حداکثر ظرف مدت سه ماه از لازم الاجرا شدن این قانون توسط ستاد کل نیروهای مسلح با همکاری وزرات امور خارجه و وزارت کشور تهیه و به تصویب شورای عالی امنیت ملی با رعایت اصل ۱۷۶ قانون اساسی میرسد.
وکلای ملت در ادامه ماده ۱۰۲ لایحه برنامه ششم توسعه، ماده ۱۸ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران را به شرح زیر اصلاح کردند:
«بنیاد شهید و امور ایثارگران موظف است در چارچوب قوانین به منظور تعیین، تدوین و یا اصلاح معیارهای تشخیص درصد جانبازی به عنوان مبنای ارائه خدمت به جانبازان و آزادگان در مواردی که نیاز به رای کمیسیون باشد نسبت به تشکیل کمیسیون های پزشکی اقدام و جهت تعیین نحوه از کارافتادگی کلی، با در نظر گرفتن وضعیت فعلی سلامتی روحی، جسمی، اجتماعی، اقتصادی، شغلی و سابقه حضور در جبهه آنها و براساس آئین نامه ای که با پیشنهاد بنیاد و ستاد کل نیروهای مسلح و با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان تهیه و به تصویب هیات وزیران می رسد اقدام نماید».
به گزارش خبرنگار فارس، مجلس شورای اسلامی در بند ۵ ماده ۱۰۲ لایحه برنامه پنج ساله ششم توسعه مصوب کرد که به منظور حفظ کرامت ایثارگران و خانواده معظم شهدا، جانبازان و آزادگان دستگاه های موضوع ماده ۲ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مجاز نیستند ایثارگران شاغل در آن دستگاه را به عنوان نیروی مازاد (عدم نیاز ) معرفی کنند به استثنای موارد محکومیت در هیات تخلفات اداری.
نمایندگان مجلس همچنین در بند ۶ دولت را مکلف کردند که علاوه بر اجرای ماده ۲۱ قانون جامع خدمات ایثارگران و تبصره های آن و اصلاحات بعدی تمام فرزندان شهداء و فرزندان جانبازان ۷۰% و بالاتر را در طول برنامه استخدام کند.
به علاوه طبق بند ۷ ماده ۱۰۲ لایحه برنامه، جانبازانی که قبل از تصویب این قانون به صورت پیش از موعد یا عادی و بدون سنوات ارفاقی بازنشسته شده اند با رعایت شرط سنی کمتر از ۶۵ سال می توانند به خدمت اعاده و با تکمیل خدمت ۳۵ ساله خود و با رعایت شرایط عمومی به بازنشستگی نائل آیند، اما در تبصره این بند، عنوان شد که در صورت دریافت پاداش پایان خدمت در بازنشستگی اول پاداش مذکور مربوط به آن سنوات مجددا به این افراد تعلق نمیگیرد.
وکلای ملت در ادامه و در جریان تصویب بند ۸ ماده ۱۰۲ لایحه برنامه پنج ساله ششم توسعه، ایثارگران و فرزندان شهدا را مشمول قوانین، مقررات و ضوابط استخدامی خاص مربوط به خود برشمرده و کلیه دستگاههای مشمول ماده ۲ قانون جامع خدمات رسانی ایثارگران را مکلف به انجام آن دانستند.
بنا بر این گزارش بر اساس بند ۹ ماده ۱۰۲ کلیه فرزندان و همسران شهدا شاغل در دستگاههای موضوع ماده۲ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران می توانند با حداکثر ۸ سال سنوات ارفاقی و با دریافت حقوق و مزایای کامل بازنشسته شوند.
نمایندگان مجلس در بند ۱۰ ماده ۱۰۲ لایحه برنامه، ماده (۲۶) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران را اصلاح و دو تبصره به آن الحاق کردند که در نهایت به شرح ذیل تغییر کرد:
« ماده ۲۶ _ دولت موظف است به منظور حمایت از سلامت جانبازان پنجاه درصد (۵۰%) و بالاتر و جانبازان اعصاب و روان و شیمیایی و «جانبازان دارای محدودیت جسمی حرکتی» به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد و براساس شدت و نوع ضایعات ناشی از مجروحیت و میزان ساعت کاری که از جانبازان مراقبت میشود، نسبت به برقراری و پرداخت حق پرستاری و حق همیاری بر مبنای حداقل دستمزد ماهانه کارگران اقدام و اعتبار مورد نیاز را در لوایح بودجه سنواتی منظور نماید.
تبصره ۱- والدین، همسران و فرزندان شهداء که دارای بیماری های خاص و یا صعب العلاج یا محدودیت جسمی حرکتی می باشند پس از تایید کمیسیون پزشکی بنیاد مشمول این ماده می شوند.
تبصره ۲- جانبازان گروه بیست و پنج درصد تا چهل و نه درصد ضریب K بهره مندی حق پرستاری آنان به میزان درصد جانبازی می باشد».
نمایندگان مجلس همچنین با تصویب بند ۱۱ ماده ۱۰۲ لایحه برنامه پنج ساله ششم توسعه، ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران را به شرح زیر اصلاح کردند:
عبارت «اعم از رسمی، پیمانی، قراردادی، شرکتی» بعد از عبارت «تأمین نیروهای مورد نیاز خود را» اضافه میشود.
ماده ۲۱- کلیه دستگاههای موضوع ماده ۲ این قانون مکلفند حداقل بیست و پنج درصد (۲۵%) از نیازهای استخدامی و تأمین نیروهای مورد نیاز خود را «اعم از رسمی، پیمانی، قراردادی، شرکتی» که وفق ضوابط و مجوزهای مربوط و جایگزینی نیروهای خروجی خود اخذ مینماید به خانوادههای شاهد، جانبازان و آزادگان، همسر و فرزندان شهدا و جانبازان بیست و پنج درصد (۲۵%) و بالاتر، فرزندان و همسران آزادگان یکسال و بالای یکسال اسارت، اسرا و خواهر و برادر شاهد اختصاص دهند و پنج درصد(۵%) سهمیه استخدامی را نیز به رزمندگان با سابقه حداقل
تبصره ۱- وضعیت استخدامی مشمولین این ماده حداکثر پس از سه ماه رسمیقطعی میگردد.
تبصره ۲- والدین، همسران و فرزندان شهداء و جانبازان و آزادگان و رزمندگان با حداقل ششماه سابقه حضور در جبهه شاغل در کلیه دستگاههای مشمول ماده (۲) قانون جامع ایثارگران و مؤسسات تابعه آنها ، شرکتهای عمومی و دولتی، در صورت تنزل از پست سازمانی بالاتر، مشروط به عدم محکومیت آنها بر اساس آراء مراجع قضائی و یا اداری به تنزل پست، از کلیه حقوق و مزایای همان پست سازمانی یا همتراز شغل و پست قبلی برخوردار میشوند.
در ادامه، وکلای ملت در بند ۱۲ ماده ۱۰۲ لایحه برنامه پنج ساله ششم توسعه مصوب کردند که نیز ایثارگرانی که به موجب قوانین و مقررات مربوط از امتیاز یک مقطع تحصیلی بالاتر بهرهمند میباشند با داشتن مدرک کارشناسی، مشمول بند (الف) ماده (۱۰۳) قانون مدیریت خدمات کشوری بوده و می توانند تا سی و پنج سال خدمت کنند.
به علاوه طبق بند ۱۳ آزادگانی که به دلیل استفاده از دو برابر شدن سابقه اسارت زودتر از خدمت سی سال بازنشسته شده اند، می توانند برای یک بار و با رعایت شرط سنی زیر شصت و پنج سال با بازگشت به خدمت، حسب مورد سی یا سی و پنج سال خدمت خود را تکمیل کنند و سپس با لحاظ عین سوابق اسارت به بازنشستگی نائل آیند.
همچنین بنا بر بند ۱۴ماده ۱۰۲ لایحه برنامه ششم نیز که به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید مسئول رسیدگی و ارائه خدمات مطابق قوانین و مقررات به کلیه جانبازان، آزادگان و خانواده معظم شهداء که در بنیاد دارای پرونده ایثارگری هستند به عهده بنیاد بوده و مسوول رسیدگی و ارائه خدمات رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس با معرفی و تائید واحد یا مرکز ایثارگران نیروهای مسلح با سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران(ساتا) است.
نظر کاربران
من و بابام که ۵۱ماه تو این نظام خدمت کردیم اون تو جبهه من تو مرزبانی ارومیه این ارزشی نداره بعدا هم میگین ما تو فرار مغزها رتبه ی اول دنیارو داریم به نظرتون باید کشور اینجوری باشه ثروتمندترین کشور دنیا از نظر منابع بایستی واسه استخدام اونم به چندرغاز حقوق این همه تبصره پیشرو داشته باشه واقعا متاسفم به شما نه به خودم که بایستی با شماها زیر یه بیرق بمونیم
زیر هفتاد درصدا تکلیفشون چی میشه
ما ک یک دونه بچه بیشتر نیستیم و پدرمون فقط سی درصد جانبازی داره اخه تا کی باید چشم بدوزیم اینکه کی یک جا بندمون میکنن؟؟!!!
پاسخ ها
چشم ندوز...مثل مرد برو سختی بکش کار کن
مگه با اکثر جوونا فرق داری که مجبورن خودشون
گلیمشون رو از آب بکشن و هزار جور سختی ببینن
گیرم پدر تو بود فاضل ...
اجر پدر شما هم با امام زمان
سلام. مصوبه خوبی بود.ولی آیا پدر ما گناه کرد که 30 درصد جانبازه. که ما 4ساله ور شرکت ملی حفاری ایران.بعنوان نیروی پیمانکاری مشغول هستم.
پس پدران ما که چندسال جنگیدند چی؟...........خانواده اوناهم کم سختگی نکشیدند نسبت به خانواده شهدا
یعنی بقیه فرزندان کشک منکه بابام جبهه نرفته حق ندارم
قبلا مگه اجرا نمیشد
پاسخ ها
واقعاً، این که قدیمیه
یعنی فقط خانواده شهدا و....... بقیه چی اونا کار نیاز ندارن برن بمیرن
تا حالا سهمیه دانشگاه بود حالا شد استخدام. شهدا محترم هستند. ولی هر چیزی هم حدی دارد.
کاش منم سهمیه داشتم حداقل نظرم چاپ می شد
صددرصد تصویب میشه چون بیشتر مجلسیها جانبازند،میخوام به پدرم بگم رفتی جبهه اخه چرا جانباز نشدی،چرا بدبختمون کردی اگه بیکاریم تقصیر توست پدرجان باید جانباز میشدی
کاش شایستگی علمی و عملی ملاک استخدام و پذیرش در دانشگاه باشه. برای پیشرفت مملکت، اولویت باید جذب نخبگان باشه. راه های بهتری هم برای تکریم خانواده محترم شهدا و جانبازان و بهبود زندگی این عزیزان وجود داره.
پس تکلیف بقیه مردم چی میشه؟؟بقیه ایرانی نیستن؟؟منکه 11سال دارم تو آب وفاضلاب بصورت نیروی شرکتی کار میکنم وحقوقم با مدرک لیسانس1/5نیست هنوزچی هستم پس ؟؟
یعنی چی...درصد بیشتری که این امتیاز رو ندارند تکلیف چیه؟؟؟؟....
یعنی بقیه ایرانی و زحمت کش نیستند؟
مگه قبلا این برنامه نبود ?????
والا دانشگاه با سهمیه بعد شهریه رایگان بعد استخدام الویت
پس کی ملاک استخدام و دانشگاه علم و برتری میشه !!!!!
مردم عادی هم که باید برن بمیرن
هییییییییییییی بابا، خدایا شکرت، هوووووف
به نظر من راهش این نیست با استخدام فرزندان شهدا وجانبازان از زحماتشان قدردانی گردد بلکه با پرداخت حقوق به سرپرست اصلی خانواده جبران گردد وفرزندانشان در چرخه معمول استخدام کشوری طبق شایستگی شان جذب شودن هر چند چرخه استخدام هم اشکالات اساسی دارد ولی تبعیض درست نیست
همش الکیه حتما میگن بروازمون بده هروقت قبول شدی استخدامت میکنیم
تا حالا هم در اولویت استخدام بودن و خبر جدیدی نیست
این کار درستی نیست که در حق بقیه مردم انجام میدید. الان تو هر اداره ای تشریف ببرید همش با سهمیه اومدن تو. یه فکر دیگه بکنید که اینقدر مردم عادی احساس درجه چندی بهشون دست نده.
اقای سانسورچی، باور کن این کامنت رو نذاشتم انتشار بدی، دقیقا سوالم از خودته، مشکلت با نظرای من چیه؟!.........
شایسته سالاری وجود نداره
ملاک ها غلطه
اقای که نظرهارو رد یا تایید میکنی کمی هم به خدا فکر کن یک طرفه نظر ها رو تایید نکن
احسنت علی۸/۱۱