۴۶۰۶۸۶
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

چیزی که آیت الله را زجر می‌داد

فرزند ارشد آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: ایشان همواره خود را فردی فراجناحی می دانستند و ما نیز چنین برداشتی از شخصیت ایشان داشته ایم.

خبرگزاری ایرنا: فرزند ارشد آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: ایشان همواره خود را فردی فراجناحی می دانستند و ما نیز چنین برداشتی از شخصیت ایشان داشته ایم.

محسن هاشمی شامگاه جمعه در گفت و گوی ویژه شبکه استانی کرمان که با حضور استاندار کرمان برگزار شد افزود: آیت الله هاشمی رفسنجانی همواره به همه تذکر می دادند که متعلق به یک جناح خاص نیستند و همه می دانستند که نباید از ایشان توقع جناحی بودن را داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: اینکه مواردی مطرح می شد که حزب کارگزاران را ایشان تشکیل دادند نیز صحت نداشت و می گفتند که این کار نیز براساس توصیه رهبری انجام شده است.

وی گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی در دوران مبارزه، انقلاب، ریاست جمهوری، مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام و تا آخرین روزهای عمر خود این فراجناحی بودن را حفظ کردند.

فرزند ارشد یار دیرین امام و رهبری بیان کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی همواره تلاش می کردند که جناح ها را به هم نزدیک کنند و تاکید داشتند که باید نقاط مشترک بین جناح ها را پیدا کنیم، اینکه برخی اوقات مطبوعات و حتی رسانه ملی به مسائل کشور ورود جناحی پیدا می کردند ایشان را زجر می داد که این موارد باعث ضعف اتحاد می شود.

وی گفت: ما نیز به عنوان فرزندان ایشان واقعا تلاش می کنیم که این مسیر را دنبال کنیم و من همیشه مواظب بودم کاری نکنم که نظریات ایشان خدشه دار شود و به خواهرها و برادرها نیز این موارد را توصیه کرده ام و آنها نیز همین نظر را دارند گرچه شاید انحرافاتی نیز پیش می آمد.

محسن هاشمی با اشاره به اینکه در بسیاری از ملاقات های خارجی و سفرها با پدر همراه بوده است تصریح کرد: ایشان سریع طرف خارجی را به خود جذب می کردند و اولین سفری که همراه پدر رفتم به ژاپن بود و در این سفر مراودات اقتصادی پیش بینی شده بود اما وقتی برای دیدار با امپراطور ژاپن در نظر گرفته نشده بود و ایشان خواستند که این دیدار انجام شود و مورادی را مطرح می کردند که موجب تعجب امپراطور این کشور شد.

وی گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی در بعد بین المللی تبحر بسیار ویژه ای داشتند و در هر حوزه که مانعی ایجاد می شد با تبحر خاصی آن را حل می کردند، ایشان به تشنج زدایی برای همراه کردن کشورهای دنیا برای توسعه ایران بسیار حساس بودند و سعی می کردند فرصتی ایجاد شود که همه کشورها بیایند توسعه و اشتغال در کشور محقق شود.

هاشمی از ملت ایران به دلیل همدردی هایشان تقدیر کرد و افزود: اگر بخواهم درباره مبارزات آیت الله هاشمی رفسنجانی صحبت کنم باید از ابتدای سال ۴۰ سخن گفت که من در آن زمان نبودم و می توانم مواردی که شنیده ام را بازگو کنم.

وی خاطرنشان کرد: بعد از فوت آیت الله بروجردی، پدر و دیگر همرزمان ایشان به دنبال مرجعیت امام راحل وارد میدان سیاست شدند و تلاش بسیار زیادی برای اتفاقات ۱۵ خرداد انجام داده اند و در نهایت منجر به دستگیری ایشان شده است که در زندان برای آنکه از وقت خود استفاده کنند به دنبال نوشتن می رفتند و کتاب هایی را در این دوران نوشته اند.

وی به مواردی از جمله کاپیتولاسیون اشاره و بیان کرد: امام راحل چون روی کاپیتولاسیون حساسیت ویژه ای داشتند از ایشان می خواهند که رادیویی را بخرند و مبلغی را برای این منظور پرداخت می کنند که رادیو خریداری می شود و اخبار مربوط از آن پیاده سازی و خدمت امام راحل مطرح می شد.

هاشمی گفت: این رادیو چون با پول امام راحل تهیه شده متعلق به امام است که در خانه ما بود و آن را به موزه رفسنجان اهدا کردیم.
وی افزود: آیت الله هاشمی رفسنجانی در بعد فرهنگی، مذهبی و اجتماعی کتاب های قابل تقدیری داشتند که بسیاری از کتاب های ایشان بارها تجدید چاپ شد.

وی گفت: پدر بیش از هفت بار توسط ضد انقلاب دستگیر شدند و آخرین دستگیری مربوط به سال 1354 بوده است که در زندان در دفترچه هایی ، خاطرات و حاصل تفکرات خود را می نوشتند و در زندان نیز همواره به نوشتن و تحقیق اهتمام داشتند.

فرزند ارشد رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی ضمن فعالیت های مبارزاتی خود، تحقیق و بررسی را در بعد سیاست داخلی و خارجی نیز مد نظر داشتند و همواره در دانشگاه ها و حسینیه ها سخنرانی می کردند و می دیدم که چقدر مورد استقبال جوانان قرار می گرفتند.

وی گفت: ایشان در تثبیت انقلاب بعد از پیروزی آن نقش اساسی داشتند، تمام وقت خود را صرف انقلاب می کردند و فرصت جدی برای پرداختن به فرزندان خود را نداشتند و مادرم وقت مناسبی را برای فرزندان می گذاشتند.

وی از مادر خود نیز تقدیر کرد و افزود: ایشان همواره مواظبت می کردند که در بعد تحصیلی و سایر ابعاد زندگی در مسیر مناسبی حرکت کنیم چون پدر در دوران جنگ به دلیل مسئولیت هایی که بر عهده داشتند و بعد از جنگ و در دوران ریاست جمهوری نیز به دلیل فعالیت جدی برای بازسازی و حل مشکلات و معضلات ناشی از جنگ فرصت زیادی برای پرداختن به مسائل خانه و فرزندان خود را نداشتند این بار بر دوش مادر خانواده بود.

هاشمی بیان کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی همواره توصیه های زیادی به فرزندان خود داشتند که در فعالیت های عام المنفعه همکاری داشته باشید و در مواردی که موجب شایعه و موارد دیگر می شود، وارد نشوید.

وی انقلاب سلامی و عدم انحراف آن را برای یار دیرین امام و رهبری بسیار با اهمیت خواند و گفت: ایشان در دورانی که مسئولیت مجمع تشخیص مصلحت نظام را داشتند، وقت آزاد بیشتری داشتند و ما وارد چاپ خاطرات و اسناد مرتبط با پدر شدیم که یک ارتباط متقابل بین فرزندان و پدر ایجاد شده بود.

وی بیان کرد: آخرین روز خاطرات خود را شنبه نوشته بودند و روز یکشنبه را ننوشته بودند.

فرزند ارشد آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: حین جمع آوری خاطرات که اسناد جنبی را نیز جمع آوری می کردیم، انگار دوباره زندگی ایشان را با کمک خودشان بازخوانی می کردم و وقتی خاطرات ایشان را مرور می کنم در می یابم که چرا بسیاری از افراد پدر را مرد بحران ها می دانستند.

وی یادآور شد: آیت الله هاشمی تمام اطلاعات و گزارشات را به دقت می خواندند و اطلاعاتشان از کشور بسیار بالا بود و از این جهت با تجربه ایشان برای ما وضعیت مطلوبی برای یادگیری وضعیت کشور و کارهایی که باید انجام شود، فراهم می شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج