۴۵۹۳۴۳
۱۸ نظر
۵۰۰۶
۱۸ نظر
۵۰۰۶
پ

حقوق‌هایی که از اجاره یک‌ ماه مسکن کمتر است

درحالی بانک مرکزی هزینه ماهانه یک خانوار را ۲.۹میلیون تومان و ۳۵درصد این هزینه را مربوط به مسکن اعلام کرده که با این حساب هزینه مسکن کارگران ماهانه یک میلیون تومان می‌شود، براستی کارگرانی که ماهانه یک میلیون درآمد دارند، چه می خورند و چه می پوشند؟

خبرگزاری تسنیم: درحالی بانک مرکزی هزینه ماهانه یک خانوار را ۲.۹میلیون تومان و ۳۵درصد این هزینه را مربوط به مسکن اعلام کرده که با این حساب هزینه مسکن کارگران ماهانه یک میلیون تومان می‌شود، براستی کارگرانی که ماهانه یک میلیون درآمد دارند، چه می خورند و چه می پوشند؟

کارگران که اغلب قشر متوسط و ضعیف جامعه را تشکیل می دهند بیان می‌کنند هزینه های معیشتی امسال حداقل ۲۰ درصد بیشتر شده و چالش کسری درآمد آنها افزایش یافته است. بسیاری از کارشناسان بازار کار برآورد می‌کنند که اگر هزینه یک خانواده ۴نفره سال گذشته ۲.۹ میلیون تومان بوده امسال این رقم به ۳.۵ میلیون رسیده است. تأمین معیشت و هزینه های زندگی از مهمترین مسائل و چالش هایی است که خانوارهای کم درآمد جامعه به صورت مستمر با آن روبرو هستند.

یکی از اصلی ترین گلایه های جامعه کارگری عدم برقراری تعادل بین هزینه ها و درآمد است و به اصطلاح دخل و خرج زندگی آنها هماهنگ نیست.

بانک مرکزی چندی پیش گزارشی از وضعیت درآمد و مصرف خانوار ایرانی در سال ۹۴ منتشر کرد که حاصل آمارگیری از هزینه و درآمد خانوارهای شهری در ایران طی سال ۹۴ و با مراجعه به حدود ۱۲ هزار و ۷۰۰ خانوار نمونه بوده است.

بر اساس نتایج این بررسی متوسط هزینه ناخالص سالانه یک خانوار حدود ۳۵۲ میلیون و ۶۵۱ هزار ریال ( ماهانه حدود۲۹میلیون و ۳۸۸ هزارریال) بوده است. هزینه مزبور که شامل ارزش اجاری خانه شخصی نیز می باشد، نسبت به سال ۹۳ معادل ۷.۳ درصد افزایش داشته است.
براساس گزارش بانک مرکزی، هزینه ماهیانه یک خانوار 4 نفره شهری در سال 94 ، 2میلیون و 938هزار تومان بوده، که این رقم نسبت به سال 93 بیش از 7درصد افزایش داشته است.

از کل هزینه های ناخالص خانوار به ترتیب 35 درصد به مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت ها، 23.6 درصد به خوراکی ها و آشامیدنی ها، 10.2 درصد به حمل و نقل، 8.3 درصد به کالاها و خدمات متفرقه، 5.8 درصد به بهداشت و درمان، 4.5 درصد به پوشاک و کفش، 4.1 درصد به لوازم، اثاث و خدمات مورد استفاده در خانه، 2.1 درصد به هر یک از دو گروه ارتباطات و رستوران و هتل، 2.0 درصد به تفریح و امور فرهنگی، 1.9 درصد به تحصل و 0.3 درصد به دخانیات اختصاص داشته است.

اگر بخواهیم مطابق مرکز آمار و بانک مرکزی محاسبه کنیم، 35 درصد حقوق یک کارگر سهم مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت ها و 23.6 درصد به خوراکی ها و آشامیدنی ها است و این مسئله به معنی این است که عمده حقوق کارگران صرف هزینه مسکن و خوراک می شود.

با فرض اینکه هزینه ماهانه یک خانوار 4 نفره در سال جاری هم همان 2 میلیون و 900 هزار تومان سال گذشته باشد، هزینه اجاره مسکن و انرژی های مصرفی در مسکن در هر ماه بیش از یک میلیون تومان می شود که از حداقل دریافتی بخش زیادی از کارگران بیشتر است و البته بخش عمده این هزینه مربوط به هزینه اجاره و رهن مسکن است. در حال حاضر در شهر تهران به ندرت مسکن با اجاره زیر 500 هزار تومان یافت می شود، با فرض اینکه بخشی از اجاره به صورت رهن پرداخت شود.

همچنین هزینه خوراک و پوشاک یک خانوار کارگری 4 نفره در شهر تهران با معیارهای بانک مرکزی در هر ماه حدود 700 هزار تومان می شود که 70 درصد حقوق دریافتی بخش عمده کارگران است.

حال با فرض اینکه هزینه مسکن، سوخت و خوراک و پوشاک یک خانواری کارگری که حداقل دریافتی اش به زور به یک میلیون تومان می رسد، از یک میلیون و 700 هزار تومان فراتر رفته است، مسئولان پاسخ دهند که کارگران مابقی هزینه های حمل و نقل، بهداشت و درمان، پوشاک، لوازم منزل، تحصیل، تفریح و ده‌ها هزینه دیگر را از کجا تامین کنند؟

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    مگه مهندسان قراردادی وزارت راه و شهرسازی بیشتر از یک میلیون تومان میگیرند؟ من قراردادی هستم و همکارم رسمیه ، سابقش از من نه سال کمتره دو برابر و نیم بیشتر از من حقوق داره ، خیلی جالبه نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  • رضا ارباب

    متن جالبی هستش ولی مسلما جواب و عملکرد مثبتی نخواهد داشت.
    دلیلی هم نداره به این قشر فکر بشه.
    خودشون که راحت هستن، کارگر و خانواده اش مهم نیست.

  • بدون نام

    سلام واقعا جای تعجب دارد که با این خط فقر بعد حقوق کارگر بدبخت ۸۱۲۰۰۰تومان بدون مزایا تعیین شده ایا عدالت این است کرایه خانه ماهی پانصد هزار تومان.واقعا چقدر بدبختیم ما.

  • بدون نام

    ایا اگر مسعولین خودشان این دریافتی ما راداشتند با زهم سینه چاک این وضعیت بودند

  • بدون نام

    ای بابا مهم نیست . مهم سلامتی و عاقبت بخیری.
    پول میخابیم چیکار .
    پولها رو بدین به مسولین عزیز حالشو ببرن.
    ما با بیکاری و بدبختی یه جوری کنار میاییم.
    او بیچاره ها بچه هاشون انگلیس و اروپا هستن دارن برای پیشرفت ماها درس میخونن و یه کمم خوش نیگذرونن. !

  • بدون نام

    فقط این خبر ها نوشته می شود کو تغییر در وضعیت معاش کارگر ها

  • م ا ف

    برای همین دزدی و خود فروشی روز به روز بیشترمیشه در کشور عزیز مون متاسفم .

  • بدون نام

    میدونید مشکل کجاست؟اینه که مسئولین فقط به دنبال تصویب قانونی به نفع خودشونن وفقط فکروامها وحقوق های نجومی خودشون هستن هیچ کس به فکر کارگر بدبخت نیست.

  • بدون نام

    به حاکمان این سرزمین توصیه میکنم زندگی خصوصی حضرت علی رادرزمان حکومتش مرورکنند شاید!!!!!!!به خودبیایند

  • شاهبن

    خوب اقای مسول این حرف وحدیث ها رامیزنید چقد برای دفاع از قشر بدبخت وفلک زده دفاع میکنید چقد توانستی خودتو به وگل بزنید ما بدبخت ترین قشر این دنیا هستیم توروخدا ی کم وجدان داشته باشید یکم از خدا تون بترسید ..

  • بدون نام

    واقعا مردم بیچاره چه کنن

  • یعقوب حاجت

    ماهی 700 اجاره میدم صدو دوازده هزارتومان هم هزینه خانواده هست خیلی مسخره هست این قانون کار

  • وکید

    سلام گوشکون از ای اماز و ارقام پره. کن درامدم ماهی یه توکنه به خدا دیگه خسته شدیم انقد از سیبیل کندیم زدیم به ریش فقط اینو میدونم که شرمنده خانوادمم تحصیلاتم دارم خژر سرم ولی فقط به درد این میخوره روش سبزی پاک کنن .ماهی یه تومن نصفش فقط کرایه خونه اسد به غیر از قبض ابو غیره ما مطافرت نخواستیم خرید لباسم نخواستیم فقط شکممونو سیر کنیم کلی کلاهمونو میندازیم بالا من نمیگم بیان الان پنجاه مژلیون بدن به ذین قشر اشتغالو دزس کنن منو امثال من بد بهت خودمون پیدا مژکنیم به خدا ماتم گرفتم چرا با سیو دو طار سن هنوز نتونستم دخترمو زنمو ببرم شام بیرون مسافرت بخوره تو سرمون فقط خدا با ماست که مارو مزیض نمیکنه حداقل .چون به اون مرکله برسه واقعا باسد گدای کنم .تنم سالمه از ساعت چهاز صح میرم بیرون تا دوازده شب دنبال پول منو امثال من تو این تهران لعنتی زیاده یه سطر ماست داریم میخایم یه دریا دوغ درس کنیم اونوقت میمذید طرف کمبود نداشته باشه به خدا تو افریقا انقد که ایپ قشر بدبخت کار میکنه کار کنه به همه چی میرسه ولی افسوس که اینگا با این همه فعالیتی که داریم هنوز اندر خم یه کوچهایم خدا دشمن ادمو شرمنده زنو بچش نکنه من که کلا دیگه امیدی ندارم به خدا بعضی وقتا انقد به هم فشذر میاد دوسدارم هم خودمو هم زنو بچم باهم بمیریم خودکشی کنیم ولی جراتشو ندارم شیطونو لعنت میکنم

  • محمد

    بخدا بدبخت تر مستاجر بیکار روی کره زمین پیدا نمیشه.

  • بی نام

    فکری به حال کارکنان قراردادی فلک زده هم بکنید، مخصوصا هواشناسی دریافتشون به یک تومان نمیرسه، راه کار تبدیل وضعیت قراردادی به رسمیه

  • مثلا ایرانی

    من پانزده سال سابقه دارم در مدارس دانشگاه ازاد کار میکنم و ماهی پانصد تومن میگیرم،نه عیدی نه هیچ مزایای دیگه،برای خودم متاسفم

  • بدون نام

    من نزدیک 40سالمه وداداشم 38 سالشه،جفتمون مجردیم وبعداز 20 سال کارگری هنوز نتونستیم یک خونه بخریم،فقط مانیستیم نصف جوانان ایرانی همین درد و همین مشکل رودارند. مجبوریم بسوزیم وبسازیم

  • بدون نام

    حقوق ماپلیس ها هم نجومیه با۲۶سال خدمت ۲میلیونه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج