مبارزه با بیماریهای کبدی با کمک شیر مادر
تحقیقات جدید نشان می دهد که یک آنتی اکسیدان موجود در شیر مادر، از انسان در برابر بیماریهای کبد چرب غیرالکلی محافظت میکند.
ویتامین C ویتامین E، سلنیوم و کاروتنوئیدها همه نمونههایی از آنتی اکسیدان هستند. پژوهشهای مختلف نشان دادهاند که رژیمهای غذایی غنی از میوهها و سبزیجات میتواند به جلوگیری از بیماریهای مزمن کمک کند.
این تحقیقات جدید مرتبط با یک آنتی اکسیدان به نام quinone pyrroloquinoline (PQQ) بوده که به طور خاص در شیر مادر و مواد غذایی مانند کیوی، سویا و کرفس یافت میشود و خطر ابتلا به بیماریهای کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) را کاهش میدهد.
NAFLD به طور فزاینده ای رو به افزایش بوده و در ایالات متحده، این اختلال شایع ترین علت بیماریهای کبدی و ۷۵ درصد از بیماری های مزمن کبدی است.
NAFLD بر روی ۲۰ تا ۳۰ درصد از بزرگسالان در ایالات متحده و ۶۰ درصد از بزرگسالان چاق تاثیر میگذارد و این بیماری با چاقی "اپیدمی" و اختلالات متابولیک که متعاقبا پیش میآید در ارتباط است.
محققان از دانشگاه کلرادو بررسی کردند که آیا افزایش دوز quinone pyrroloquinoline (PQQ) قبل از تولد در موشهای چاق مادر میتواند پیشرفت کبد چرب غیر الکلی را متوقف کند.
این محققان به موشهای باردار یک رژیم غذایی با چربی و قند بالا دادند تا سبب چاقی آنها شوند. در مقابل گروه دیگری از موشهای باردار را تحت رژیم غذایی سالم قرار دادند.
علاوه بر این، یک زیر گروه از هر یک از این دو گروه، PQQ را در آب آشامیدنی خود دریافت میکردند. فرزندان این موشها نیز به مدت ۲۰ هفته تحت این دو رژیم غذایی قرار گرفته و همچنین از طریق شیر مادر PQQ دریافت میکردند. همانطور که انتظار میرفت، موشهایی که دارای رژیم چرب و قندی بودند، نسبت به موشهایی که رژیم غذایی سالم داشتند، وزن بیشتری به دست آوردند.
مکمل PQQ تجویز شده نیز هیچ تاثیری در اضافه وزن آنها نداشت. با این حال درمان با PQQ سبب کاهش چربی هم در کبد و هم در کل بدن بچه موشهای چاق شد. درمان با PQQ حتی توانست چربی کبد موشها را حتی قبل از تولد کاهش دهد.
محققان دریافتند که مصرف PQQ در موشهای چاق همچنین سبب کاهش شاخصهای استرس اکسیداتیو و ژنهای پیش التهابی میشود. این امر نشان میدهد که آنتی اکسیدان سبب کاهش التهاب کبد نیز میشود.
آنتی اکسیدان برای رشد و نمو در پستانداران حیاتی بوده و همچنین میتواند در انواع غذاهای گیاهی، مانند سویا، جعفری، کرفس، کیوی، و پاپایا یافت شود.
محققان این پژوهش همچنین به مزایای مکمل رژیم غذایی این آنتی اکسیدان برای پیشگیری از بیماریهای کبدی اشاره کردند. این پژوهش در Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology به چاپ رسیده است.
ارسال نظر