۴۵۶۲۹۶
۵۰۱۰
۵۰۱۰
پ

شکاف بين مسئولان خسارت بار است

آیا مسئولان نسبت به چهره ای که ازدولت وکل حاکمیت به خارج ازایران مخابره می شودمطلع هستند؟ تنها چهارماه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده ومهم ترین مولفه ای که یک انتخابات به آن نیاز دارد،«آرامش در میان جامعه» است.اخیرا اظهارات مقامات به سرتیتر خبرها تبدیل شده است.

داود حشمتی در قانون نوشت: آیا مسئولان نسبت به چهره ای که ازدولت وکل حاکمیت به خارج ازایران مخابره می شودمطلع هستند؟ تنها چهارماه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده ومهم ترین مولفه ای که یک انتخابات به آن نیاز دارد،«آرامش در میان جامعه» است.اخیرا اظهارات مقامات به سرتیتر خبرها تبدیل شده است.
روحانی سوالی در مورد بابک زنجانی و پرونده او پرسید که از سوی ريیس قوه قضايیه با موارد متعدد وگوناگونی پاسخ داده شد.ازمتهم شدن دو وزارتخانه اطلاعات وخارجه تا بحث ستادهای انتخاباتی روحانی و حتی خرید وسايل امنیتی برای نهاد ریاست جمهوری. این مساله که بحث افشاگری را رسانه های جناح‌های مختلف دنبال کنند، قابل فهم و درک است اما درک این رفتار از سوی مسئولان کشورآسان نیست. اخیرا مرتبا ازتخلفات حسین فریدون نام برده می شود.او تبدیل شده است به سیبل اصلی افشاگری‌ها. در اواخر دولت احمدی نژاد همین اتفاق را در موردمشایی وبقایی شاهد بودیم. حسین فریدون به مشایی ثانی تبدیل نشده چون آن مرد که می‌گفت: «کابینه خط قرمز من است» وتهدید می‌کرد در صورت دست اندازی به کابینه وارد خواهد شد، دیگر رفته است. پای حسین فریدون درهر موردی به میان می آید.
از دستگیری یک فرد در بانک ملت گرفته تا روغن پالم. ازباند«سرخه ای ها»فراوان گفتند و آن را مرتبط با فریدون معرفی کردند. نسبت به مدرک تحصیلی او تشکیک دارند و حتی به نقل از او گفته شده که در مذاکرات به ظریف توصیه کرده از خطوط قرمز عبور کند(ادعای کریمی قدوسی که اثبات و رسیدگی نشد).اما سوال این است که اگر واقعا یک نفر این همه تخلف دارد چرا دستگیر نمی شود؟ چرا به جای مطرح کردن این موارد از سوی دستگاه قضايی با آن برخورد نمی شود؟ روحانی که هیچ ممانعتی نداشته است. مگررهبری نگفتند:«اختلافات رانباید به مردم کشاند.احساسات مردم را نباید در جهت ایجاد اختلاف تحریک کرد»(۱۰/۸/۱۳۹۱) به خاطر بیاورید زمانی که رهبری فرمودند: «ما واقعا حق نداریم افراد را به صرف گمان، متهم کنیم، مشهور کنیم؛ واقعا جایز نیست؛ نه در سایت، نه در روزنامه، نه در تریبون هاى گوناگون. حیثیت افراد را باید حفظ کرد»(۱۹/۰۵/۹۰)

اخيرا گزارش سالانه شاخص شكنندگي دولت‌ها از سوي «بنياد براي صلح» براي سال 2016 منتشر شده است. براساس اين گزارش فنلاند بهترين نمره را دارد و با عرض تاسف باید گفت نمره ایران نسبت به 10 سال پیش بدتر شده است. اين شاخص از مجموع 12 شاخص ديگر به دست آمده كه آن ها نيز هركدام به تناسب از چند شاخص جزيي‌تر به دست آمده‌اند. نكته بسيار مهم این است که بدترين شاخص از ميان شاخص‌هاي 12گانه ايران، شاخص چنددستگي نخبگان سياسي است كه ازحداكثر رقم ممکن یعنی 10، عدد 6/9 را براي ايران منظور كرده‌اند.
اين شاخص در ایران نه تنها بدترين امتياز را دارد، بلكه در سال‌هاي گذشته و بر خلاف سایر شاخص‌ها بدتر هم شده است. باور کنید یا نکنید، آنچه رفتار دولت های دیگر را در مقابل ما می سازد همین آمار و ارقام است. مراکز تصمیم گیرنده کشورها به این آمار توجه دارند و براساس آن برنامه ریزی و تعامل می کنند. اگر توافق برجام توانست منعقد شود، به این دلیل بود که از ایران «یک صدا» خارج می شد. توجه کنیم یکی از مهم ترین اتفاقاتی که درحال وقوع است، گفت وگوهای حقوق بشری ایران و اتحادیه اروپاست. مذاکراتی که از طرف ایران، قوه قضايیه و وزارت خارجه مسئول پیگیری آن هستند. اما در عین حال می بینیم که دستگاه قضا معتقد است که وزارت خارجه در ماجرای بابک زنجانی به وظایفش عمل نکرده است و یا مرتبا به مذاکرات هسته ای که مسئولش دستگاه دیپلماسی است انتقاد می کند. مسئولان قوه قضايیه با این وضعیت، نگران مذاکرات درحال انجام نیستند؟ حتی نام بردن از وزارت خارجه در میانه اختلافی که هیچ ارتباطی با این دستگاه نداشت، می تواند از سوی طرف اروپایی به معنای پالس بسیار منفی نسبت به روند این مذاکرات تعبیر و تفسیر شود.
یکی از مهم ترین ضررهای این گونه موضع گیری ها (از پشت تریبون ها رسمی)، ترسیم چهره ای شکننده و پرشکاف از درون حاکمیت ایران است. خروجی مذاکرات حقوق بشری اهمیتی کمتر از برجام ندارد. تحریم های مهمی که به این بهانه بر ایران اعمال شده، می تواند برداشته و ایران از کمیسیون حقوق بشر شورای امنیت خارج شود. نشانه های مهمی از تمایل مجموعه حاکمیت در ایران برای حل و فصل این موضوع مشاهده می شود که مهم ترینش همان اظهارنظر خود آیت ا... آملی است که آغاز این مذاکرات را نوید داده بود. تغییرات مهمی در قوانین مربوط به اعدام قاچاقچیان مواد مخدر در مجلس در حال انجام است که با همکاری سه قوه، در حال رسیدن به سرانجام است که در مجموع، آمار اعدام ها را کاهش می دهد.
آماری که همیشه به عنوان یکی از مهم ترین بهانه های حقوق بشری علیه ایران مطرح بود. در این وضعیت اتفاقا آنچه بیش از گذشته بايد به آن توجه داشت، عدم برهم زدن آرامش جامعه و همگرایی بیشتر قواست. تا به اتکای آن بتوان گره هاي بزرگ پیش روی کشور را باز کرد. باز هم توصیه می کنیم مراقب چهره ای که از ایران ترسیم می کنید، باشید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج