۴۵۵۶۵۸
۵۰۲۳
۵۰۲۳
پ

کشف نوع جدیدی از کهکشان ها برای اولین بار

ستاره‌شناسان نوع جدیدی از کهکشان ها که از نوع حلقه‌ای است را کشف کردند. این کهکشان که PGC ۱۰۰۰۷۱۴ نام دارد، دارای یک مرکز بیضی شکل است که اطراف آن را دو حلقه بیرونی احاطه کرده‌اند. این کهکشان، اولین مورد کشف شده است که چنین ساختار عجیبی دارد.

وب سایت گجت نیوز - اشکان جعفرزاده: ستاره‌شناسان نوع جدیدی از کهکشان ها که از نوع حلقه‌ای است را کشف کردند. این کهکشان که PGC ۱۰۰۰۷۱۴ نام دارد، دارای یک مرکز بیضی شکل است که اطراف آن را دو حلقه بیرونی احاطه کرده‌اند. این کهکشان، اولین مورد کشف شده است که چنین ساختار عجیبی دارد.
کشف نوع جدیدی از کهکشان ها برای اولین بار

بیشتر کهکشان‌ها در دو دسته عمده جای می‌گیرند. یکی نوع مارپیچی است که راه شیری نیز از همین گونه است. نوع دیگر بیضی‌گون است. اما شکل‌های دیگری نیز وجود دارد، همچون نوع عدسی شکل (که مابین مارپیچی و بیضی گون جای می‌گیرد)، نامنظم (که شکل خاصی ندارد) و کهکشان‌هایی با چگالی فوق‌العاده کم که به اجرام فرانشری شناخته می‌شوند.

کشف نوع جدیدی از کهکشان ها برای اولین بار
کهکشان Haog که به نام کاشف آن نام گذاری شده و از نوع حلقوی است.

یکی از موارد جالب توجه در این لیست، کهکشان‌های حلقوی است. کهکشانی با یک مرکز بیضی‌گون که توسط حلقه‌ای از ستارگان احاطه شده است و ارتباط خاصی بین این دو بخش نیز دیده نمی‌شود. شاخص‌ترین مثال این دسته از کهکشان ها ، کهکشان Hoag's object است که به افتخار کاشف آن در سال 1950 نام گذاری شده است. این نوع کهکشان ها بسیار نادرند و تنها 0.1 درصد از کل کهکشان‌های عالم را شکل می‌دهند. به همین دلیل هر زمان یکی از آنها کشف می‌شود، سر و صدای زیادی بین ستاره‌شناسان به راه می‌افتد.

اما کشف جدید را باید به عنوان زیردسته‌ای از کهکشان‌های حلقوی به حساب آورد. چرا که کهکشان رصدشده، دارای هسته‌ای بیضی‌گون، اما به همراه دو حلقه مجزا از ستارگان است که اطراف هسته را در بر گرفته‌اند.

این جرم با نام PGC 100714 در فاصله 359 میلیون سال نوری از ما قرار داشته و ساختار عجیبش به دانشمندان بینش جدیدی درباره چگونگی شکل‌گیری و تحول ساختار کهکشانی داده است.

کشف نوع جدیدی از کهکشان ها برای اولین بار
کهکشان تازه کشف شده که دارای دو حلقه در اطراف هسته مرکزی خود است.

با تجزیه و تحلیل ساختار کهکشان مورد نظر در طول موجهای مختلف، محققان دریافته‌اند که حلقه بیرونی متمایل به رنگ آبی بوده (جوانتر است) که سنی در حدود ۰.۱۳ میلیارد سال دارد. هسته مرکزی اما متمایل به قرمز است (پیرتر است) که سن آن حدود ۵.۵ میلیارد سال تخمین زده می‌شود. کشف یک حلقه ثانویه در میان این دو بخش، برای ستاره‌شناسان بسیار غیرقابل انتظار و عجیب بود.

دانشمندان هنوز درباره چگونگی شکل‌گیری کهکشان‌های حلقوی مطمئن نیستند. اما این احتمال وجود دارد که این نوع کهکشان ها نتیجه برخورد توده‌های عظیم گاز باشند. تفاوت سنی که در این دو حلقه مشاهده شده است، پیشنهاد می کند که در دو مرحله مجزا این اتفاق افتاده است. با این حال فهمیدن دقیق چگونگی شکل‌گیری این ساختار عجیب، حداقل در حال حاضر غیرممکن است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج