۴۵۴۸۳۷
۳ نظر
۵۰۰۴
۳ نظر
۵۰۰۴
پ

کدام دولت رکورد واردات گوشت را شکست؟

بررسی کارنامه عملکرد چهار دولت در حوزه واردات گوشت نشان می دهد دولت دهم رکود واردات گوشت به ایران از از منظر وزنی و دلاری شکسته است.

خبرآنلاین: بررسی کارنامه عملکرد چهار دولت در حوزه واردات گوشت نشان می دهد دولت دهم رکود واردات گوشت به ایران از از منظر وزنی و دلاری شکسته است.

بررسی ها نشان می دهد از ابتدای سال ۱۳۸۰ تا پایان مهر ماه سال جاری ، به طور متوسط هر سال در حدود ۷۵ هزار تن گوشت به منظور تنظیم بازار داخلی وارد ایران شده است . واردات این میزان گوشت ، ۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج کرده است .

کام شیرین دلالان گوشت

در حالی که حجم واردات گوشت در دولت هشتم تنها ۱۵۰ هزار تن در چهار سال بود اما بررسی ها نشان می دهد این حجم در دولت نهم به ۲۰۸ هزار تن و در دولت دهم به ۵۶۹ هزار تن رسید .

یکی از مهمترین دلایل افزایش واردت گوشت ، مقابله با گرانی قابل توجه این ماده غذایی در بازار ایران بود اما در همان زمان نیز بسیاری وضعیت واردات گوشت را مورد انتقاد قرار داده و معتقد بودند شرایط خرید ایرانی ها ، سبب افزایش قیمت گوشت در برزیل ، آن هم تنها برای خریدار ایرانی شده است .

برخی از فعالان بازار گوشت ، وارد کنندگان گوشت در این دوران را کمتر از انگشتان دست معرفی کرده و می گفتند در حالی که قیمت هر کیلو گوشت وارداتی به ایران در سال ۱۳۹۱ کمتر از ۸۵۰۰ تومان بود، این ماده غذایی به قیمت کیلویی ۱۷ هزار تومان به فروش می رسید . واردات گوشت در این دوره حتی سبب کاهش قیمت گوشت داخلی نیز نشد. از سوی دیگر برخی واسطه های ایرانی به فروشندگان برزیلی آموزش می دادند که چگونه گوشت را گران تر به ایران بفروشند . بهای هر کیلو گوشت در سال مورد بحث در بازار برزیل ۴ تا ۴.۵ یورو بود .

افزایش قابل توجه واردات گوشت در سال های تصدی دولت دهم یعنی فاصله سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۱ به گرانی قابل توجه قیمت گوشت وارداتی به ایران نیز منجر شد به طوری که در این دوره زمانی برای واردات ۵۶۹ هزار تن گوشت در حدود ۲ میلیارد و ۷۶۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج شد . رییس انجمن دوستی ایران و برزیل در سال ۱۳۹۱ اعلام کرده بود قیمت هر تن گوشت برای خریداران ایرانی حدود ۶۰۰ یورو گران تر از سایر خریداران خارجی در برزیل است .

کاهش سطح واردات

از ابتدای فعالیت دولت یازدهم تا کنون واردات گوشت قرمز کاهش یافته است به طوری که حجم واردات از ۱۱۷ هزار تن در سال ۱۳۹۱ به ۹۱ هزار تن در سال پس از آن و ۶۸ هزار تن در سال ۱۳۹۳ کاهش یافت .

از ابتدای سال ۱۳۹۲ تا پایان مهر ماه سال جاری یک ۳۱۰ هزار تن گوشت قرمز به ارزش یک میلیارد و ۴۴۲ هزار تن وارد ایران شده است.

در حالی که برزیل و استرالیا و آلمان مهمترین صادر کنندگان گوشت به ایران بودند ، در این دوره زمانی رایزنی هایی حتی برای واردات گوشت بوفالو از روسیه و هندوستان در دستور کار قرار گرفت.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • احد پ

    بازهم نزدیک انتخابات شد آقایون به تکاپو افتادند آخه این همون پولهای است که میگید از فروش نفت کجا رفت نمونه اش همین واردات گوشت ودادن گوشت ارزان دست مردم اگه سواد داری سرانه مصرف گوشت آن سالهارا با این چهارسال مقایسه کن کارگری که با حقوق حداکثر ۱۲۰۰هزار تومان وپنج نفر باید حقوق سه روزش را برای دو کیلو ونیم گوشت بدهد واین یعنی فاجعه درحالی که با همین پول پنج کیلو گوشت تازه با هشت کیلو گوشت وارداتی تهیه میکرد در مورد برنج و شکر واقلام دیگر هم همینطور حالا بماند حقوق بازنشستگان دوبرابر شد و یارانه بدون منت پرداخت میشد و......... ولی الان گوشت کیلویی چنده؟ واقعا خجالت داره راستی ده میلیارد دلار اعلام شده ازطرف دولت کلید که پس از برجام بی فرجام به ایران برگشت کجا رفت ویکی قلم از مایحتاج زندگی که نسبت به زمان حاج محمود ا رزانتر شده را نام ببرید

  • بدون نام

    بازم تقصیر احمدی نژاده خخخخ؟

  • بدون نام

    خلایق هرچی لایق

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج