۴۵۴۱۶۶
۴ نظر
۵۰۰۹
۴ نظر
۵۰۰۹
پ

زاینده‌رود احیا نشود مگر به ۳۵ سال قبل برگردیم

مدیر دفتر حفاظت از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: تا زمانی که سطح آب زیرزمینی به حالت تعادل یعنی به وضعیت ۳۵-۳۰ سال گذشته بر نگردد زاینده‌رود را نمی‌توانیم احیاء کنیم.

خبرگزاری ایسنا: مدیر دفتر حفاظت از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: تا زمانی که سطح آب زیرزمینی به حالت تعادل یعنی به وضعیت ۳۵-۳۰ سال گذشته بر نگردد زاینده‌رود را نمی‌توانیم احیاء کنیم.

غلامرضا نعمتی امروز (دوشنبه) در نشست هم‏اندیشی با اصحاب رسانه با اشاره به وضعیت بارش‌ها طی ۱۰ سال گذشته در کشور اظهار کرد: متوسط بارش دنیا ۸۰۰ میلی‌متر، در ایران ۲۵۰ میلی‌متر و در استان اصفهان ۱۵۰ میلی‌متر است که متأسفانه این وضعیت خشکی را نشان می‌دهد.

وی افزود: در ایستگاه چلگرد (معرف حوضه سد زاینده رود) طی ۱۰ سال اخیر، هشت سال میزان بارش‌ها کمتر از میزان متوسط بوده است.

مدیر دفتر حفاظت از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به انتظار اشتباه عامه مردم در خصوص خشکسالی گفت: متأسفانه برخی از مردم تصور می‌کنند که زمانی خشکسالی تمام می‌شود، این در حالی است که متوسط بارش سالیان گذشته تفاوتی با میانگین بارش‌ها ندارد و آنچه موجب خشکسالی شده مصارف بالاست که بیش از داشته‌های استان است به طوری که خرج استان بیش از دخل آن شده است.

نعمتی با بیان اینکه تعداد قنوات کشور حدود ۴۱ هزار رشته است، ادامه داد: حدود ۸۰۰ هزار حلقه و ۴۵ میلیارد متر مکعب آب در سال از چاه‌های کشور (سال آبی ۹۴-۹۳) تخلیه می‌شود.

وی با اشاره به تکالیف ابلاغ شده در سال ۱۳۹۵ به شرکت‌های تابعه وزارت نیرو در استان‌ها گفت: انسداد ۳۰۰ چاه غیرمجاز و اصلاح و تعدیل پنج هزار پروانه از جمله مهمترین اقداماتی است که باید انجام شود.

مدیر دفتر حفاظت از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای اصفهان همچنین به آب‌های زیرزمینی اشاره کرد و گفت: برداشت آب زیرزمینی در سطح دنیا در وضعیت قرمز و اضافه برداشت است و سرانه آن کمتر از یک هزار متر مکعب در سال تعیین شده است.

نعمتی ادامه داد: خشک شدن رودخانه، تالاب، نشست زمین و شور شدن آب خطرات ناشی از افت سطح آب زیرزمینی در دشت‌ها است.

وجود ۳۵ دشت ممنوعه در استان

وی با اشاره به وضعیت چندین دشت در استان اصفهان گفت: ۳۵ دشت در استان اصفهان و ۱۸ دشت در گاوخونی جزء دشت‌های ممنوعه است و دشت مهیار شهرضا با نشست زمین و کویری شدن مواجه است.

مدیر دفتر حفاظت از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای اصفهان احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی را از مهمترین اقدامات وزارت نیرو دانست و گفت: این طرح در سال ۱۳۸۵ مطرح شد و شامل ۱۵ پروژه است که پر کردن چاه‌های غیرمجاز و نصب کنتور هوشمند روی چاه‌ها از جمله مهمترین اقدامات این طرح در سال جاری است.

نعمتی افزود: در همین راستا تفاهم نامه‌ای مابین شرکت آب منطقه‌ای اصفهان و دانشگاه صنعتی به عنوان دانشگاه معین طرح تعادل بخشی امضاء شده است.

وی با اشاره به نقش مردم در طرح تعادل بخشی تصریح کرد: مشارکت مردم در پیاده سازی مدیریت آب‌های زیر زمینی از مهم‌ترین پروژه‌ها در طرح تعادل بخشی است و در برخی مناطق تشکل‌هایی ایجاد شده است.

مدیر دفتر حفاظت از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای اصفهان علت خشکی کامل زاینده رود را به هم خوردن تعادل سطح آب زیرزمینی دانست و اظهار کرد: در فصول گذشته سرریز دشت‌ها به زاینده رود وارد می‌شد و آب را کم و زیاد در زاینده رود داشتیم، اما اکنون دشت‌ها به لحاظ هیدرولیکی به حالت گودالی در آمده و این اتفاق به صورت عکس می‌افتد.

وی ادامه داد: تا زمانی که سطح آب زیر زمینی به حالت تعادل یعنی به وضعیت ۳۵-۳۰ سال گذشته بر نگردد زاینده رود را نمی‌توانیم احیاء کنیم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    علت اصلی خشکی زاینده رود برمیگرده به حدود 22 ،23 سال قبل که سازمان آب اصفهان بدون برنامه ریزی وارد خاک چهارمحال شد و شروع به حفاری تونل کوهرنگ کرد و در نتیجه این حفاری 80 درصد آبهای زیر زمینی استان را نابود کرد و هدف از حفر این تونل فقط و فقط انتقال آب سطحی و زیر زمینی این استان بختیاری به سمت اصفهان بود و خدا خوب گذاشت تو کاسه شون خودشون باعث خشک شدن زاینده رود شدن و از طرفی کشاورزی چهارمحال و بختیاری را نابود کردن

  • بدون نام

    اداره آب اصفهان باعث خشکی زاینده رود بختیاری شد و خودش باید جوابگو باشه

  • بدون نام

    کاش خرابکاری های خودتان را به گردن خشکستالی نمی انداختین.چهارمحال و بختیاری پارسال سومین استان پر بارش بود

  • بدون نام

    اصفهان دو استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری را بیچاره کرد با این طرحهای مزخرفش

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج