باز هم ايستادگي ايران و اصرار بر ديپلماسي جواب داد. اينبار در پي مذاكرات ايران و تركمنستان درباره موضوع محل مناقشه بين دو كشور، رئيسجمهور تركمنستان بهعنوان عاليترين مقام اين كشور، خواسته ايران را پذيرفت.
روزنامه شرق: باز هم ايستادگي ايران و اصرار بر ديپلماسي جواب داد. اينبار در پي مذاكرات ايران و تركمنستان درباره موضوع محل مناقشه بين دو كشور، رئيسجمهور تركمنستان بهعنوان عاليترين مقام اين كشور، خواسته ايران را پذيرفت.
ديپلماتهاي گازي ايران براي مذاكره درباره موضوع محل اختلاف (طلب ١,٨ميليارددلاري تركمنستان مربوط به سالهاي ٨٦ و ٨٧) به عشقآباد سفر كرده بودند و با بينتيجهماندن مذاكرات، در محل فرودگاه، خبري را پذيرا شدند، خبري كه بوي توافق ميداد.
به گفته سخنگوي شركت ملي گاز ايران، هيئت ایرانی اعزامی به ترکمنستان صبح ديروز (جمعه) به دلیل مخالفت ترکمنها و اصرار بر مواضع خود، مذاکرات را قطع کرد و عازم ایران شد، اما در فرودگاه با درخواست ترکمنها، هيئت ایرانی به میز مذاکرات بازگشت.
اين خبر در حالي مطرح ميشود كه در پي آن، وزير نفت هم خبر داده پیگیری اختلافات گازی دو کشور در ديوان داوری بینالمللی فعلا منتفی شده است. آنطور كه بيژن زنگنه ميگويد: تفاهمنامه مشترک گازی بعدازظهر بین دو کشور امضا شده و قرار است تا دستیابی به توافق نهایی، مذاکرات بین شرکت ملی گاز ایران و ترکمنگاز ادامه یابد.
وزیر نفت با اعلام اینکه بر اساس توافق دوجانبه باید با انجام مذاکرات بیشتر درخصوص موارد مورد اختلاف، گفتوگو و در نهایت توافق نهایی بین دو کشور انجام شود، ميگويد: بر اساس توافق، باید حجم واردات گاز ایران از ترکمنستان تا چند روز آینده افزایش یابد.
این مقام مسئول با بیان اینکه تا چند هفته گذشته هم حداکثر واردات گاز طبیعی از ترکمنستان حدود ۱۰ میلیون مترمکعب در روز بوده است، تأکید کرد: هماکنون ظرفیت تولید گاز ایران به بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده و قطعا با تکمیل فازهای باقیمانده پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز به حدود یک میلیارد مترمکعب در روز میرسد.
با وجودي كه ايران ياراي تأمين گاز استانهاي شمالي كشور را به دليل افزايش توليد گاز در كشور دارد، علت مذاكره بر سر واردات گاز از تركمنستان به ايران را وزير نفت اينگونه بيان ميكند: واردات گاز طبیعی از ترکمنستان از لحاظ زیستمحیطی برای ایران اهمیت دارد. به گفته او، با واردات گاز طبیعی مصرف سوخت مایع در نیروگاههای شمال شرق کشور کم شده که این موضوع دستاوردهای زیستمحیطی به همراه دارد.
او تأكيد ميكند: ایران برای تأمین گاز طبیعی هیچگونه محدودیت و کمبودی ندارد.
گفتههاي زنگنه در حالي مطرح ميشود كه مجيد بوجارزاده، سخنگوي شرکت ملی گاز ايران، هم خبر از «توافق ایران و ترکمنستان برای بررسی موارد اختلافی در کمیتههای کارشناسی» ميدهد. او همچنين، بيان جزئيات بيشتر از اين مذاكرات را به روزهاي آتي موكول ميكند.
اين خبرها در حالي مطرح ميشود كه مسئولان وزارت نفت و همچنين نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در چند روز اخير، بر ايستادگي ايران و باجندادن به تركمنستان تأكيد داشتند. بر همين اساس بود كه خبرها در چند روز گذشته نشان از قاطعيت زنگنه بر قطع واردات گاز از تركمنستان و صدور پرونده اختلافات گازی دو کشور در داوری بینالمللی داشت. خبري كه در پي مذاكرات گازي اين دو كشور، ديروز به حالت تعليق درآمد تا مذاكرات آتي براي حل اين اختلافات بين دو كشور تداوم يابد.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
بنام خدا
واقعآ افزایش واردات گاز با وجودافزایش تولید یک پیروزی است دولت مردان واقعآ باهوشند.
باریکلا دیپلماسی