۴۵۰۵۸۲
۱ نظر
۵۰۰۴
۱ نظر
۵۰۰۴
پ

مخالفت مجلس با انتقال آب دریاچه خزر

نمایندگان مردم در خانه ملت با انتقال آب دریاچه‌های بسته به ویژه خزر، تالاب‌ها و سایر زیستگاه‌های حساس به سایر نقاط کشور مخالفت کردند.

خبرگزاری خانه ملت: نمایندگان مردم در خانه ملت با انتقال آب دریاچه‌های بسته به ویژه خزر، تالاب‌ها و سایر زیستگاه‌های حساس به سایر نقاط کشور مخالفت کردند.

در نشست علنی سه شنبه ۷ دی مجلس شورای اسلامی، در بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با پیشنهاد بائوج لاهوتی مبنی بر حذف بند (ح) ماده ۴۵ این لایحه با ۱۲۹ رأی موافق، ۶۵ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۸ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند که براساس این رأی نمایندگان با برداشت و انتقال آب از دریاچه‌های بسته به ویژه خزر، تالاب‌ها و سایر زیست‌گاه‌های حساس کشور و انتقال آب بین حوضه‌ای داخلی جدید مخالفت کردند.

مهرداد بائوج لاهوتی در توضیح پیشنهاد خود مبنی بر حذف بند (ح) ماده ۴۵ این لایحه گفت: کشور در حوزه انتقال آب دارای تجارب تلخی مانند دریاچه ارومیه، دریاچه بختگان و رودخانه زاینده رود است و ما نباید این مسئله را در نقاط دیگر تکرار کنیم.

او با بیان اینکه دست زدن به تالاب ها و دریاچه ها و انتقال آب آنها کار اشتباهی است، افزود: یکی از علل بروز ریزگردها در کشور خشک شدن دریاچه ها و تالاب ها بوده، از طرفی دیگر براساس آمار در دو سال گذشته حداقل ۵۰۰ متر از طول دریاچه خزر کاسته شده است.
علیرضا محجوب در مخالف با پیشنهاد مذکور گفت: خزر امروز دیگر دریاچه نیست بلکه به علت اتصال به دریای سیاه یک دریا محسوب می شود، از طرف دیگر ما در بخش گود و عمیق دریاچه قرار داریم.

او افزود: سال هاست که کشورهای حاشیه دریای خزر از آب این منطقه برداشت های متعددی کرده اند، مثلا روسیه آب رودخانه های سرریز به این دریا را قطع کرده است و بقیه همسایگان نیز برداشت های بزرگ تری را صورت داده اند، حال به نظر من در شرایط کنونی باید ما همه راه ها را برای تامین آب در نظر بگیریم.

جلال محمودزاده نیز در موافقت با پیشنهاد مذکور گفت: در حال حاضر کشور در حوزه آب در شرایط حساسی قرار دارد، بنابراین ما باید این موضوعات را از مباحث سیاسی خارج کنیم و با دید کارشناسی به آنها بنگریم. از طرف دیگر دریای خزر و شمال کشور فقط متعلق به مردم آن دیار نیست بلکه متعلق به همه مردم کشور است.

او با اشاره به مصرف بی رویه آب کشاورزی و آب شرب در کشور، افزود: این اقدامات و مسائل معضلات بسیاری را برای سفره های زیرزمینی کشور ایجاد کرده است، بنابراین به جای اینکه به فکر انتقال آب باشیم باید بهره برداری بهینه از آب را ترویج کنیم.

براساس ماده 45 لایحه مذکور دولت مکلف است به‌منظور مقابله با بحران کم آبی، رهاسازی حق آبه‌های زیست‌محیطی برای پایداری سرزمین، پایداری و افزایش تولید در بخش کشاورزی، تعادل‌بخشی به سفره‌های زیرزمینی و ارتقای بهره ‏وری و جبران ترازنامه آب، به‌میزان یازده‌ میلیارد مترمکعب در سال پایانی برنامه، اقدامات زیر را انجام دهد.

در بند (ح) حذف شده آمده بود: برداشت و انتقال آب از دریاچه‌های بسته به ویژه خزر، تالاب‌ها و سایر زیستگاه‌های حساس کشور و انتقال آب بین حوضه‌ای داخلی جدید پس از ارزیابی اثرات زیست‌محیطی، تأمین نیازهای مبدأ و حقآبه زیست‌محیطی و اعمال روش های مدیریتی منابع آب و افزایش بهره‌وری فقط برای تأمین آب شرب در شرایط بحران دائمی و با هدف مدیریت جامع منابع آب کشور.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خدایا الانم نوبت خزره که کاملا نابود بشه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج