۴۴۷۱۲۹
۵۰۲۵
۵۰۲۵
پ

بیانیه اعتراضی در پی توقیف «مشکل گیتی»

جامعه صنفی تهیه کنندکان سینما و شورای عالی تهیه کنندگان سینما با انتشار دو بیاینه جداگانه به توقف اکران فیلم مشکل گیتی اعتراض کردند.

خبرگزاری ایلنا: جامعه صنفی تهیه کنندکان سینما و شورای عالی تهیه کنندگان سینما با انتشار دو بیاینه جداگانه به توقف اکران فیلم مشکل گیتی اعتراض کردند.

متن بیانیه شورایعالی تهیه‌کنندگان سینمای ایران دربارهٔ توقیف فیلم سینمایی مشکل گیتی به شرح زیر است:
در پی توقیف فیلم سینمایی «مشکل گیتی» به کارگردانی و تهیه کنندگی بهرام کاظمی، به دستور مقامات قضایی و توسط مسوولان سازمان سینمایی، درحالیکه کلیه مراحل قانونی تولید و نمایش را طی کرده و مورد استقبال مردم قرار گرفته بود، شورایعالی تهیه‌کنندگان سینمای ایران که شامل کلیه تشکلهای تهیه‌کنندگی سینمای ایران است، مراتب اعتراض خود را به اطلاع مردم و مسوولان می‌رساند و لازم می‌داند به نکاتی چند اشاره کند.

۱ _ما تبلیغ فیلم‌های سینمایی را در هر رسانه‌ای، حق قانونی و بدیهی خود دانسته و هرگونه ممانعت در این مسیر را که مبنای حقوقی و قانونی نداشته باشد، غیرقابل قبول و ناپذیرفتنی می‌دانیم. مگر آنکه رسانه‌ای تعلق مستقیم و صریح به کشور متخاصم یا گروه‌های تروریسم داشته باشد.

۲_ درخلال ماه‌ها و سالهای اخیر هرگاه مقامات قضایی و یا دولتی مانع تبلیغات فیلمهای دارای پروانه نمایش در شبکه‌های ماهواره‌ای شده‌اند، بدون استناد قانونی بوده است. این در حالی است که استناد به قانون ابتدایی‌ترین مرحله تفهیم اتهام به شمار می‌رود.
بیانیه اعتراضی در پی توقیف «مشکل گیتی»

۳_ مسوولان دولتی و مقامات قضایی در توقیف فیلمهای سینمایی، متاسفانه از کار‌شناسی سینماگران و اصناف خانهٔ سینما استفاده نکرده‌اند و به همین دلیل اغلب در تشخیص و صدور حکم از پیچیدگیهای هنر و فرهنگ، غفلت کرده‌اند و در اکثر موارد باعث ظلم مضاعف شده‌اند. در حالی که پیش از این در محاکم قضایی پیش از صدور هر حکمی از خانه سینما درخواست نظر کار‌شناسی می‌شد تا خللی در علم و تشخیص مقامات قضایی و دولتی وارد نشده باشد. به عنوان مثال در مورد توقیف فیلم سینمایی 《مشکل گیتی》 قبل از همه در حق سرمایه گذاران احجاف شده در حالی که صاحبان اثر صراحتا هرگونه سفارش تبلیغ در شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان را انکار کرده‌اند. حتی با فرض اینکه کسی چنین سفارشی را داده باشد، چگونه می‌شود با خطای کسی، افراد دیگری را تنبیه و از حقوق قانونی خود محروم ساخت؟! بدیهی است در چنین شرایطی می‌بایست فرد خاطی مجازات شود نه گروهی از فرهیختگان و دست اندرکاران صاحب فیلم.

۴. هر اثر هنری بعد از آفرینش، جزو میراث فرهنگی یک ملت است و به محاق کشاندن آن، معنایی جز محروم ساختن یک ملت از میراث فرهنگی و حقوق شهروندی خود ندارد.

بنابر آنچه گفته شد شورای عالی تهیه کنندگان سینمای ایران توقیف فیلم «مشکل گیتی» را مشکل عمومی سینمای ایران می‌داند و با هدف حل آن، خود را در کنار سازندگان این فیلم می‌داند و تمام سعی خود را بر این تظلم خواهی معطوف می‌کند.

جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما نیز در واکنش به توقیف اکران فیلم سینمایی مشکل گیتی بیانیه‌ای را به شرح زیر صادر کرد:

همه شما همکاران و دست اندر‌کاران سینماى ایران بار‌ها در جراید و اخبار دیده و شنیده‌اید که در چند سال اخیر دولت محترم تدبیر و امید توانسته با همت بى‌بدیل با برخى مدیران محافظه‌کارخود رکورد‌دار توقیف و محاق در آثار سینماى ایران باشد، خصوصا فیلم‌هایى که هم مجوز ساخت داشته‌اند و هم مجوز اکران. حمایت از سینماگران و امنیت آثار به حدی تنزل داشته که بعضى از همکارانمان تحت فشار و روند سختگیرانه و محدودیت‌های موجود کار نکردن و خانه‌نشینى را ترجیح می‌دهند.
به صورت طبیعى، وقتى سازمانى مجوزى را براى کارى صادر مى‌نماید باید تمام قد از آن دفاع نموده و شرایط و بستر مناسب را براى استفاده از آن فراهم کند. عرضه و شناساندن محصولات به مخاطب نیازمند تبلیغ است ـ چه در رسانه‌هاى داخلى و چه در رسانه‌هاى خارجى‌! اگر در جایى قانون اعلام مى‌نماید تبلیغ کالا‌ها و محصولات در شبکه‌هاى ماهواره‌اى معاند ممنوع است‌، باید با صراحت کامل نام شبکه‌هاى معاند اعلام و این ممنوعیت باید شامل تمامى تولیدات در هر صنف و صنعت داخلى باشد‌. ظلم از آنجا شروع می‌شود که تعرفه‌هاى تبلیغ در رسانه ملى آنقدر زیاد است که کمتر کسى فکر تبلیغ کالایش را در آن رسانه خواهد داشت و حتى اگر به اجبار به آن تن دهد محتواى تبلیغ و تیزر آنقدر دچار محدودیت و خط قرمز خواهد شد که مى‌توان از آن تنها به عنوان ضد تبلیغ استفاده نمود.
در چنین شرایطی، خواه ناخواه تبلیغات سر از شبکه‌هاى ماهواره‌اى در‌مى‌آورد و تازه آن زمان است که این ظلم و ستم بزرگ به تنهایى شامل حال سینما و فیلم‌هاى سینمایى مى‌شود و همه خود را مسئول و مامور اجراى این بى‌عدالتى مى‌دانند و نتیجه‌اش حال و روز امروز سینماى ایران مى‌شود‌. گویا ممنوعیت عبور از چراغ قرمز فقط شامل حال اهالی سینما و صاحبان آثار است. وضع به گونه‌ای است که حتی فریاد اعتراض ریاست محترم کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در این خصوص بلند شده که، «اگر قانونی هست برای همه باید اجرا شود.»

همکاران گرامى! مطلع هستید دست‌اندرکاران فیلم سینمایى «مشکل گیتی» از مدت‌ها قبل پخش هر‌گونه تیزر ماهواره‌ای از شبکه‌های معاند همچون جم را اقدامی خودسرانه دانسته و طی درخواست خود از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهان برخورد با پخش‌کنندگان تیزر از شبکه‌های مذکور شده‌ بودند. اما نه تنها در این خصوص اقدام و برخوردى صورت نگرفت بلکه با دستور مقام قضایى ناچاراً و به اجبار جهت اجراى حکم با همراهى مسئولین محترم وزارت ارشاد این فیلم توقیف شده و از ادامه اکران آن جلوگیرى شد.

براى حمایت از سازندگان فیلم و در پاسخ به دعوت آقاى بهرام کاظمی تهیه‌کننده و کارگردان «مشکل گیتی» به همراه عوامل فیلم مقابل وزارت ارشاد واقع در بهارستان حضور خواهیم داشت ‌تا پیام اعتراض خود را به گوش وزیر محترم و مسئولین قضایى برسانیم. باشد که پایانى براین بى‌عدالتى شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج