معاون نظارتی بانک مرکزی با تاکید بر روند کاهشی نرخ سود بانکی گفت: بعد از تصویب کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات از سوی شورای پول و اعتبار، بانک مرکزی به حدود ۱۰ بانک برای رعایت نرخ اعلامی این شورا تذکر کتبی داد.
روزنامه دنیای اقتصاد: معاون نظارتی بانک مرکزی با تاکید بر روند کاهشی نرخ سود بانکی گفت: بعد از تصویب کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات از سوی شورای پول و اعتبار، بانک مرکزی به حدود ۱۰ بانک برای رعایت نرخ اعلامی این شورا تذکر کتبی داد.
فرشاد حیدری در مناظرهای پیرامون نظام بانکی گفت: هدف اصلی از نظارت حفظ سلامت نظام بانکی و ثبات مالی در شبکه بانکی با مدیریت ریسک درون بانکها است. معاون نظارتی بانک مرکزی افزود: این مدل، آخرین مدل نظارتی در مراکز و مجامع علمی جهان است، ازاینرو نظارت بر ریسک درون بانک ازجمله ریسک نقدینگی، سرمایهگذاری و عملیاتی مساله اساسی است.حیدری تصریح کرد: در راستای این نظارت براساس آییننامههایی که به شبکه بانکی کشور ابلاغ میشود بر اساس اصول حاکمیت شرکتی باید به بانکها اجازه داد در چارچوب قوانین و مقررات بتوانند در درون بانک اعمال حاکمیت کنند.
او ادامه داد: آنچه در ذهن مردم از نظارت بانکی متبادر میشود بهطور عمده به عملکرد تسهیلاتدهی خرد بانکها برمیگردد و شبکه بانکی در اعطای تسهیلات خرد به مردم نتوانسته پاسخگوی نیاز تمام مردم باشد، از اینرو در این بخش با نارضایتی مردم مواجه هستیم.معاون سیف تاکید کرد: نظارت بانک مرکزی بر بانکها جدی، قاطع و سختگیرانه است که نمونه آن در کنترلهایی که امسال در مجامع بانکها صورت گرفت، مشهود است.
او گفت: اکثر اعتراضات در نظارت بانک مرکزی به نرخ سود بانکی مربوط است، از این رو رابطه نرخ تورم و نرخ سود تسهیلات در حال حاضر در کشور مبنای علمی ندارد، بنابراین تعیین نرخ سود تسهیلات باید بر اساس نظام عرضه و تقاضا صورت گیرد.حیدری افزود: با عرضه بیشتر پول و به تعادل رسیدن بازارهای مالی، شاهد کاهش بیشتر نرخها خواهیم بود بهنحویکه تعادل در هیچ بخشی از بازار نیز به هم نخورد. معاون نظارتی بانک مرکزی تاکید کرد: پس از ابلاغ نرخ ۱۸ درصد سود تسهیلات از سوی شورای پول و اعتبار به شبکه بانکی، نظارت بانک مرکزی بر عملکرد بانکها در سراسر کشور در این حوزه آغاز شد.
او اعلام کرد: بعد از تصویب کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات از سوی شورای پول و اعتبار، بانک مرکزی به حدود ۱۰ بانک برای رعایت نرخ اعلامی این شورا تذکر کتبی داد و دستورات اصلاحی لازم را نیز به آنها ابلاغ کرد. حیدری ادامه داد: بازرسان بانک مرکزی نیز موارد تخلف را مورد رسیدگی قرار دادند تا اصلاحات لازم در مورد نرخ اعلامی به عمل آید.او در ادامه با اشاره به اینکه بانکها از محل سود سپرده ۱۵ درصد و تسهیلات ۱۸درصد، میتوانند ۳ درصد حقالوکاله دریافت کنند، گفت: بانکهای تجاری سیاستگذار پولی نیستند، لذا تعیین نرخ سود بانکی در شورای پول و اعتبار صورت میگیرد.
حیدری یادآور شد: روزانه دهها شعبه بانکی مورد نظارت و رسیدگی قرار میگیرد و در حال حاضر ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در شبکه بانکی به ۱۳ هزار بنگاه کوچک و متوسط اعطا شده است.معاون نظارتی بانک مرکزی تاکید کرد: بلوکه کردن بخشی از وجه تسهیلات تخلف محسوب میشود ازاینرو بانکهای متخلف نیز توبیخ میشوند. او برداشت از منابع بانک مرکزی از سوی بانکها را روند مناسبی ندانست و گفت: این روند آثار تورمی بالایی دارد و همچنین جرائم و تخلفات بانکی در هیات انتظامی بانکها مورد رسیدگی قرار میگیرد.حیدری با اشاره به نظارت بانک مرکزی بر صورتهای مالی بانکها در سال جاری گفت: نظارت بانک مرکزی بر این روند بسیار سختگیرانه اجرا شد ازاینرو مجامع عموم بانکها با ۳، ۴ ماه تاخیر برگزار شد.
معاون نظارتی بانک مرکزی با بیان اینکه صورتهای مالی را شفاف کردهایم، ادامه داد: بانکهای تجاری صورتهای مالی خود را منتشر کردهاند. او گفت: بانک مرکزی به دنبال حفظ حقوق سپردهگذاران است ازاینرو ۳۳۰هزار فقره تسهیلات قرضالحسنه ازدواج پرداختشده و ۶۵۰ هزار نفر در نوبت دریافت هستند.او با اشاره به عملکرد شبکه بانکی در سال جاری گفت: در ۷ ماه گذشته ۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه پرداختشده است. بانکها ۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه دارند بهطوریکه از این رقم ۴۰ درصد میتواند برای امور شرکتداری و... صرف شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
وقتی دستشون خالی میشه سودا رو افزایش میدن ملتم پول سپرده میکنن؛ بعد که دستشون پر شد و بازار رکود سود رو کم میکنن ملت پولاشونو بردارن... نمیدونم دولت مملکت دقیقن نقش مثبتش برای رونق بازار و درامد مردم چیه؟؟؟ به نظر من که نقش شلغم توی زندگی مردم مفید تره
بدون نام
هیچ گونه کنترل و بازرسی ندارید. ...
بدون نام
چرا دولت قانون نمی کند که بانکها 50درصد سرمایه حقیقی خود را نزد بانک مرکزی بگذارند.
نظر کاربران
وقتی دستشون خالی میشه سودا رو افزایش میدن ملتم پول سپرده میکنن؛ بعد که دستشون پر شد و بازار رکود سود رو کم میکنن ملت پولاشونو بردارن... نمیدونم دولت مملکت دقیقن نقش مثبتش برای رونق بازار و درامد مردم چیه؟؟؟ به نظر من که نقش شلغم توی زندگی مردم مفید تره
هیچ گونه کنترل و بازرسی ندارید. ...
چرا دولت قانون نمی کند که بانکها 50درصد سرمایه حقیقی خود را نزد بانک مرکزی بگذارند.