محسن رضایی: آزادی حلب نشان داد سیاست ما در سوریه و عراق منطقی است
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آزادی حلب نشان داد سیاست خارجه جمهوری اسلامی در سوریه و عراق کاملاً منطقی بوده و منطق جمهوری اسلامی در منطقه تثبیت شد و مخالفان ما شکست سنگینی خوردند.
وی افزود: البته این موضوع از خاورمیانه به اروپا رفته و عوامل تروریستی که از این کشورها به عراق و سوریه آمدند به کشورهای خودشان برگشتهاند. اگر اروپا نتواند فکر اساسی بکند این ناامنیها ادامه مییابد.
رضایی درباره ترور سفیر روسیه در ترکیه و عواقب آن در روابط ۲ کشور گفت: این حادثه مشکل جدی درست کرد و حیثیت سیاسی روسیه زیر سوال رفته و اهمیت این ترور بیشتر از سقوط هواپیمای روسیه بود. اگر روسیه بخواهد روندی که با ترکیه شروع کرده به هم بزند ضررش بیشتر است، اما اگر بخواهد پاسخ ندهد لکه ضعفی برایش محسوب میشود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: روسیه در وضعیت حساسی قرار گرفته ولی قصد ندارد رابطهاش را به هم بزند.
وی با بیان این که عقبنشینی ترکیه در مسئله سوریه بسیار مهم است اظهار کرد: ما هم از این همراه استقبال میکنیم و بیانیه ۳ کشور نقطه عطفی در مسئله سوریه محسوب میشود.
رضایی درباره تاثیر آزادی حلب بر سرنوشت جنگ در سوریه گفت: آزادی حلب مانند آزادی خرمشهر است، با آزادی خرمشهر معادلات جنگ عوض شد و صدام حسین برگ برندهای نداشت. با آزادی حلب هم تروریستها خلع سلاح شدند و روند تزلزل و ضعف در آنها پیدا شده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که آزادی حلب نشان داد سیاست خارجه جمهوری اسلامی در سوریه و عراق کاملاً منطقی بوده و از همان اول اعلام کردیم که دولت مشروع سوریه باید به رسمیت شناخته شود و هرگونه دخالت محکوم به شکست است، تاکید کرد: با زور و فشار نمیتوان دولت مشروعی را ساقط کرد. منطق جمهوری اسلامی در منطقه تثبیت شد و مخالفان ما شکست سنگینی خوردند.
وی درباره نشست مسکو و جلسه سه کشور ترکیه، روسیه و ایران بر سر مسئله سوریه گفت: در کوتاه مدت این اتحاد ۳ جانبه باید تقویت شود، بعضیها معتقد بودند ترور سفیر روسیه برای لغو این نشست بود. اما این ترور باعث شد این اتحاد شکل بگیرد.
رضایی افزود: البته دولت ترکیه نگران تهدیدات آمریکاست و این کشور بر سر ۲ راهی قرار گرفته است. اما در کوتاه مدت این اتحاد تقویت میشود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه صحبتهایش با بیان این که انگلستان با ۲ هدف وارد خلیجفارس شده گفت: یک هدف آنها این است که جای خالی آمریکاییها را در خلیج پر کنند، هدف دیگر آنها این است که بتوانند عربستان را کنترل کنند. روابط انگلستان و عربستان ضعیفتر میشود و این طبیعت همه دولتهای وابسته به غرب بوده است که اربابان همیشه نوکرها را کنترل میکنند.
وی درباره نقض برجام و بدعهدی آمریکاییها با تمدید تحریمها، اظهار کرد: دولت ما اقداماتی انجام داد از جمله این که پیشرانهای هستهای برای شناورها و زیردریاییها استفاده شود. اما اینها کفایت نمیکند و نباید حیثیت سیاست خارجه ما لکهدار شود.
رضایی خاطر نشان کرد: اگر این اتفاق ادامه یابد و جناب قاطع ندهیم سیاست خارجه ما بیاعتبار میشود و کسی به ما محل نخواهد گذاشت.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که برجام مثل برف در حال آب شدن است و اگر دولت جلوگیری نکند حیثیت سیاستخارجه ما زیر سوال میرود، گفت: دولت باید اقدامات بیشتری انجام دهد این وظیفه شورای امنیت و هیئت نظارت بر برجام است و نباید بگذارند برجام به یک جنازه کامل تبدیل شود.
وی با بیان این که بهبود نظام یارانهای میتواند یکی از راههای نجات اقتصاد ایران باشد، تصریح کرد: اگر یارانهها را براساس فرمول اولیه اجرا کنند میتوان پول را تا ۹۰ درصد اضافه کرد و ۴۵ هزار تومان فعلی به ۹۰ هزار تومان برسد.
رضایی با بیان این که با ۸۰ هزار میلیارد پول یارانهها میتوان اشتغال و تولید ایجاد کرد گفت: این حجم پول به صورت قطرات کوچکی به سطح جامعه میرود و تاثیری در تولید ملی ندارد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره برنامههای توسعه در کشور و کارآمد نبودن آنها، گفت: مشکل اصلی ما در مدیریت اقتصادی کشور است. دولتهای ما مدیریتشان مخارجی است، نه درآمدی و اگر پول نباشد نمیتوانند درآمدی کسب کنند. دولتها از طریق فروش نفت پول در میآورند در حالی که اول باید درآمد کسب کرده و بعد خرج کنند.
وی با بیان این که ما به چند نفر نیاز داریم تا شورای عالی اقتصاد کشور را تشکیل دهند، گفت: رفت و آمد دولتها نباید تاثیری بر آنها داشته باشد و این افراد کارآمدترین و با سوادترین افراد باشند. شورای اقتصادی کنونی ثبات ندارد و باید افرادی کارآمد و آشنا به سیاستهای کلی نظام ساختار تصمیمگیری در درازمدت را تشکیل دهند.
رضایی با بیان این که اختیارات در حوزه اقتصاد، تولید و بهداشت باید به شهرستانها و استانها داده شود گفت: سیستم بروکراسی ما سیستمی است که از قبل بوده و تحولی ایجاد نکردیم. فرهنگ مدیریتی ما بروکراتیک، سنتی و کلاسیک است و ما با این فرهنگ نمیتوانستیم تا ۲۰ سال جنگ را پیش ببریم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد ما نیاز مدیریت جهادی با روحیه جهاد و احترام به مردم و تحویل گرفتن ارباب رجوع داریم.
وی با بیان این که فساد در سیستم اداری نمیگذارد اقتصاد تحرک پیدا کند تاکید کرد: این فساد مانع شایسته سالاری است، یک انسان بیارزه از طریق رانت طرحی را به نظام بانکی تحمیل میکند که هیچ فایدهای ندارد.
رضایی در پایان اظهار کرد: من از سیاستمداران و دولتمردان میخواهم اگر نمیتوانند خدمت بیشتری کنند لااقل در مذاکرات و توافقات امنیت ملی را دست کم نگیرند و نسبت به آن ناشکری نکنند. همه ما باید تلاش کنیم در عین حفظ امنیت اقتصاد را درست کنیم.
نظر کاربران
سردار یه سیاست و منطقی هم برای وضعیت نابسامان مملکت خودمون داشته باشید لطفا