۴۴۴۰۵۵
۵۰۰۵
۵۰۰۵
پ

خانه جوانان محلی برای توانمند شدن جوانان ایران

در دولت تدبیر و امید که اقبال و سویه اصلی آن به سمت جوانان است، فعالیت‌های اجتماعی رشد پیدا کرده، طوری که طبق آمار سازمان‌های مردم نهاد جوانان ثبت شده در وزارت ورزش و جوانان، از ۵۰ سمن در سال ۹۲ به ۱۵۰۰ سمن در سال ۹۵ رسیده، این رشد نوید دهنده رشد نشاط و امید اجتماعی است.

مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان در ایران نوشت: در دولت تدبیر و امید که اقبال و سویه اصلی آن به سمت جوانان است، فعالیت‌های اجتماعی رشد پیدا کرده، طوری که طبق آمار سازمان‌های مردم نهاد جوانان ثبت شده در وزارت ورزش و جوانان، از ۵۰ سمن در سال ۹۲ به ۱۵۰۰ سمن در سال ۹۵ رسیده، این رشد نوید دهنده رشد نشاط و امید اجتماعی است.
اما آیا این رشد کفایت می‌کند؟ اقدامات فعالین جوان زمانی اثربخش خواهد بود که این جوانان با هم نسلان خود همت جمعی و تعامل سالم و سازنده داشته باشند.
شاید این مبارک‌ترین نقطه‌ای است که یک نهاد دولتی می‌تواند در عرصه مشارکت‌های اجتماعی ورود کند.
اندیشه تأسیس«خانه جوانان» بر همین نیت بنا شد؛ ایجاد یک سرا برای پیوند بین جوانان که هم بتواند فعالین سازمان‌های مردم نهاد را شامل شود و هم دیگر جوانانی که ایده‌ها یا علاقه‌هایی دارند که می‌توانند در قالب گروه ظهور و بروز پیدا کرده و علمی‌تر و فنی‌تر کار خود را پیش ببرند. خانه جوانان می‌تواند محل سالمی برای رشد و توانمند‌سازی ایده‌ها و علاقه‌های این افراد باشد. در خانه‌های جوانان در هر استان جوانان فعال گرد هم می‌آیند و از تجربیات یکدیگر بهره می‌برند و در کنار این امر، متخصصان و کارشناسان کارکشته با طرح‌ریزی برنامه‌هایی ویژه برای آموزش و توانمندسازی آنان وارد عمل می‌شوند.
در سراسر دنیا چنین رویه‌ای وجود دارد که مراکزی تخصصی برای آمد و شد جوانان در نظر گرفته می‌شود که در آن هم محملی برای گفت‌و‌گو، کار، پژوهش، فعالیتهای اجتماعی و اوقات فراغت سالم شکل بگیرد و هم جوانان برای زندگی و رشد کشورشان توانمند شوند.
خانه جوان محیطی است که می‌توان شرح خدمات آن را به چهار استوانه اصلی تقسیم کرد:
بخش اول مشارکت‌های اجتماعی که در ذیل آن سمن‌ها فضای کار و اجرای برنامه‌های خود را پیدا می‌کنند و نیز دیگر جوانان می‌آموزند که چگونه در فعالیت‌های اجتماعی حضور داشته باشند.
بخش دوم با اوقات فراغت ارتباط دارد که در این فضا خود جوانان با برنامه‌ریزی برای گفت‌و‌گو، مطالعه و حتی انجام دوره‌ها و مسابقات ورزشی، اوقاتی مفرح و مفید برای خود می‌سازند.
بخش سوم کارآفرینی است که یکی از دغدغه‌های مهم جوانان فعال و خلاق است.
در این بخش جوانان با بروز داشته‌ها و توانایی‌های خود، بستری برای بسط ایده‌های خود فراهم می‌آورند و حتی برخی که چندان برنامه مشخصی برای آینده اقتصادی خود ندارند با گذراندن دوره‌های توانمندسازی، راهی مناسب برای شکوفایی اقتصادی خود کشف می‌کنند. و در نهایت بخش آخر که اخیراً هم مورد تأکید رهبر معظم انقلاب نیز بوده، خدمات ازدواج آسان و پایدار است که جوانان هم باید برای آن آموزش ببینند و هم آگاهی پیدا کنند.
مشخصاً هر یک از این بخش‌های مورد اشاره نیاز به شرحی طویل دارد زیرا بسیار گسترده است اما همین اشاره اندک و گذرا نیز مبین این امر است که تا چه میزان تأسیس خانه‌های جوان در تمام استان‌ها ضرورت امروز ماست. مسیری که تا به امروز به همت معاونت ساماندهی امور جوانان بخشی از آن طی و 12 خانه جوان در کشور تأسیس شده، و در ادامه با تأکیدات مؤکد دولت محترم و حمایت‌های صورت گرفته، روند آن تسریع پیدا می‌کند و تا انتهای همین دولت با اضافه شدن 19 خانه، تمام استان‌ها صاحب خانه جوانان خواهند شد.
اتفاقی که هر چند شروع یک راه است اما خود ان شالله قدمی بزرگ در میهن همیشه سرافزاز ماست و می‌طلبد همه ارگان‌ها و نهادها و سازمان‌های دلسوز و مرتبط با حوزه جوانان مساعدت کرده و در این بستر‌سازی ملی مشارکت کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج