۴۴۰۷۰۸
۳ نظر
۵۰۱۵
۳ نظر
۵۰۱۵
پ

جوان افغان متولد مشهد، در دولت کانادا چه می‌کند؟

یکی از جوان‌ترین وزرای کانادایی است که اصالتاً افغان بوده و در مشهد زاده شده است. او چندی پیش و پس از اعمال فشارهای نژادپرستانه رسانه‌های غرب مجبور به توضیح درباره محل تولد خود شد.

صبح نو نوشت: یکی از جوان‌ترین وزرای کانادایی است که اصالتاً افغان بوده و در مشهد زاده شده است. او چندی پیش و پس از اعمال فشارهای نژادپرستانه رسانه‌های غرب مجبور به توضیح درباره محل تولد خود شد.

اگرچه جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا همواره سرگذشت خانم منصف را به عنوان نمونه‌ای از موفقیت ساختار چندفرهنگی کشورش مثال می‌زند و باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا، در آغاز سال جاری و در زمانی که در پارلمان کانادا سخنرانی می‌کرد، با اشاره به اصالت افغان مریم منصف، این امر را نشانه‌ای از جامعیت شمول ساختارهای سیاسی در کانادا عنوان کرد، به‌محض آنکه منصف در چهارم نوامبر ۲۰۱۵ به‌عنوان وزیر نهادهای دموکراتیک کابینه دولت کانادا معرفی شد، برخی رقبای سیاسی وی و رسانه‌های کانادایی این موضوع را که فردی مسلمان و با تباری شرقی برای احراز این منصب درنظر گرفته شده، برنتافته و سعی کردند تا با تبلیغات منفی و طرح سوالاتی درباره محل تولد منصف، مقامات سیاسی کانادا را به برکناری او قانع سازند. روزنامه «گلوب‌اندمیل» کانادا در ماه سپتامبر گذشته با انتشار اسنادی فاش ساخت که منصف نه در هرات بلکه در مشهد متولد شده است. به محض افشای این مساله برخی ناظران غربی گفتند احتمالاً این موضوع می‌تواند به قیمت سلب تابعیت کانادایی وی و حتی اخراج او از کانادا تمام شود.
البته برخی دیگر نیز قوانین نژادپرستانه کانادا را زیر سؤال بردند که محل تولد فرد را تا این حد برای کسب پست‌های سیاسی مهم فرض می‌کند. «دین دل‌مسترو» عضو مجلس کانادا نیز در همین رابطه گفت: «فعالان سیاسی در کارزارهای انتخابات شهرداری‌ها و فدرال در سال ۲۰۱۴ می‌دانستند که منصف در افغانستان به‌دنیا نیامده است، ولی تصمیم گرفتند آن را رسانه‌ای نکنند.»
فشار این رسانه‌ها به‌حدی شدت گرفت که نهایتاً منصف مجبور شد با انتشار بیانیه‌ای عمومی، درباره محل تولد و پیشینه شخصی‌اش توضیح دهد. وی در این بیانیه اذعان کرد که گرچه در ۲۰۰ کیلومتری مرزهای افغانستان و در مشهد متولد شده، «او و دو خواهرش هرگز به شهروندی ایران در نیامده و همواره شهروند افغانستان محسوب شده‌اند. مادرم [چندروز پیش] برای نخستین‌بار به من گفت که من و خواهرانم در واقع در شهر مشهد و در کشور ایران به دنیا آمده‌ایم و زمانی که از او پرسیدیم چرا هیچ‌گاه به ما نگفته که ما در ایران به دنیا آمده‌ایم، به ما گفت که او فکر نمی‌کرده این موضوع مهم باشد.»

بیوگرافی وزیر افغان تبار کابینه ترودو
مریم منصف روز هفدهم آبان سال ۱۳۶۳ خورشیدی در بیمارستان امام رضا؟ع؟ مشهد از پدر و مادری افغان متولد شده است. والدین وی از جمله میلیون‌ها مهاجری بودند که بعد از یورش ارتش سرخ شوروی به افغانستان از این کشور به ایران پناه آوردند. منصف دوران کودکی خود را در مشهد سپری کرده است.
پدر مریم در سال ۱۹۸۸ (۱۳۶۷) هنگام گذر از مرز ایران-افغانستان کشته می‌شود. البته به‌درستی مشخص نیست که آیا راهزنان او را کشته‌اند یا عوامل شوروی او را از پای درآورده‌اند. این در حالی است که چند سال قبل از به‌دنیا آمدن مریم، دایی‌اش از خوابگاه خود در دانشگاه کابل ربوده می‌شود. او دانشجوی سال سوم داروسازی بود. دایی مریم فعال سیاسی بود و گفته می‌شد در جاهایی شعارهای ضدکمونیستی داده است.
مادر منصف پس از بازگشت آنها به هرات و تصرف آن توسط طالبان در سال 1996 تصمیم می‌گیرد به همراه اعضای خانواده‌اش به کانادا مهاجرت کند. آن‌ها پس از ورود به کانادا در منطقه «پیتربورو» در ۱۲۵ کیلومتری شهر تورنتو از توابع ایالت انتاریو ساکن شدند؛ جایی که یکی دیگر از دایی‌های منصف پیش‌تر سکونت داشت. آنجا هم خانواده منصف تحت حمایت سازمان‌های خیریه درآمدند. منصف در سال 2003 وارد دانشگاه ترنت شد و نهایتاً در سال 2010 از این دانشگاه در رشته بیولوژی و روان‌شناسی فارغ‌التحصیل شد.
منصف در سال 2014 برای احراز منصبی حرفه‌ای خواستار دریافت ویزای افغانستان شد ولی به دلایل امنیتی موفق به ورود به این کشور نشد؛ بنابراین مجدداً به ایران آمد و مشغول به کمک‌رسانی به پناهندگان افغان شد. آشنایی با مشکلات پناهندگان او را به ورود به صحنه سیاست علاقه‌مند کرد و در سن ۲۹ سالگی تلاش کرد که به عنوان شهردار پیتربورو انتخاب شود که ناکام ماند؛ اما با اقبال عمومی به حزب لیبرال کانادا در انتخابات ۲۰۱۵ او نیز پله‌های ترقی را به سرعت طی کرد و در نهایت در نوزدهم اکتبر سال 2015 با کسب 43.8 درصد آرا به‌عنوان نماینده حزب مزبور به پارلمان کانادا راه یافت.
وی جزو معدود سیاسیون جوانی است که تاکنون در کانادا برای احراز پست وزارت درنظر گرفته شده‌اند. البته خود جاستین ترودو 45 ساله، رهبر حزب لیبرال و بیست‌وسومین نخست‌وزیر کانادا نیز بعد از جو کلارک، جوان‌ترین نخست‌وزیر تاریخ این کشور به‌شمار می‌رود.

ورود به ایران با ویزای زیارتی
دفتر منصف در اکتبر سال 2016 اعلام کرد وی در سال‌های 2010، 2013 و 2014 با پاسپورت افغانستانی و ویزای «زیارتی» و با هدف زیارت از حرم امام رضا؟ع؟ امام هشتم شیعیان به مشهد سفر کرده است. وی بعداً قبول کرد قصد داشته این سفر محرمانه باقی بماند.
طبق آخرین گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی، هنوز هم بیش از ۸۰۰ هزار مهاجر افغان در ایران زندگی می‌کنند که اکثر آنها از زمان اشغال کشورشان از سوی شوروی دردهه ۸۰ میلادی به ایران پناه آورده‌اند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    اگه مهمان نوازهای خوبی بودیم این خانم اینجا می موند که حالا گیر دادین تو مشهد به دنیا اومده که مثلا یه چیزی هم گیر ما بیاد نه عزیزم ! این خانم در کانادا پیشرفت کرد و در اون جا بالا رفت در یک جامعه ی نرمال به هیچ عنوان به کسی به دیده ی تحقیر نگاه نمی کنند که مثلا تو از فلان کشور هستی و آدم بی ارزشی هستی . اگه همین خانم در کشور عزیزمون می موند الان یا گل فروش بود یا کبریت فروش

  • مهاجر

    با نظرت کاملاً موافق هستم بدون نام

  • بدون نام

    بدون نام عزیز.خدارو شکر همچین انسان هایی مثل شما پیدا میشه که اصل حقیقت و واقعیت رو بیان میکنید.که یه سری آدمای نژاد پرست بفهمن انسانیت یعنی چی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج