جلوگیری از نگاه جنس دومی به زنان
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به برخی مخالفت ها برای تصویب ماده ۳۰ برنامه ششم توسعه گفت:رویکرد عدالت جنسیتی با چالش هایی در مجلس مواجه است که آماده پاسخگویی به آنها هستیم.
خبرگزاری مهر: معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به برخی مخالفت ها برای تصویب ماده ۳۰ برنامه ششم توسعه گفت:رویکرد عدالت جنسیتی با چالش هایی در مجلس مواجه است که آماده پاسخگویی به آنها هستیم.
شهیندخت مولاوردی در نشست زنان و عرصه پژوهش با تبریک هفته وحدت و هفته پژوهش، افزود: باید اعتراف کنم از ابتدای مسئولیت به قدری درگیر مسائل و حاشیه ها شدیم که فرصت چندانی برای پرداختن به مسائل پژوهش زنان نشد.
او ادامه داد: باید از تمامی ظرفیت ها و پژوهش ها برای پیشبرد اهداف استفاده کنیم.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده تاکید کرد: چکیده ای از مباحث مطرح شده نشست امروز را در جلسه هیئت دولت ارائه خواهم داد.
مولاوردی افزود: دیدگاه ها، باورها و فرهنگ موجود جایگاه زن را به عنوان جنس دوم معرفی می کند و این جایگاه ذهنی، ساختارهای عینی متناظر با خود را دارد.
او گفت: مسئله زن در جامعه یک مسئله اجتماعی است و تلاش زیادی کردیم که در حد اجتماعی باقی بماند اما کسانی بودند که سعی کردند مسئله زنان را سیاسی کنند که این آسیب بسیاری به حوزه زنان وارد می کند و ما را از مسئولیت هایی که بر عهده داریم دور می کند.
مولاوردی افزود: مسائل زنان با ویژگی هایی که دارد نمی توانیم انتظار داشته باشیم راه حل ها فقط در حوزه اجتماعی باشد و اینجاست که بحث پژوهش به میان می آید و باید به وجود معرفتی مسائل زنان پرداخته شود.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: هیچ حوزه ای به اندازه حوزه مطالعات زنان و پژوهش به رهایی از مسائل نمی انجامد. رشته مطالعات زنان صرف نظر از کمیت و کیفیت تولیدات ما را به رهایی از وجوه مسئله مند هدایت می کند و امیدواریم این رشته برای تغییر معناها و ساختارها کمک کند. ساختارهایی که زنان را جنس دوم می انگارد و چگونگی بازتولید آن باید تغییر کند.
او افزود: شکی در تفاوت های بیولوژیک بین زن و مرد نیست و از این مسئله عبور کرده ایم. دستور کار ما در پژوهش باید تغییر ساختارهای مسئله ساز باشد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اضافه کرد: باید از نگاه جنس دومی به زنان جلوگیری کنیم، اما هنوز نتوانسته ایم از نهاد آموزش و پژوهش برای رسیدن به این هدف به خوبی استفاده کنیم.
مولاوردی ادامه داد: تلاش کردیم نگاه ها و توجهات به آسیب های زنان و خانواده جلب شود و حساسیت زایی ایجاد شود به همین دلیل در برنامه ششم توسعه و در ماده ۳۰ لایحه احکام که در کمیسیون تلفیق به تصویب رسیده است، چارچوبی را برای اعمال رویکرد عدالت جنسیتی برای ۵ سال آینده ترسیم کرده ایم که اگر محقق شود، شاهد تعادل و توازنی در نقش ها و وجوه مختلف زندگی اجتماعی در کار، مدیریت و...، خواهیم بود.
او تاکید کرد: رویکرد عدالت جنسیتی با شاخص هایی که تعیین خواهد شد در پایان دوره با یک فاصله معقول بین وضع موجود و وضع مطلوب، اندازه گیری خواهد شد.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: البته چالش هایی برای تصویب این بند وجود دارد و مخالفت های جدی برای تصویب در صحن علنی وجود دارد که آماده ایم به همه آنها پاسخ دهیم.
مولاوردی از تبیین سندی در دولت با همکاری وزارت رفاه خبر داد و گفت: در این سند راهکارهای بهبود وضعیت زنان و گره های موجود شناسایی شده است و درحال ارائه راه کارهایی در موضوعات مختلف هستیم.
او با اشاره به وجود مشکلاتی در حوزه فقاهت در مسائل زنان افزود: حضور زنان به عنوان فقیه و مجتهد بسیاری از مسائل را می تواند حل کند.
نظر کاربران
با سلام خدمت دوستان عزیز عرض کنم که
در اسلام گرچه حقوق زن و مرد به عنوان دو جنس انسان مساوی قرار داده شده است اما هرگز نباید تصور کرد که این حقوق مشابه هستند.
مثلا در بعد مادی و دنیایی زن حقوقی دارد مثل مهریه یا نفقه حتی اگر متمول باشد که در مقابل مرد باید آنرا پرداخت کند. در مقابل مرد سهم الارث دوبرابری دارد و دیه اش دوبرابر است و ....
این با توجه به نقش زن و مرد است و در نهایت نوعی مساوات است در عین عدم تشابه !!!
لذا نباید تساوی حقوق را با تشابه حقوق خلط کرد و با کمال تاسف این فاجعه بر خلاف روح تساوی زن و مرد اتفاق افتاده است و هیلی از مسوولین هم یا نفهمیده اند داستان چیست و خیلیها هم شجاعت بیانش را نداشته اند !!!
چرا تصور میکنیم مرد و زن در اشتغال مساوی و مشابهند ؟؟؟ آیا مرد که باید نفقه و خرج زنش را بدهد در اولیت استخدام نیست ؟؟؟
از طرفی زنها را استخدام میکنیم و از طرف دیگر مردی را به علت ندادن نفقه به زندان می اندازیم !!!!!
از 124 هزار پیامبر چند نفر زن بوده اند ؟؟ از سران کشورهای جهان چند نفر زن هستند ؟؟ بشریت پذیرفته است که نقش زن در جامعه خاص هست و بیشتر امور ظریف و فرهنگی و پرورشی و تربیتی به عهده اوست و در یک کلام زن برای خانه و امور آن و از جمله فرزند آوری و تربیت آن خلق شده است ولی مسوولین ما ابایی ندارند او را در رشته مهندسی معدن پذیرش کنند و بعدا هم او را به معدن بفرستند !! استثناها درست است که وجود دارند و در مواردی مثل معلمی و پرستاری هم نقش زنان قابل توجه است اما کاش روح احکام خدا را اول مردم میفهمیدند و سپس اجرایش را از مسوولین میخواستند نه که برعکس بیاندیشیم و عمل کنیم !!!
زن در اسلام حقوق تعریف شده ای داردو از آن فراتربه فساد منتهی میگردد اینکه درجامعه ازحقوق زنان درمقابل مردان بگونه ای سخن بگوییم که انگار صدقه میدهیم بسیارتفکرجاهلانه ای است زیرا ملاک ومعیار ارزش وبرتری انسانها همان درجه تعریف شده ای ازانسانیت وتقواست. مردها مگر درکدام جایگاه والاتری قراردارندکه خود رابرتراززنان بداننداینکه بگوییم زورشان بیشتراست تفکرپوچیست زیرا موجوداتی هستند که زورشان صدهابرابرمرد است زنانی هستندکه ازنظر ایده وتفکر وانسانیت دهها برابر گروهی ازمردانندوقابلیتشان دربسیاری از پستها ومناصب والاتراست چرا وقتی یک زن دارای توان علمی وعملی قابل توجهی است به صرف زن بودن باید درحاشیه باشد؟! آرامش نسبی که درجهان وخانواده هاست مرهون ومدیون وجود زن است که اگرنباشد مرد قادربه جمع کردن خودنیز نمیباشد چه رسدبه اینکه خانواده ای را حمایت کند.اینکه میگویند زنها بیشتر مشاغل راتسخیرنموده اند نشان از درایت وقابلیت زن دارد .دنیا عرصه رقابت است وکسی جلو مردان را نگرفته که بخواهند معترض شوند چرا درصد بالایی از دانشگاهها را دختران وزنان تشکیل میدهند آیا اینها اتفاقیست یا حکایت از لیاقتشان دارد؟! مردان دردنیای فعلی باید بپذیرند که درمقابل زنان کم آورده اند واگر از احساسات پاک وخدادادی زنان سوء استفاده کنند تاوان سختی خواهند داد کاربرمحترمی که ادعا میکنند زنان دارای حقوق مساوی ونه مشابه مردان هستند اشتباه میکنند زیرا این تشابه حقوق را قابلیتها مشخص میکنند نه جنسیت!!! آن زنی که مهندس معدن میشود براساس قابلیتهایش ثابت کرده که برابر دهها مرد کارآیی داردوحق اینست که بر دهها مرد حکمرانی کند!!!