۴۳۸۷۸۱
۱۵ نظر
۵۰۱۷
۱۵ نظر
۵۰۱۷
پ

تک فرزندی انتخاب اول خانواده ایرانی شده

رییس دانشگاه اصفهان گفت: تک فرزندی انتخاب اول خانواده ایرانی شده است و این الگو آسیب پذیری خانواده و جامعه را افزایش و در درازمدت موجب رشد پایین جمعیتی، کمبود نیروی انسانی جوان برای توسعه و پیشرفت و کاهش اقتدار کشور می‌شود.

خبرگزاری ایسنا: رییس دانشگاه اصفهان گفت: تک فرزندی انتخاب اول خانواده ایرانی شده است و این الگو آسیب پذیری خانواده و جامعه را افزایش و در درازمدت موجب رشد پایین جمعیتی، کمبود نیروی انسانی جوان برای توسعه و پیشرفت و کاهش اقتدار کشور می‌شود.

هوشنگ طالبی امروز (شنبه) در اولین همایش ملی جمعیت و خانواده ایران، اظهار کرد: سیاست‌گذاری که تاکنون داشته‌ایم بر کاهش جمعیت بوده و باید سیاست‌های خود را بر افزایش موالید متمرکز کنیم. دلایل کاهش موالید و مقاومتی که در قبال تولید جمعیت در دهه ۷۰ و همچنین بی‌میلی افراد و خانواده از ورود نظام به زندگی شخصی آن‌ها و تناقض به سیاست‌های باروری در دهه ۷۰ باعث شد تا ما شاهد کاهش تولید نسل باشیم.

وی با بیان اینکه تلاش برای اصلاح سیاست‌های سالخوردگی جمعیت بسیار دشوار است و اگر باروری در سطح پایین بماند، مشکلات مربوط به این موضوع بیشتر می‌شود، افزود: راهکار اساسی برای اینکه تحولات جمعیتی صورت گیرد، اصلاح سیاست‌های بازنشستگی، بهداشتی، شهرنشینی، رشد شهرنشینی، مهاجرت هم‌زمان با آن است چراکه نمی‌توان بدون توجه به این نکات اصلاح جمعیتی انجام داد.

رییس شورای سیاست‌گذاری همایش جمعیت و خانواده گفت: سیاست‌های جمعیتی در تمام جهان افزایشی است. در سال ۲۰۰۵ جمعیت دنیا ۶.۵ میلیارد در سال ۲۰۱۵ جمعیت ۷.۳ میلیارد و در سال ۲۰۱۸ به ۷.۵ میلیارد نفر می‌رسد. درواقع در هر ۱۲ سال یک میلیارد نفر به جمعیت جهان افزوده می‌شود. ۶۰ درصد جمعیت جهان در آسیا، ۱۰ درصد در اروپا، ۹ درصد در آمریکای لاتین، ۵ درصد آمریکای شمالی و ۳۹ میلیون نفر در اقیانوسیه زندگی می‌کنند.

طالبی اضافه کرد: چین با ۱.۴ دهم میلیارد و هند با ۱.۳ دهم میلیارد بزرگ‌ترین جمعیت جهانی را دارند و میانه سنی جمعیتی جهان ۲۹.۶ دهم سال است که ۶۲ درصد ۱۵ تا ۵۹ ساله، ۲۶ درصد زیر ۱۵ سال و ۱۲ درصد بالای ۶۰ سال است.

وی ادامه داد: واقعیت‌ها نشان می‌دهد که به ازای هر زن در جهان ۲.۵ فرزند وجود دارد که تا سال ۲۰۳۰ به ۲.۴ دهم کاهش می‌یابد و بعد از آن به دو فرزند می‌رسد. تنها امیدی که در این میان وجود دارد بالا رفتن کیفیت سلامت و بهداشت است که امید به زندگی را افزایش می‌دهد.

رییس دانشگاه اصفهان تصریح کرد: امید به زندگی در سطح جهان از ۶۷ سال ۷۰ سال رسیده که بیشترین امید در کشورهای آفریقایی با شش سال افزایش بوده است. در سال ۲۰۱۵ امید به زندگی در آفریقا ۶۰ سال، آسیا ۷۰ سال، آمریکای لاتین ۷۵ سال و اروپا ۷۷ سال است که این امر موجب سالخوردگی جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ می‌شود.

رییس شورای سیاست‌گذاری همایش جمعیت و خانواده به بحث جمعیتی در ایران اشاره کرد و گفت: نرخ باروری کشور در دهه ۷۰ کاهش یافت و این کاهش در دهه ۸۰ نیز ادامه داشت به طوری که در دهه ۶۰ به ازای هر زن ۶.۵ فرزند وجود داشت که این میزان در سال ۹۰ به ۱.۷۵ درصد کاهش یافته است که نشان از کاهش نرخ باروری دارد.

طالبی اضافه کرد: مطالعات در مورد تحولات آینده نشان می‌دهد که متولدین بازه زمانی ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ به تدریج از سن ازدواج و فرزند آوری عبور کرده و توان باروری جمعیت را کاهش می‌دهند. این کاهش با شیب ملایم در آینده هم ادامه خواهد داشت و نرخ رشد ۳.۲ سال ۶۵ به ۱.۲۹ در سال ۹۵ رسیده است و وضعیت ساختار سنی ایران از جوان سالی به میان‌سالی در حال تغییر است.

وی با بیان اینکه ایران در آستانه سالخوردگی جمعیت است، افزود: نتایج در مورد تحولات باروری نشان می‌دهد سه سناریوی جمعیتی برای ایران قابل بررسی است. ابتدا سناریوی با نرخ رشد پایین که در سال ۱۴۲۰ جمعیت ایران به سطح جانشینی می‌رسد و درواقع رشد جمعیت صفر می‌شود. در سناریوی متوسط نیز نظیر همین اتفاق و نزدیک به جمعیت صفر را خواهیم داشت. اما در سناریوی نرخ رشد بالا ما را ۰.۲ درصد از نرخ رشد جمعیت صفر بالاتر قرار می‌دهد. بر این اساس در سال ۱۴۳۰ جمعیت ما ۸۲ میلیون و با دو سناریوی پایین و متوسط جمعیت ما در سال ۱۴۷۹ به ۴۰ میلیون خواهد رسید اما اگر سناریوی بالا را در نظر بگیریم در همان سال جمعیت ما ۷۰ میلیون خواهد بود.

وی اضافه کرد: سال گذشته ۱۰ درصد جمعیت ایران بالای ۶۰ سال بودند که این میزان در سال ۱۴۲۹ به ۳۳ درصد افزایش می‌یابد. به موازات روند کاهنده باروری شاهد افزایش خانواده‌های تک فرزند هستیم. درواقع نگرش خانواده تغییر و تک فرزندی انتخاب اول خانواده ایرانی شده است. این الگو آسیب پذیری خانواده و جامعه را افزایش و در درازمدت موجب رشد پایین جمعیتی، کمبود نیروی انسانی جوان برای توسعه و پیشرفت و کاهش اقتدار کشور می‌شود.

رییس شورای سیاست‌گذاری همایش جمعیت و خانواده اظهار کرد: در اصفهان میزان باروری از ۱.۸۶ در سال ۸۵ به ۱.۵۷ در سال ۹۰ و ۱.۵۱ در سال فعلی کاهش یافته است. این در حالی بوده که رشد جمعیت در دهه ۷۰، ۲.۱ بوده است و جمعیت سالمند اصفهان به ۹.۲۶ درصد رسیده است. همه آمارهای جهانی، کشوری و استانی نشان می‌دهد که سیاست‌های جمعیتی یک اصل بسیار مهم برای کشور محسوب می‌شود و باید توسط دولت و مسئولان جدی گرفته شود چرا که شاخص جمعیتی به نحو نگران‌کننده‌ای روبه پایین است و نرخ رشد جمعیت در دو دهه آینده ممکن است منفی شود.

طالبی ادامه داد: برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری دقیق در این موضوع می‌تواند ما را از چالش‌های آینده نجات و نادیده گرفتن آن‌ها می‌تواند ما را وارد چالش‌های جدیدی کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بهتر.فرزند کمتر اسایش بیشتر.

  • محمد

    من شخصا دوست دارم٣تا فرزندداشته باشم.اما هرطورحساب ميكنم،همين يك فرزندهم كافيه.باتوجه به اوضاع اقتصادي واينكه دوست دارم اينده فرزندم تامين باشه،چاره ديگه اي ندارم.
    دركشورآلمان به ازاي هرفرزند،يارانه اي ميدن كه براي بزرگ كردن بچه كاملا كافيه وپدرومادرفقط وظيفه مراقب ازبچه روبرعهده دارن.اما دركشورماچي؟هزينه هاي بچه دارشدن سرسام آوره!!

  • sadeghi

    دلتون خوشه ها.من نمیتونم ازدواج کنم بچه که جای خود....

  • بدون نام

    شما باعث این تفکر شدین.ملت اطمینان از آینده نداره اینم واسه تمدید نسل انجام میده

  • بدون نام

    بهتر . کره ی زمین داره منفجر میشه . کاش برگردیم به 200 سال پیش .

  • بدون نام

    بهتر, ب تمام مشکلات نسل ما ک میگفتید چون تعدادتون زیاده کار نیس, ازدواج نیس و... حالا باز میگید اینا تعدادشون کمه!! چ گلی ب سر ما کاشتید ک ب سر اینا بزنید

  • مهدی یزرگمهر

    بااین همه بیکاری جوان بیکار بازم مردمو تشویق به تولید مثل بچه داری میکنین؟فقط به فکر خودتونین متاسفم برای سیاست های غلطتون!

  • بدون نام

    دقیقا باید همینطور باشه تو این اوضاع گرونی بچه برا چیمونه کسی نیست شکم خودمون سیر کنه

  • بدون نام

    من شخصا دوست ندارم فرزندم مثل خودم واسه دزدای این مملکت زحمت بکشه اخرسر چارتا کله گنده بخورن وبه ریش ما بخندن,پس بذار جمعیت اصلا تموم شه

  • بدون نام

    که زند دسته به جوغن,که خوردحلیم روغن

  • بدون نام

    دیگی که واسه ما نمیپزه توس بهتر که سرخرباشه

  • shohrehandy

    با این گرونی،البته بگم جهت بچه دار شدن باید اول مادر بچه رو پیدا کرد که نمیشه چرا که با این وضع اشتغال و گرونی ازدواج کلا محاله و در صورت انجام چنین حماقتی شاید مادر بچه هم مثل خودم اینده نگر و روشنفکر باشه و نخواهد بچه آیندمون از بی پولی و عدم تغذیه مناسب دچار سوءتغذیه بشه بعدش بمیره و متعاقبا ما هم دچار افسردگی و جنون بشیم و نتیجه عقلانی جهت امنیت جامعه و اضافه نشدن 2 دیوانه به جمعیت کشور ازدواج نکنیم و بچه دار هم نشیم

  • بدون نام

    من وهمسرم هردومون کارمیکنم خرج خودمون درنمیاد
    حالا برم دردسر برای خودم درست کنم
    باحقوق ماهی یه تومن

  • بدون نام

    بهترین کاره شغل که نیست

  • بدون نام

    فرزند بیشتر تا زمانی که وضعیت اقتصادی بد باشه مساویه با بدبختی بیشتر افسردگی بیشتر استرس بیشتر

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج