دونالد ترامپ معمولاً با احترام زیادی درباره ارتشیها و مسائل آنان حرف نزده و مدعی است که حتی ملاحظات نظامی یا تعهدات ارتشی برخاسته از قراردادهای سیاسی را بیشتر از مردان ارشد نظامی درک میکند اما برخی حرفهای قبلی او و اقدامهای جدیدش نشانههایی متضاد با این فرآیند را در بر دارد.
ایران نوشت: دونالد ترامپ معمولاً با احترام زیادی درباره ارتشیها و مسائل آنان حرف نزده و مدعی است که حتی ملاحظات نظامی یا تعهدات ارتشی برخاسته از قراردادهای سیاسی را بیشتر از مردان ارشد نظامی درک میکند اما برخی حرفهای قبلی او و اقدامهای جدیدش نشانههایی متضاد با این فرآیند را در بر دارد. رئیس جمهوری منتخب امریکا در این زمینه گناه را به گردن باراک اوباما و هیلاری کلینتون انداخته و مدعی است، اگر ژنرالهای امریکایی تبدیل به دکور شدهاند به این سبب است که تصمیم سازان اخیر کاخ سفید چیزی بیش از این را نصیبشان نکردهاند. او از ژنرال پاتون مردی از دهههای پیشین ارتش امریکا با تحسین یاد کرده اما از این طریق هم قصد تضعیف نفرات فعلی ارتش امریکا را داشته که به گفته او حتی نیمی از قدرت رهبری ژنرالهای سابق امریکایی را ندارند.
در عین حال ترامپ که از یک ماه دیگر کلید کاخ سفید را از اوبامای در آستانه خروج از هرم سیاسی امریکا تحویل میگیرد، حداقل سه ژنرال بازنشسته این کشور را کاندیدای ورود به کابینه خود کرده است. یکی از آنها جیمز ماتیس ژنرال بازنشسته نیروی دریایی امریکا است که اگر خواستههای ترامپ عملی شود، سکان هدایت وزارت دفاع امریکا را در دست میگیرد. دیگری جان کلی که او هم یک ژنرال بازنشسته نیروی دریایی است و در صورت دریافت حکم رسمی دبیر تشکیلات امنیت داخلی که پستی وزارتخانهای است، خواهد شد و سومی هم مایکل فلین ژنرال بازنشسته دیگری از ارتش امریکا که ترامپ قصد دارد از او بهعنوان مشاور امنیت ملی خود بهرهگیرد و این پستآخر در سلسلهمراتب قدرت در کاخ سفید از مهمترین مناصب به شمار میآید و حتی بر پستهای وزارت خارجه و دفاع هم میچربد.
ازدیاد ارتشیها در فهرست مورد نظر ترامپ موجب ایجاد حیرت و سؤالاتی نزد کارشناسان و ناظران شده است که میپرسند دلایل و مصلحت اینکار در چیست. کارول جیاکومو نویسنده نیویورکتایمز مینویسد: بهکارگیری این همه ژنرال در کابینه آنچه را که طی تمام این سالها بالانس قدرت در امریکا بوده، بههم خواهد ریخت و آن هم در شرایطی که بودجه نجومی گرداندن امور ارتش در امریکا بهخودی خود همیشه وبال گردن این کشور بوده است.
بنابراین باید پرسید ترامپ چطور ناگهان تغییر موضع داده و ژنرالها را جور دیگری میبیند؟ در پاسخ باید گفت ترامپ بهخدمت سربازی رفت اما همیشه در این امر میلنگید و در نتیجه نگاهش به ژنرالها باوجود قبول نداشتن آگاهیهای سیاسی آنها نگاهی از سر اعجاب و توأم با تحسین آنها بوده است.
او حالا این فرصت را مییابد که آنها را هر روزه در جلسات هیأت دولت و از نزدیک تحسین کند و در ضمن به رقبای امریکا بگوید نظامیان کارکشتهای را کنار خود دارد. مردانی که چون در سیاستهای شکست خورده نظامی سالهای اخیر امریکامشارکت داشتهاند، میتوانند او را از افتادن در دام جنگهای غیر ضروری بعدی برحذر دارند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر