سمت و سوی نرخ دلار در روزهای آینده
بازار ارز در هفتهای که گذشت با نوسانات نسبی همراه شد؛ به طوری که دلار آمریکا ۶۰ تومان و یورو ۱۰۰ تومان با افزایش قیمت روبرو شدند و به اعتقاد برخی از دستاندرکاران و تاجران، نرخ دلار برای روزهای آینده چندان قابل پیشبینی نیست.
خبرگزاری ایسنا: بازار ارز در هفتهای که گذشت با نوسانات نسبی همراه شد؛ به طوری که دلار آمریکا ۶۰ تومان و یورو ۱۰۰ تومان با افزایش قیمت روبرو شدند و به اعتقاد برخی از دستاندرکاران و تاجران، نرخ دلار برای روزهای آینده چندان قابل پیشبینی نیست.
نرخ دلار در هفته گذشته با روند افزایشی همراه شد؛ به طوری که در آخرین روز هفته را با قیمت بیش از ۳۹۰۰ تومان به پایان رساند.
دلار آمریکا که در هفتههای اخیر با نوسان و افزایش قیمت محسوسی مواجه شده است، در هفته اخیر این شیب افزایشی کندتر شد، اما همچنان با ادامه حرکت صعود با نرخی بالاتر از ۳۹۰۰ تومان در بازار آزاد تا آخر هفته گذشته تثبیت شده است.
دلار در ابتدای هفته قبل، روند خود را با قیمت ۳۸۶۶ تومان آغاز کرد. در ادامه هفته با حرکت صعودی در روز یکشنبه به ۳۹۲۶ تومان رسید؛ بالاترین نرخی که برای دلار در هفته گذشته به ثبت رسید.
در ادامه، این روند معکوس شد و با کاهش قیمت به ۳۸۹۳ تومان برگشت اما با نزدیک شدن به آخر هفته مجددا نرخ دلار افزایشی شد و در نهایت در روز پنجشنبه ۳۹۱۲ تومان در بازار آزاد عرضه شد تا در مجموع دلار آمریکا در یک هفته اخیر ۶۰ تومان افزایش قیمت پیدا کرده باشد.
در میان سایر ارزها یورو بیش از ۱۰۰ تومان با افزایش قیمت همراه شده است. یورو در ابتدای هفته گذشته ۴۱۵۴ تومان فروخته شد و در آخرین روز هفته گذشته ۴۲۶۰ تومان در بازار مشاهده شد.
همچنین قمیت پوند انگلستان، در یک هفته اخیر نزدیک به ۱۰۰ تومان در نوسان بود. پوند روند خود را در ابتدای هفته گذشته با نرخ ۴۸۶۸ تومان شروع کرد و در میانههای هفته به ۴۹۶۵ تومان رسید. در آخر هفته هم با نرخ ۴۹۲۵ تومان به روند خود در هفته قبل پایان داد.
لیر ترکیه نیز در هفتهای که گذشت با افزایش ۳۰ تومانی همراه شد. لیر در این بازه زمانی بین ۱۱۴۸ تومان تا ۱۱۷۸ تومان در تغییر و نوسان در جهت افزایش قیمت بود.
برخی از کارشناسان و ناظران اقتصادی بر این باورند که در شرایط فعلی نمیتوان پیشبینی مشخصی از آینده نرخ دلار داشت.
سید رضی حاجی آقامیری - رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران - معتقد است در شرایطی که دولت نرخ ارز را در جهت کاهش یا افزایش کنترل میکند، نمیتوان پیشبینی درستی از آینده نرخ ارز داشت.
به گفته او، افزایش نرخ ارز به شرط آنکه سیر قابل پیشبینی داشته باشد میتوان از آن در جهت افزایش صادرات بهره برد اما در شرایطی که نمیتوان آینده ارز را پیشبینی کرد فعالیت صادرکنندگان محدود به معاملات نقدی میشود و این به معنی محدود کردن کار تجاری و صادرات است و ضربه زدن به بازار صادرات است.
همچنین محسن بهرامی ارض اقدس - رئیس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق بازرگانی تهران - با توجه به صحبتهای رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر تصمیم بر کاهش نرخ دلار در بازار، اظهار امیدواری کرده که با تصمیمات و تدابیر دولت، در روزهای آینده نرخ ارز متعادل شود تا وضعیت اقتصادی پیشبینیپذیر و سرمایهگذاری مقدور شود و فعالان اقتصادی بتوانند آینده میانمدت خود را برنامهریزی کنند.
نظر کاربران
دلار حالا حالاها میره بالا ....منتظر بشید وببینید!