کاهش ساعت کار زنان شاغل کلید خورد
بخشنامه قانون کاهش ساعات کار هفتگی بانوان شاغل به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد؛بر این اساس زمان کار بانوان مشمول این مصوبه از ۴۴ ساعت در هفته به ۳۶ ساعت کاهش مییابد.
قانون کاهش ساعات کار بانوان دارای شرایط خاص، پس از تایید شورای نگهبان، مهرماه از سوی رئیس جمهور به «مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری» و «سازمان اداری و استخدامی کشور» ابلاغ شد.
بر این اساس، ابلاغ بخشنامه این قانون به دستگاههای اجرایی آغاز شده است به طوری که در بخشنامه یکی از بانکهای دولتی کشور برای اجرای این قانون آمده است:
با سلام و احترام؛
هیأت مدیره محترم بانک با ملحوظ نظر به مفاد مندرج در قانون کاهش ساعت کار بانوان شاعل دارای شرایط خاص، با اجرای قانون موصوف به شرح ذیل موافقت نمودند:
۱. زمان شروع و اتمام کار در اجرای این قانون با درخواست مستخدم و موافقت بانک تعیین خواهد شد. لیکن ساعت حضور مستخدم نباید از سی و شش ساعت در هفته کمتر باشد.
۲. بانوانی که بر اساس سایر مقررات، نظیر طرح نیمه وقت و سهچهارم وقت از امتیاز کاهش ساعت کار بهره مند هستند تا زمانی که از مقررات مزبور استفاده میکنند از شمول این قانون مستثنی بوده و صرفا استفاده از یک قانون امکان پذیر است.
۳. چنانچه مشمولین این قانون همزمان واجد شرایط استفاده از مرخصی ساعتی شیردهی نیز باشند، حق انتخاب یکی از امتیازات پیش بینی شده را دارند.
۴. مشمولین قانون در شمول یکی از فرجههای ابتدا یا انتهای وقت اداری میباشند و ضوابط مرخصی ساعتی نیز به میزان حضور همکار اعمال خواهد شد.
۵. به منظور جلوگیری از اختلال در ارائه خدمات به مشتریان و برنامه ریزی در انجام امور در واحدهای بانک، استفاده از ظرفیتهای قانون مذکور صرفا در ابتدا یا انتهای وقت اداری امکان پذیر بوده و استفاده بین وقت یا تجمیع آن و عدم حضور در یک روز هفته میسر نخواهد بود.
۶. با عنایت به تاکید بر رعایت حداقل سی و شش ساعت کار در هفته، تقلیل ساعت کاری فوق در صورت عدم استفاده، قابلیت ذخیره نخواهد داشت.
۷. ارسال درخواست کتبی مشمولین به انضمام مستندات موضوعه، با اعلام موافقت واحد محل خدمت(مدیریتهای امور/ ادارات کل/مدیریتهای شعب مناطق و استانها)، با ذکر زمان استفاده (ابتدا یا انتهای وقت اداری) صورت پذیرفته و ارسال درخواست مستقیم متقاضی به اداره کل امور کارکنان، ملاک عمل نخواهد بود.
۸. در خصوص درخواست مشمولین دارای معلولیت شدید یا همسر یا فرزند معلول شدید و مبتلایان به بیماری صعب العلاج پس از تایید اداره کل رفاه کارکنان و در خصوص مشمولین دارای فرزندان زیر شش سال و سرپرست خانوار پس از اداره کل امور کارکنان اقدام خواهد شد.
۹. زمان شمولیت مزایای قانون موصوف برای هر یک از مشمولین پس از بررسی مستندات و تایید ان توسط اداره کل امور کارکنان قابل اجرا خواهد بود.
به گزارش خبرنگار مهر، بانوان شاغلی که دارای فرزند کمتر از ۶ سال، بانوان دارای معلولیت شدید، دارای همسر و فرزند معلول شدید یا مبتلا به بیماری صعب العلاج و همچنین بانوان سرپرست خانوار شاغل در دستگاههای اجرائی مشمول کاهش ساعت میشوند.
همچنین این قانون شامل بانوان دارای شرایط خاص شاغل در بخش غیردولتی اعم از مشمولان قانون کار و قانون تأمین اجتماعی نیز میشود که مشروط به درخواست متقاضی از دستگاه اجرائی مستخدم و تأیید سازمان بهزیستی کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا دادگستری و تایید مراجع زیربط قابل اجرا خواهد بود.
شرایط و ضوابط اجرای این قانون در دستگاههای اجرایی به شرح زیر است:
- تأیید میزان و شدت معلولیت توسط سازمان بهزیستی، بیماران صعب العلاج توسط وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، فرزندان زیر شش سال با ارائه شناسنامه معتبر و زنان سرپرست خانوار با ارائه اسناد مثبته یا گواهی دادگاه معتبر خواهد بود.
- زمان شروع و خاتمه کار در اجرای این قانون با توافق مشمولان و مسؤولان مربوط آنان تعیین می شود.
- کارفرمایان بخش غیردولتی از اعمال تخفیف پلکانی و یا تأمین بخشی از حق بیمه سهم کارفرما برخوردار می شوند.
- بانوانی که براساس سایر مقررات از امتیاز کاهش ساعت کار بهره مند هستند تا زمانی که از مقررات مزبور استفاده می کنند و یا دستگاههای تابع مقررات اداری و استخدامی خاص که امتیازات مشابه این قانون را دارند، از شمول این قانون مستثنی می باشند.
- در صورتی که مشمولان این قانون، همزمان شرایط استفاده از امتیاز آن و مرخصی ساعتی شیردهی را داشته باشند و یا همزمان دارای شرایط مختلف مصرح در این قانون باشند، حق انتخاب یکی از امتیازات پیش بینی شده را دارند.
- به منظور تأمین امنیت شغلی مشمولان این قانون در دوران استفاده از مزایای آن، دستگاههای اجرائی و کارفرمایان بخش غیردولتی مشمول این قانون نمی توانند به صرف استفاده بانوان از مزایای کاهش ساعات کار، آنان را اخراج کنند یا محل خدمت جغرافیایی آنها را تغییر دهند. هرگونه اخراج، جابه جایی و استخدام جایگزین آنان ممنوع است.
- اعمال احکام این قانون، برای آن دسته از کارکنانی که پیش از تصویب این قانون در بخش غیردولتی به کارگرفته شده اند منوط به تأمین نظر کارفرما توسط دولت است.
نظر کاربران
هميشه حق و حقوق زنان بايد حفظ شود ولي از حق و حقوق مرد در كشور خبري نيست.
خخخخخ
مملکت در وضع بحرانی قرار داره اینها تو فکر چی هستن
قانون خوبیه ولی از همین الان تصمیم گرفته شده که از مزایای انان کم شود علیرغم بخشنامه که گفته شده بدون کاهش حقوق ومزایا!!!
خیلی در ادارات کارها پیشرفت دارد و ارباب رجوع سردر گم یک امضائ اینهم اضافه شد که بگویند همکارمان ساعت کارش کاهش یافته نیستش برید بعدا بیایید
به نظرم اولویت اشتغال را به مردان اختصاص دهند که مسئولیت نان اوری یک خانواده را بر عهده دارند و باید چرخ زندگی را بچرخانند تا یک خانم که بیشتر مسئولیت خانوادگی و فرزندان را عهده دار هست
اعمال احکام این قانون، برای آن دسته از کارکنانی که پیش از تصویب این قانون در بخش غیردولتی به کارگرفته شده اند منوط به تأمین نظر کارفرما توسط دولت است. ....با این بند پایانی حق از خیلی از ماها خانمهای شاغل گرفته میشه.کاش اجباری بودنش هم تصویب میشد .نه طبق نظر کارفرما...!!
خیلی مسخره هستش . ما شنیده بودیم که زنها فریاد برابری حقوق زنان با مردان سر میدادند ! ولی حالا مردان باید فریاد برابری حقوق مردان با زنان سر دهند!!! مردها مگه آدم نیستند؟مگر مردها خانواده ندارند؟؟چرا باید زنها بر سر کار باشند(آنهم با هزاران قانون حمایتی بیشتر از مردان) ولی میلیونها مرد بیکار باشند و جلوی زن و بچه شان شرمنده باشند؟صرفاً برای اینکه بعضی زنها میخواهند استقلال مالی داشته باشند؟!! وقتی منطق پشت تصویب قوانین نباشد مملکت به چنین روزی میفتد .
اشتغال زنان باید لغو شود
مردان نان آور خانه هستند
اشتغال زنان دیگه چه صیغه ایه!!!؟؟؟
عالی هست ...ممنون از دولت محترم.اون یک روز خیلی کمک به خانواده هست.
بسیار عالی
یکی نیست به این مردا بگه شما چتونه اون زن بیچاره که نیم ساعت زودتر از شما تعطیل میشه میخواد بره خونه تازه کاراش شروع میشه . پخت و پز و بچه داری و مرتب کردن خونه و ... ولی شما چی؟ تو اداره که کار نمیکنی خونه هم که میری ادای آدمای خسته رو در میاری و زن بدبخت باید ازت پذیرایی کنه و در خدمتت باشه
پاسخ ها
کار اکثر زنارو تو ادارات دیدیم دیگه بجز عشوه برا مردا ودرگوشی حرف زدن کار خاصی ازشون دیده نمیشه همون سرکار نیان
قانون بسیار خوبیه و باید زود تر از اینها اجرا میشد این یک قدم رو به جلو برای حفاظت از حقوق درصد بالایی از اعضای این جامعه است.
این قانون برای فرستادن خانمها به خانه برای بچه داری و فرزند اوری گذاشته شده . ....
اعمال احکام این قانون، برای آن دسته از کارکنانی که پیش از تصویب این قانون در بخش غیردولتی به کارگرفته شده اند منوط به تأمین نظر کارفرما توسط دولت است. ...
با این بندی که اضافه شده بازم زور افتاده دست کارفرماها زورگو که هرچی دلشان میخواهد به کارگر یا کارمند خود می گویند، کاش این بند نبود که کارفرما هم بدون گرفتن ایراد اجرا می کرد
اگر اقتصاد مقاومتی میخان اجرا کنند فقط کار و تولید ملی ساعت کار را باید زیاد کرد نه کم. بعد اول مرد باید بره سر کاردوم نوبت خانمهاست در یه خونه زن ومرد کارمند دولت و از یه اداره و در خانه هم زن ومرد بیکار و شرمنده فرزندان و این اصلا درست نیست