از لباس و محیط آشپزی
فناوری فضایی بوی غذا را از بین می برد
مطالعات پیشین نشان داده پلاسمای سرد و خواص باکتریایی آن را می توان برای میکروب زدایی پوست و زخم های انسان به کار برد. همچنین قابلیت کشتن باکتری های مقاوم در برابر دارو، شپش، قارچ و ویروس را دارد.
به نقل از نیو اطلس، مطالعات پیشین نشان داده پلاسمای سرد و خواص باکتریایی آن را می توان برای میکروب زدایی پوست و زخم های انسان به کار برد. همچنین قابلیت کشتن باکتری های مقاوم در برابر دارو، شپش، قارچ و ویروس را دارد.
اکنون یک شرکت تولید کننده غذاهای سرخ شده در آلمان به نام Blümchen با همکاری موسسه مکس پلانک روشی ثبت شده برای ایجاد فناوری پلاسمای سرد جهت از بین بردن بو خلق کرده اند. در این فناوری از الکترون ها استفاده می شود. فناوری که برای از بین بردن بو در فیلترهای پلاسمای سرد استفاده می شود، در حقیقت در ایستگاه فضایی بین الملی به کار برده می شود.
برای از بین بردن بو پلاسما از تخلیه الکتریکی هوا بین دو الکترود کوچک که در یک الکترود بزرگتر سیلندری قرار دارند، استفاده می شود. الکتریسیته تخلیه شده در مجاورت میدان مغناطیسی از دیسک پلاسما جدا می شود.
از سوی دیگر بوی غذا از دو فیلتر معمولی هوا گذر می کند و ذرات گرد و غبار و رطوبت از آنها گرفته می شود. به این ترتیب فقط مولکول های باکتری، دود آبی و غذا باقی می مانند. فیلتر سوم دودی آبی را جذب می کند و همزمان فیلتر پلاسما جرم ها را خنثی کرده و مولکول های بو از آن گذر می کنند.
صفحه نازک پلاسما مولکول های باقیمانده را به بخش هایی بی آزار تبدیل می کند که هیچ بویی ندارند. این روش هزار مرتبه سریعتر از روش شیمیایی معمول است. به طوریکه طی چند صدم ثانیه بوها رفع می شوند. نمونه اولیه این فیلتر در سال ۲۰۱۷ رونمایی می شود و اگر همه چیز موفقیت آمیز باشد نخستین دستگاه های پلاسمای سرد به طور تجاری در ۲۰۱۸ وارد بازار می شود.
ارسال نظر