نویسنده جنجالی برای نخستین بار به ایران آمد
برای نخستین بار اثری از آنائیس نین به فارسی منتشر شد.
هنرآنلاین: برای نخستین بار اثری از آنائیس نین به فارسی منتشر شد.
"سابینا" عنوان رمانی است از آنائیس نین، نویسنده جنجالی امریکایی، که بهتازگی با ترجمهی فرید قدمی و توسط انتشارات نیماژ منتشر شده است.
به گفته مترجم، این کتاب یکی از مهمترین میراث سوررئالیسم است که اگرچه به انگلیسی نوشته شده اما خیلی تحت تأثیر سوررئالیسم فرانسه است.
فرید قدمی همچنین گفت: نین این رمان را در سال ۱۹۳۶ نوشته، در سیوسه سالگی، و همچنان یکی از متون پر مخاطب اوست، اگرچه این کتاب دشوارترین و دیریابترین کتاب آنائیس نین است.
آنائیس نین (۱۹۷۷-۱۹۰۳) در بیستویکم فوریهی ۱۹۰۳ در فرانسه به دنیا آمد، در نزدیکیهای پاریس. پدرش نوازنده و آهنگسازی کوبایی بود، و مادرش زنی فرانسوی-دانمارکی و آوازهخوانی کلاسیک. در سوم مارس ۱۹۲۳ با هوگ پارکر گوئیلر ازدواج کرد، در هاوانای کوبا. هوگ کارمند بانک و هنرمند بود و در اواخر دههی ۱۹۵۰ با فیلمهای تجربیاش شهرتی به هم زد، با نام هنری یان هوگو. در سال ۱۹۲۴ هوگ و آنائیس به پاریس رفتند و در آنجا هوگ به کار بانکیاش ادامه داد و آنائیس به نویسندگی پرداخت. اولین کتاب نین، دی. اچ. لارنس: مطالعهای غیرحرفهای، به سال ۱۹۳۲ در پاریس منتشر شد. در دههی ۱۹۳۰ مدتی با شاگرد مشهور زیگموند فروید، اتو رانک، در ارتباط بود و مدتی کوتاه نیز بیمار کارل گوستاو یونگ بود.
فرید قدمی با اشاره به دیگر نویسندهی جنجالی قرن بیستم، هنری میلر، میگوید: هنری میلر و آنائیس نین تأثیر خیلی زیادی روی هم گذاشتند، بیتردید هیچیک از آنها بدون دیگری نمیتوانست همان کسی باشد که ما امروز میشناسیم. البته هر دوی آنها همزمان تحت تاثیر بسیارِ نیچه و دی. اچ. لارنس هم بودند. چیزی هم که در آغاز باعث شروع رابطهای عمیق بینشان شد علاقه و توجه هر دوشان به دی. اچ. لارنس بود.
آشنایی آنائیس نین با هنری میلر در دههی ۱۹۳۰ در پاریس اتفاق افتاد، آشنایی مشهوری که تأثیری متقابل بر این دو نویسندهی بزرگ قرن بیستم گذاشت. فیلیپ کافمن فیلم "هنری و جون" (۱۹۹۰) را بر اساس خاطرات آنائیس نین و دربارهی رابطهی این دو نویسندهی جنجالی قرن بیستم ساخته است.
فرید قدمی که پیش از این با ترجمههایش نویسندگانی همچون جک کروآک، ویلیام باروز و یودورا ولتی و شاعرانی همچون آلن گینزبرگ و امیری باراکا را به فارسیزبانان معرفی کرده بود، این بار نیز نویسندهی دیگری را به مخاطبان ایرانی معرفی کرده است.
"سابینا" در ۷۲ صفحه و با قیمت هشتهزار تومان منتشر شده است.
پ
ارسال نظر