بازسازي دختر ۲ هزار و ۶۰۰ ساله
جسد دوهزار و ۶۰۰ ساله اين دختركه ابتدا پليس محلي آن را يك پرونده جنايي در رابطه با زن جواني كه درسال ۱۹۶۹ ناپديد شده، درنظر گرفت، درسال ۲۰۰۰ توسط معدنچيان منطقه «لوور ساكسوني» آلمان در ميان باتلاقي كشف شد. قدمت بقاياي به جامانده اين دختر كه براساس نام محلي كه در آن كشف شده «مورا» نام گرفته است، با كمك آزمايشهاي DNA تعيين شد.
يك سال بعد، كارگران در نزديكي همان منطقه يك دست پيدا كردند كه به نظر مي آمد گزينه مناسبي براي بدن مورا باشد. تاريخ نگاري راديواكتيو نشان مي دهد مورا درسال ۶۵۰ قبل از ميلاد از دنيا رفته است.
با وجود آسيبهايي كه حين عمليات معدن كاوي به جمجمه مورا وارد آمده است، آسيبهاي ديگري نيز بر روي جمجمه اين دختر نوجوان ديده مي شود و در عين حال به نظر مي رسد وي از سوءتغذيه ناشي از كمبود غذا در دوره زمستان رنج مي كشيده است اما هيچ يك از اين نشانه ها، عامل اصلي مرگ وي نبوده و دليل اصلي مرگ همچنان ناشناخته باقي مانده است.
محققان گمان نمي برند مورا از روي عمد درميان اين باتلاق مدفون شده باشد، زيرا هيچ تزيينات و جواهرآلاتي به همراه ندارد و مهم تر از همه اينكه اقوام عصر آهن معمولا اجساد مردگان خود را مي سوزانده اند.
محققان با جمع آوري موادي كه به همراه مورا در باتلاق به جا مانده بود، توانسته اند تصويري از منطقه اي كه وي زماني در آن زندگي مي كرده را بازسازي كنند.
براي بازسازي جمجمه مورا، محققان ابتدا جمجمه را به صورت ديجيتالي اسكن كرده و مدل سه بعدي را از قطعات آن به وجود آورند. سپس قطعات سه بعدي دركنار يكديگر قرارگرفته و با استفاده از يك چاپگر سه بعدي مدل سه بعدي آن چاپ شد. درنهايت اين مدل پلاستيكي براي بررسي و تأييد بيشتر نزد پنج انسان شناس آلماني و اسكاتلندي كه در شناسايي چهره مهارت دارند، فرستاده شد.
اين پنج انسان شناس از نتيجه كار يكديگر خبر نداشتند و محققان با بررسي و مقايسه گزارش دريافتي از جانب آنها مدل نهايي چهره مورا را انتخاب كردند. بازسازي نهايي چهره مورا نيازمند تغييراتي در رنگ مو، رنگ چشم، مدل مو و رنگ پوست است. با اين همه محققان معتقدند ۹۰ درصد از اين بازسازي براساس علم و ۱۰ درصد آن براساس توانايي هاي هنري انجام گرفته است.
منبع: جهان نیوز
ارسال نظر