چالش اصلی توریسم غذا در ایران
سفره ایرانی» منطقه ۶کشور شامگاه شنبه در در اصفهان بسته شد.
پنجمین جشنواره ملی «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» که از یازدهم تا سیزدهم آذرماه به میزبانی اصفهان برگزار شد، بخشی از تلاش سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری طی چند ماه اخیر است که پتانسیلهای غذایی کشور را کشف کند و آنها را به گردشگران داخلی و خارجی ارائه دهد. در حال حاضر، گردشگری غذا یکی از پردرآمدترین گونههای گردشگری در جهان بهشمار میرود و سهم غذا در صنعت گردشگری جهان ۳۰۰ میلیارد دلار برآورد میشود.
به گزارش «ایرنا»، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در اختتامیه این جشنواره با اشاره به همین آمار خیرهکننده گفت: «ایران با ۲ هزارو ۵۰۰ نوع غذای سنتی، یکی از غنیترین سفرههای جهان را دارد و میتواند از آن در توسعه صنعت گردشگری استفاده کند.» مرتضی رحمانی موحد، برگزاری جشنواره مذکور را موجب همافزایی و تقویت ارتباط سه حوزه زیرمجموعه این سازمان دانست و خاطرنشان کرد: «آشنایی بیشتر هموطنان و گردشگران خارجی با فرهنگ، رسوم و میهمان نوازی و غذاهای سنتی ایرانیان در مناطق مختلف از دیگر دستاوردهای برگزاری این جشنواره است.»
به گفته این مقام مسوول، برگزاری این جشنواره موجب میشود اطلاعات غنی از میراث فرهنگی ناملموس مردم ایران برای انجام کارهای پژوهشی و مطالعات در اختیار محققان و پژوهشکده مردمشناسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گیرد. به باور رحمانی موحد، با معرفی و احیای این سفره میتوان گردشگری را تقویت و برای جذب گردشگران خارجی برنامهریزی کرد. وی ابراز امیدواری کرد که برگزاری این جشنواره در سالهای آینده نیز بتواند غذاهای ایرانی را بیش از پیش معرفی کند و استانداردهای بینالمللی سفره ایرانی در صنعت گردشگری را ارتقا دهد.
لذت غذا، زیر دندان گردشگر
در این مراسم عضو هیاتعلمی مدرسه مدیریت هتلداری دانشگاه ویسکانسین اسکات آمریکا، یکی از لذتهای توریست را چشیدن غذاهای محلی دانست و گفت: «کشورهایی که در این بخش کارکردهاند، در حوزه گردشگری قوی وارد میشوند.» به گفته پروفسور جعفر جعفری، یکی از سوالهای معمول توریستها در تمام کشورها از بخش پذیرش هتلها، در مورد آدرس رستورانهایی است که غذای محلی سرو میکنند. وی خاطرنشان کرد: «غذای ایرانی محدود نیست اما به شکل محدود ارائه میشود. بارها پیشآمده که گردشگران خارجی پرسیدهاند آیا غذای محلی دیگری به غیر از چلوکباب در ایران وجود دارد!؟ و این بهدلیل محدودیت ارائه غذاهای سنتی و محلی در رستوران و هتلها است.»
ارسال نظر