اشتباهات روحانی در برجام
با تصویب تحریمهای ۱۰ ساله (ISA) عملکرد روحانی و جریان غربگرا در برجام به مرحله قضاوت و محاسبه «هزینه/ فایده» رسیده است.
رضا سراج در وطن امروز نوشت: با تصویب تحریمهای ۱۰ ساله (ISA) عملکرد روحانی و جریان غربگرا در برجام به مرحله قضاوت و محاسبه «هزینه/ فایده» رسیده است. در این میان ۶ اشتباه اساسی آقای روحانی در برجام قابلشناسایی است:
۱- فریب استراتژیک و اشتباه محاسباتی
۲- سهلاندیشی در اعتماد به وعدههای آمریکا
۳- واگذار کردن تمام مزیتهای رقابتی ایران
۴- عجله در توافق و اجرای تعهدات ایران در برجام
۵- عدم اخذ تضمینهای محکم برای چانهزنی
۶- باز گذاردن دست آمریکا برای اقدام علیه ایران
آقای روحانی که سابقه ناکامی در مذاکرات غیرمستقیم از طریق اروپاییها با آمریکا را در کارنامه هستهای خود داشت، سعی کرد مستقیم با آمریکا مذاکره کند. روحانی با دل بستن به وعدههای وزیر خارجه آمریکا مبنی بر آزادی تمام داراییهای توقیفشده ایران و رفع تحریمها ظرف ۳ ماه پس از آغاز مذاکرات، عملاً در دام فریب استراتژیک آمریکاییها گرفتار شد. روحانی با اشتباه محاسباتی و سهلاندیشی در اعتماد به آمریکا، بدون ستانده از طرفهای مقابل، تمام مزیتهای رقابتی ایران را پای جمعبندی مذاکرات و توافقی تعجیلی ریخت و بدتر از آن، با عجله و شتاب غیرمنطقی به اجرای تعهدات ایران در برجام مبادرت ورزید. روحانی با خارج کردن مواد غنیسازی شده، برچیدن چند هزار سانتریفیوژ، تعطیلی فردو و اراک، عدم اخذ تضمین لازم و مطمئن و همچنین عدم تناظر اقدامات طرفین، عملاً هیچ قدرت چانهزنی در مقابل آمریکا در دستان ایران باقی نگذاشت. روحانی حداقل تا هشت و نیم سال آینده و عادی شدن پرونده ایران، عملاً دست آمریکاییها را برای هرگونه اقدامی باز گذاشته و ایران از هیچ مستمسکی برخوردار نیست.
حضرت آیتالله خامنهای در دیدار فرماندهان نیروی دریایی ادعاهای طرف آمریکایی درباره تمدید تحریمهای ۱۰ساله علیه ایران را از اشکالات توافق هستهای دانستند که بر اثر عجله برای زودتر رسیدن به توافق و در نتیجه غفلت از جزئیات رویداده است.
ایشان فرمودند: «در مذاکرات هستهای بحثهای فراوانی راجع به تحریمها شد اما اکنون در کنگره آمریکا مساله تحریمها را مطرح میکنند و مدعیاند اینها تحریم نیست بلکه تمدید است! بروز این مشکلات ناشی از عجله در انجام کار است. وقتی عجله داریم که کار را زودتر تمام کنیم و به جایی برسانیم، از جزئیات غفلت میکنیم و گاهی غفلت از یک امر جزئی، موجب ایجاد رخنه در آن کار میشود». نتیجه آنکه در میان اشتباهات آقای روحانی، عجله در توافق و اجرای تعهدات ایران، مهلکترین اقدام ایشان بود.
اکنون با تصویب کنگره و تمدید تحریمهای ۱۰ ساله ایران، در شرایط نقض برجام قرار گرفتهایم. حالا مردم از یکسو منتظر تمهیدات آقای روحانی و جریان غربگرا هستند، از سوی دیگر به این قاعده میرسند که آزموده را آزمودن خطاست.
پ
نظر کاربران
تا بوده همین بوده
روحانی خوب بوددرمدت دوره ریاست جمهوریش یک آرامش ونصفی به این
مملکت دادحالاچه شده یک کشور برای محکم کاری خودش یک قانونی راتصویب کرده
پول های آزاد شده کجا رفت؟!
اقای روحانی کلا اشتباه کرد رییس جمهور شد همه چیزا خراب کرد متاسفانه
پس پیش بسوی نابودی تا 8.5سال دیگه چیزی از کشور نمیمونه که.
برجام چی بابا دلت خوشه
شایددرخزانه خالی,!!!
اینبار دلم داره بد میگه در مورد ایران....متعجبم تو این چندسال ایرانیان چه کار میکردن که هیچی نتونستن بسازن..المان زمان جنگ جهانی در هفتادسال پیش ببینید چه سلاح هایی داشتن..هیچ وقت دشمن رو دستکم نگیرید..
آیا میدانید اگر ما برجام را قبول نمیکردیم درگیر یک جنگ نا برابر بودیم غیر تحریم . روحانی جلوی یک جنگ را گرفت کمی اندیشه کنید بعد نظر بدهید
اصلا روحانی از اول اشتباهی بود
درسته روحانی خوب نبود ولی هر کس جز روحانی بود به مراتب وضعیت بدتر از این بود.زمان احمدی نژادو بیاد بیارید قیمت همه چیز امروز با فردایش بیست درصد فرق میکرد .دیگه همه امیدشو از دست داده بودن خدا اون روزارو دوباره نیاره حالا تصور کنید یکی از اصول گرایان به جای روحانی ریس جمهور میشد باور کنید صدها مرتبه وضع مملکت بدتر از این بود
وعده های روحانی هیچ کدام به واقعیت نپیوست تنها مونده بود مذاکره با امریکاییها
اونم با عجله و ساده اندیشی به امریکا اعتماد کرد و اینم نتیجش.
همه رو بیسواد خواند همه منتقدان برجام رو افراطی خواند کاش لااقل زهرچشمی نشان میداد تا دیگر شاهد بدتر شدن اوضاع نباشیم امریکاییها ول کن قضیه نیستن فردا یه حرف دیگری میزنن دنبال کار دیگری میرن که به ایران ضرر دارد.
آقا یاخانم حقیقت : برای توجیه یک شخص لزومی نداره از بدها مایه گذاشت