واکنش یکپارچه ایران به تمدید قانون تحریمها
تصویب تمدید قانون تحریمها علیه ایران (ISA) در سنای آمریکا با واکنش جدی مقامات ایرانی روبهرو شده است؛ از دفتر مقام معظم رهبری تا بسیاری از نمایندگان مجلس، با انتقادهای صریح به این موضوع واکنش نشان داده و این مصوبه را مغایر با روح برجام و نقض آن خواندهاند.
بسیاری از نمایندگان مجلس نیز تصویب ISA را محکوم کردند. مجلسیها بلافاصله پس از اعلام خبر تصویب تمدید قانون تحریمها علیه ایران در سنای آمریکا، دست به کار شدند و از طرحهای متقابلی در این زمینه خبر دادند. سخنگوی هیاترئیسه مجلس در این باره به دو اقدام مجلس ایران در مقابله با تمدید ISA اشاره کرد. بر اساس آنچه بهروز نعمتی به «ایرنا» گفته، مجلسیها قصد دارند در اولین گام، قطعنامهای را منتشر کنند که ۲۲۰ نفر از نمایندگان مجلس آن را امضا کردهاند. همچنین مجلسیها طرحی دو فوریتی را به هیاترئیسه ارائه خواهند داد که در صورت تصویب در صحن علنی پارلمان، استفاده از کالاهای آمریکایی را ممنوع میکند.
محمدرضا تابش، نماینده اردکان در مجلس هم دیروز در کانال تلگرامی خود پیشبینی کرد که این طرح دو فوریتی با رای قاطع نمایندگان تصویب و اجرایی شود. او در این یادداشت تلگرامی نوشت که پیشنویس این طرح در کمتر از یک ساعت به امضای ۱۴۵ نفر از نمایندگان گرایشهای مختلف سیاسی مجلس رسیده است. همچنین مجتبی ذوالنور، رئیس کمیته هستهای مجلس دیروز در گفتوگویی با خبرگزاری صدا و سیما گفت: «در جلسه علنی روز یکشنبه، مجلس یک طرح دو فوریتی را به امضای نمایندگان خواهیم رساند که آن طرح، دولت را ملزم میکند به هیچ یک از محدودیتهای برجامی پایبند نماند و در چارچوب انپیتی از همه حقوق هستهای مجاز خود بدون هیچ محدودیتی استفاده کند.» مجتبی ذوالنور افزود: «این تکلیف به دولت شامل افزایش میزان غنیسازی اورانیوم به هر میزان درصد که مورد نیاز کشور باشد میشود.» او تاکید کرد: «هیچ کدام از این اقدامات خلاف ان.پی.تی نیست و ما با توجه به اینکه پروتکل الحاقی را داوطلبانه اجرا کردهایم، دولت موظف است طبق این طرح دوفوریتی اجرای پروتکل الحاقی را به حالت تعلیق درآورد.»
طرح سه فوریتی؟
با این همه بهنظر میرسد پای یک طرح سه فوریتی دراین باره نیز در میان باشد. خبرگزاری فارس با انتشار خبری از تدوین طرح سه فوریتی نمایندگان مجلس برای از سرگیری تمامی فعالیتهای هستهای خبر داد و نوشت: این طرح در قالب یک ماده واحده و ۵ تبصره تدوین شده و هدف از تدوین آن مقابله با مصوبه سنای آمریکا است. اکبر رنجبرزاده، عضو هیاترئیسه مجلس هم این خبر را در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم تایید کرد و گفت که این طرح احتمالا فردا یکشنبه (۱۴ آذر) تقدیم هیاترئیسه مجلس میشود. در دو سال اخیر این دومین طرح سه فوریتی است که در مجلس مطرح میشود. گرچه یکی از این طرحها در مجلس نهم و مورد اخیر در مجلس دهم مطرح شده اما وجه اشتراک هر دوی این طرحهای سه فوریتی، موضوع فعالیتهای هستهای ایران است.
نظر کاربران
مغایر برجام نیست
بهانه پاره کردن برجام است
میخوان ورود کالاهای امریکایی رو ممنوع کنن.خودتحریمی.خخخخ
هیچ اتفاقی نمیوفته چون دولت باید اقدام کنه که اونم هرگز زیر توافقش نمیزنه نمیخواد اعتراف کنه شکست خورده
اگر خودمون دزد نباشیم
به آمریکا هیچ نیازی نداریم
سرزمینی داریم که از خاک طلا