جریمه سنگین ۲ پرتاب از خودرو؛ زباله و آب دهان
شاید ریختن زباله در سطح شهر و معابر عمومی، برای ایرانی ها کم اهمیت باشد اما در دیگر کشورها جرایم سنگینی برای این کار در نظر گرفته شده است به گونه ای که شاید فرد خطاکار مجبور شود بخش قابل توجهی از حقوق خود صرف پرداخت جریمه کند.
خبرگزاری ایرنا: شاید ریختن زباله در سطح شهر و معابر عمومی، برای ایرانی ها کم اهمیت باشد اما در دیگر کشورها جرایم سنگینی برای این کار در نظر گرفته شده است به گونه ای که شاید فرد خطاکار مجبور شود بخش قابل توجهی از حقوق خود صرف پرداخت جریمه کند.
مقایسه میزان جریمهای که در ایران و چند کشور دیگر برای رعایت نکردن حقوق دیگران در مواردی چون ریختن زباله، انداختن آب دهان در خیابان و ایجاد آلودگی صوتی تعیین شده، نشان می دهد که اصول و آداب شهرنشینی در کشورهای مختلف کما بیش یکسان بوده و تفاوتها بیشتر مربوط به نحوه رعایت این آداب از سوی مردم و مجازات رعایت نکردن آن از سوی قانون است.
بر اساس جدولی که پایگاه خبری پلیس روز پنجشنبه آن را منتشر کرد، میزان جریمهای که در ایران و چند کشور دیگر برای رعایت نکردن حقوق دیگران تعیین شده است.
* ریختن زباله در معابر عمومی
در ایران ریختن هرگونه زباله، مایعات و اشیا از درون خودرو به معابر ممنوع است و طبق قانون ۳۰ هزار تومان جریمه دارد.
این در حالیست که در سنگاپور ریختن زباله هزار دلار (سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان)جریمه دارد و در بار چهارم فرد متخلف باید با پیشبندی که روی آن نوشته شده است «من شهر را کثیف کرده ام» خیابان ها را جارو کند.
همچنین جریمه ریختن زباله در خیابان های کره برابر با ۱۱ تا ۱۳ درصد پایه حقوق یک کارمند است و در ژاپن نیز هرکس کوچکترین زباله یا آب دهان در معابر عمومی بریزد، ۸۰ تا ۱۶۰ یورو (بین ۲۷۰ تا ۵۵۰ هزار تومان) جریمه می شود.
* جریمه انداختن آب دهان در کشورهای مختلف
جریمه انداختن آب دهان از خودرو به معابر در ایران ۳۰ هزار تومان بوده در حالی که در کانادا جریمه این کار بین هزار تا دو هزار دلار (حدود سه میلیون ۲۰۰ هزار تومان تا ۶ میلیون ۴۰۰ هزار تومان) تعیین شده است.
همچنین در سنگاپور این جریمه حداکثر ۵۰ دلار (حدود ۱۶۰ هزار تومان) برای نخستین بار و ۱۰۰ دلار (حدود ۳۲۰ هزار تومان) برای دومین مرتبه است.
در انگلستان نیز جریمه انداختن آب دهان در خیابان ها تا 80 پوند (حدود 320 هزار تومان) جریمه دارد.
* جریمه آلودگی صوتی
خودروهایی که آلودگی صوتی ایجاد می کنند در ایران، 40 هزار تومان جریمه می شوند اما در ژاپن سر و صدا کردن در ساعات ممنوع، 9 هزار دلار جریمه دارد (حدود 31 میلیون تومان) و در آمریکا هم جریمه ایجاد آلودگی صوتی در ساعات ممنوع، پنج هزار دلار (16 میلیون تومان) است.
همچنین در ونیز ایتالیا اگر کسی چرخ های چمدانش را روی سنگ فرش خیابان بکشد و تولید صدای ناخوشایند کند، تا 500 یورو (حدود یک میلیون 700 هزار تومان) جریمه می شود.
نکته اینکه برای محاسبه نرخ برابری جرایم رعایت نکردن حقوق شهروندی در کشورهای مختلف، نرخ رسمی ارز در ایران که بانک مرکزی آن را تعیین می کند، در نظر گرفته شده است و اگر قرار باشد نرخ دلار، یورو و پوند بازار آزاد مبنای محاسبه باشند، میزان جرایم فراتر از ارقام پیش گفته خواهد بود.
نظر کاربران
با سلام
در این طور قیاس ها حقوق دریافتی همون خارج نشینا با حقوق خودمون هم قیاس کنید
که مبادا اون مجلس نشین به سر ش بزنه یه شبه جرایمو اضاف کنه
اونکه از مشکلات ما بی خبره
کاش منهم ... متولد میشدم
پاسخ ها
منفی دادم بهت، برا اینکه داری حساب کتاب میکنی، پس معلومه پاکیزگی شهر برات اهمیتی نداره
با مقایسه پول ما مبلغ همونه بزرگنمایی نکنید ولی فرقش در اجرای اونه که اونجا قانون اجرا مبشه
آیا این چیزی که شما گفتید (حقوق شهروندی) در ایران رعایت میشود که به آب دهان یا زباله ختم شود؟؟؟؟؟؟؟
ایول دم ایرانیا گرم
یه مقایسه هم کنید قیمت ماشین و حقوق رو با اون کشور ها
این همسایه ما کارش اینه که داءم تو کوچه آشغال بریزه!!!
کی تا حالا بابت اب دهن تو ایران جریمه شده .
ای کاش چیزهای دیگه را مقایسه میکردین تنها به نفع تون بودنی خارجی ها خوب میشن
جریمه اختلاس چقدره(دزدی ازبیتلمال )
ای کاش چیزهای دیگری رامقایسه می کردید مثلا دراین کشورها اختلاص نمی فهمن چیه ولی درکشور ما یک چیز عادیه
شگرد جدید جریمه
جریمه اختلاس دزدی گرون کردن اجناس چقدره
من یه سوال دارم، این دلار 3200 تومنی رو از کجا آوردین؟ اطلاع رسانی کنید ما هم بریم بخریم
آب بینی وادرار وغیره ومقدارآشغال تعیین شود
مارو دارن با اونجا مقایسه میکنن اونجا ی نفر اختلاس کنه یعنی از جیب کل ملت دزدی کرده جناب میرن دارش میزنن اعدام اما اینجا .......