اتفاقات چند روز اخير در كشور موجي از نگراني و تأثر را در تمام سطوح جامعه پديدآورده است، از يك سو انفجار در حله عراق و شهادت دهها نفر از هموطنان كشورمان در عراق و از سوي ديگر برخورد دو قطار در سمنان منجر به سلسله فجايعي شد كه هنوز بحثها بر دلايل و عوامل آن باقي است.
جوان نوشت: اتفاقات چند روز اخير در كشور موجي از نگراني و تأثر را در تمام سطوح جامعه پديدآورده است، از يك سو انفجار در حله عراق و شهادت دهها نفر از هموطنان كشورمان در عراق و از سوي ديگر برخورد دو قطار در سمنان منجر به سلسله فجايعي شد كه هنوز بحثها بر دلايل و عوامل آن باقي است.
با وجود تمام اين اتفاقات به نظر ميرسد كه اصليترين دستگاه نظارتي، يعني مجلس شوراي اسلامي واكنش چندان محسوسي به اين اتفاقات نشان نداده است. اگرچه رئيس مجلس شوراي اسلامي با صدور بيانيهاي اين فاجعه را تسليت گفته و روساي دو قوه قضائيه و مجريه نيز با صدور دستوراتي خواستار رسيدگي قاطع به اين دو اتفاق شدند.
نمايندگان مجلس در جريان اتفاقات سمنان چه كردند
يكي از اصليترين دلايلي كه بتوان كم تحركي مجلس را در اين مورد ذكر كرد، تعطيلات نمايندگان مجلس شوراي اسلامي براي سركشي به حوزههاي انتخابيه بود.
در اين ميان تعدادي از نمايندگان نیز بحث استيضاح آخوندي وزير راه و شهرسازي را مطرح كردند. البته صرف نظر از مطرح كردن برخي گرايشهاي سياسي درباره اين مسئله، اجرايي شدن چنين گزينهاي انتظار اصلي مردم است. شايد بد نباشد كه به سقوط هواپيماي بويينگ در نزديك اروميه اشاره كرد كه منجر به استيضاح بهبهاني وزير وقت راه و ترابري در مجلس شوراي اسلامي شد.
حالا به نظر ميرسد كه اين فرآيند بار ديگر در مورد آخوندي نيز تكرار ميشود. در اين باره و در آخرين اخبار تعداد امضاهاي طرح استيضاح آخوندي به بيش از ۵۰ امضا رسيده است. در اين ميان محمدعلي پورمختار، عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس شوراي اسلامي خواستار پاسخگويي عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي در اين زمينه شد. او اظهار داشت: جمع زيادي از هموطنان عزيزمان در اين حادثه كشته شدند كه اين نشان دهنده وجود ضعفهاي جدي در مديريت راهآهن كشور دارد.
او با انتقاد شديد نسبت به اين اتفاق گفت: مديريت قطارها كار دشواري نيست؛ زماني كه يك قطار در ايستگاهي توقف كرده ميتوان با اطلاعرساني از برخورد قطاري با قطار ديگر جلوگيري كرد يا در زمان حركت قطارها ميتوان با مديريت مانع برخورد قطارها شد!
رئيس كميسيون اصل ۹۰ مجلس نهم با تأكيد بر اينكه نمايندگان مجلس به راحتي از كنار اين اتفاق نخواهند گذشت، تصريح كرد: توقع داريم آقاي رئيسجمهور كه در زمان لغو سخنراني آقايي علم عزا به دست ميگيرد در اين زمينه نيز ورود و با مسببين برخورد كنند.
برخي ديگر از نمايندگان همچون غلامرضا كاتب نماينده مردم گرمسار به اين مسئله اعتراض كردند. در آخرين خبر رضا شيران خراساني نماينده مردم مشهد در مجلس شوراي اسلامي گفته است: طرح استيضاح وزير راه و شهرسازي روز يكشنبه تقديم هيئترئيسه مجلس شوراي اسلامي خواهد شد.
مسئلهاي كه از برجام آغاز شد
با بررسي واكنش نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به اتفاقات روي داده ميتوان متوجه شد كه نمايندگان از حداكثر تواناييهاي خود براي بررسي مسئله استفاده كردهاند، اما مشكل اينجاست كه به نظر ميرسد ساختار مجلس براي رسيدگي دقيق به اين موضوعات تا حد زيادي ناكارآمد است. اين ناكارآمدي اجازه نظارت دقيق مجلس را بر فعاليتها و روندهاي جاري در كشور ميگيرد، همان طور كه در موارد مشابه چنين اتفاقاتي روي داده است.
سخنان امام راحل درباره در رأس امور بودن مجلس زماني اهميت پيدا ميكند كه نمايندگان ملت از حقوق مردم ايران در تمامي حيطههاي اقتصادي، اجتماعي، سياسي و ... دفاع نمايند. مجلس خوب از اين منظر، مجلسي خواهد بود كه معتقد به امتيازات خاص براي طبقات خاص نباشد و همه مردم را در برابر قانون برخوردار از حق مساوي بداند.
مجلسي در رأس امور است كه فساد، تبعيض و بيعدالتي را به خوب و بد تقسيم نكند. فساد را فساد بداند و با آن به صورت جدي مبارزه كند. مشكل امروز جامعه ما آن است كه عدهاي به همه مسائل نگاه سياسي دارند و با همين نگاه اگر فرد مفسد اقتصادي يا مفسد اخلاقي، از باند و گروه آنان باشد با هزار و يك دليل به دنبال توجيه و تبرئه كردنش خواهند بود و اگر آن فرد مفسد از باند رقيب باشد، بيچارهاش ميكنند.
اما واقعيت اينجاست كه در طول يك سال اخير به خصوص از زمان تصويب برجام، ترديد جدي در اين باره ايجاد شده است.
از سوي ديگر مجلس شوراي اسلامي در حوزه دفاع از حقوق مردم به خصوص در حوزه هستهاي به خوبي عمل نكرده است. در حقيقت با وجود بيش از 50 قطعنامه ضدبرجام از طرف كنگره امريكا و عدم قاطعيت مجلس در واكنش به اين اقدامات خود را به خوبي نشان داد. مجلس وظيفه دارد در مسير اجراي برجام، مراقب حيلههاي دشمنان مكار و خصوصاً حيله و نيرنگهاي امريكا باشد. مجلس بايد با چشماني باز از حقوق ملت ايران در اين مسير دفاع نمايد.
اين اتفاق روي داده است؟ به نظر ميرسد كه پاسخ به اين سؤال مثبت نباشد.
انفعال مجلس از كجا آب ميخورد
انفعال مجلس شوراي اسلامي در رسيدگي به حوادث تلخي را كه در روزهاي گذشته روي داده است، نميتوان محصول كمكاري نمايندگان دانست. در حقيقت اين مسئله روندي است كه از مدتها پيش آغاز شده است.
اين وظيفه مجلس شوراي اسلامي است كه بايد ساختار را به گونهاي فراهم كند تا امكان واكنش صحيح نمايندگان به وقايع كشور فراهم شود. متأسفانه نقطه اساسي اينجاست كه مجلس تاكنون در اين مسير قدم نگذاشته است. مجلس و در رأس آن هيئت رئيسه مجلس بايد به دنبال اين باشند تا مجلس را بار ديگر به رأس امور باز گردانند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
استیضاح آخوندی سیاسی نیست . او به علت غفلت در انجام کارهای ذاتی اش باید استیضاح و سپس محاکمه شود .
شهروند
اگر قرار باشه هر حرکتی سیاسی تلقی بشه که نمیشه جامعه را اداره کرد .
استیضاح وزیری که پارسال بعلت غفلت و کم کاری در بخش مسکن استیضاح شده و با تعهد به کار بازگشته و امسال دوباره بجای رسیدگی به امور ملت در سفر های اروپایی بوده سیاسی محسوب نمیشه .
خواسته ملت استیضاح آخوندی است و روز یکشنبه مجلس محترم این امر مهم و حیاتی را انجام خواهد داد .
نظر کاربران
استیضاح آخوندی سیاسی نیست . او به علت غفلت در انجام کارهای ذاتی اش باید استیضاح و سپس محاکمه شود .
اگر قرار باشه هر حرکتی سیاسی تلقی بشه که نمیشه جامعه را اداره کرد .
استیضاح وزیری که پارسال بعلت غفلت و کم کاری در بخش مسکن استیضاح شده و با تعهد به کار بازگشته و امسال دوباره بجای رسیدگی به امور ملت در سفر های اروپایی بوده سیاسی محسوب نمیشه .
خواسته ملت استیضاح آخوندی است و روز یکشنبه مجلس محترم این امر مهم و حیاتی را انجام خواهد داد .
آخوندی استیضاح شود .