عشاقِ امریکاییِ فیدل
آوریل سال ۱۹۵۹ وقتی فیدل ۳۳ ساله مانند یک ستاره هنری وارد نیویورک شد تازه ۴ ماه بود که حکومت دیکتاتوری باتیستا را سرنگون کرده و قدرت را در این کشور به دست گرفته بود.
به گزارش مجله تاریخ فرادید، ژانويه ۱۹۵۹ فيدل كاسترو بههمراه گروهي از مبارزان پارتيزان، موفق شدند تا عليه دیکتاتوری باتيستا، رئيسجمهور وقت كوبا انقلاب كنند و وي را از اريكه قدرت به زير بكشد. پس از پيروزي انقلاب، فيدل كاسترو دولت انقلابي سوسياليست را در كوبا پايهگذاري كرد. او در آن زمان یکی از نمادهای انقلاب کمونیستی در آمریکای لاتین بود و در جهان به عقاید ضدامریکایی شناخته میشد.
سخنرانی های آتشین و ظاهر قدرتمند و مصمم چریک جوان او را به چهره جذاب برای مطبوعات و رسانه های جهان تبدیل کرده بود برای همین چهار ماه پس از سرنگونی دولت باتیستا وقتی برای شرکت در نشست سازمان ملل عازم نیویورک شد خبرنگاران و روزنامه نگاران خصوصا آنها که گرایش چپ داشتند از این اتفاق استقبال کردند.
کاسترو که قهرمان قصه های جنگ های پارتیزانی روزنامه نگاران در امریکای لاتین بود با لباس نظامی سبز رنگ و پکمه و ریش بلند مثل یک بازیگر فیلم های اکشن وارد امریکا شد. بسیاری از مردم کنجکاو و علاقمند، انجمن ها و گروه هایی چپ به گرمی از او استقبال کردند و در طول ۱۱ روزی که در سرزمین دشمن بود مثل ستاره های موسیقی هر جا می رفت جمعیتی برایش دست تکان می دادند و از او می خواستند با آنها عکس یادگاری بگیرد.
گرچه فیدل در جریان این سفر بر مزار جورج واشنگتن حاضر شد و یک تاج گل نیز به احترام او آنجا قرار داد اما رهبران امریکا اصلا از حضور و هیاهو او خوشحال نبودند؛ آیزنهاور رئیس جمهور وقت امریکا قبول نکرد با چریک چپ دیدار کند و معاونش نیکسون را به جای خود فرستاد. او این ملاقات را انجام نداد چون در همان زمان نقشه کودتا علیه فیدل را در سر داشت. نقشه کودتا اما در دولت بعدی و در زمان جان اف کندی عملی شد. در آوريل ۱۹۶۱ يك تيپ از نيروهاي سازمان سيا بههمراه تعدادي از اتباع كوبايي را كه به آمريكا تبعيد شده بودند برای اجرای عملیات کودتا وارد"خلیج خوک ها" شدند اما شکست در این عملیات ضربه سختی به حیثیت امریکا زد؛ نيروهاي نظامي كوبا موفق شدند در طول سه روز نيروهاي سازمان سيا و كوباييهاي مورد حمايت آمريكا را كه تعداد آنها بيش از ۲۵۰۰ نفر بود، شكست دهند.
فیدل پس از این سفر طرح های عمدتا ضدامپریالیستی خود در کوبا را به اجرا گذاشت و چهره این کشور را به کلی تغییر داد؛ او تمام اموال و داراييهاي خارجي در كوبا را ملي اعلام كرد، ماليات بر واردات از آمريكا را افزايش داد و قراردادهاي تجاري با اتحاد جماهير شوروي منعقد كرد. در مقابل آيزنهاور، رئيسجمهور آمريكا نيز با كاهش سهم واردات شكر از كوبا به آمريكا، مسدود كردن دارايي كوبا در آمريكا، اعمال تحريمهاي سنگين تجاري و قطع روابط ديپلماتيك با دولت كوبا، اقدامات كاسترو را تلافي كرد. این آغاز تقابلی بود که برای نیم قرن در روابط دو کشور حاکم بود.
کودکان امریکایی با ریش هایی شبیه فیدل در کنار او در هتل محل اقامتش در نیویورک عکس یادگاری می گیرند.
فیدل در بازدید از باغ وحش نیویورک دو کودک امریکایی را در آغوش گرفته است.
فیدل در راه هتل "استاتلر" در نیویورک بر جمعیت دوستدارانش دست تکان می دهد.
شماری از هواداران فیدل کاسترو در مقابل هتل "استاتلر" نیویورک منتظر دیدن او هستند.
هواداران فیدل کاسترو در مقابل هتل "استاتلر" نیویورک منتظر دیدار چریک جوان هستند.
فیدل در لحظه خروج از هتل برای هوادارانش دست تکان می دهد.
فیدل در مقابل هتل محل اقامتش در نیویورک برای هوادرانش دست تکان می دهد.
فیدل در سفارت کوبا در واشنگتن در در حال خواندن گزارشات
فیدل در کانون عکاسان مطبوعاتی نیویورک
فیدل در بازدید از باغ وحش نیویورک، چشم در چشم یک ببر
فیدل در حال خوردن بستنی در جریان بازدید از باغ وحش نیویورک
فیدل کاسترو در یک کنفرانس خبری در واشنگتن
درگیری میان هوادارن فیدل با گروهی از کوبائی ها مخالف کاسترو در خیابان خیابان های نیویورک؛ طرفداران فیدل شعار می دادند: زنده باد فیدل مرگ بر یانکی.
کاسترو در حال ورود به مقر سازمان ملل در نیویورک
فیدل در میان دود سیگار در حین انجام گفتگو در هتل محل اقامتش در نیویورک
نظر کاربران
خدا رحمتش کنه ... از ادم های انقلابی خیلی خوشم میاد ...
احمدی نژاد هم میخواست تقلید فیدل کاسترو در بیاره با اون هاله نورش!خخخخخخ..