۴۳۰۱۴۶
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

استراحت یا حرکت دلار ادامه دارد؟

روز پنج‌شنبه، دلار چهارمین افزایش متوالی را تجربه کرد تا به سطح ۳ هزار و ۷۵۰ تومان نزدیک‌تر شود. در آخرین روز هفته گذشته، دلار با ۱۳ تومان رشد به قیمت ۳ هزار و ۷۴۳ تومان رسید. به گفته فعالان، نرخ حواله درهم همچنان مهم‌ترین عاملی است که قیمت دلار را در بازار داخلی تحریک می‌کند.

روزنامه دنیای اقتصاد: روز پنج‌شنبه، دلار چهارمین افزایش متوالی را تجربه کرد تا به سطح ۳ هزار و ۷۵۰ تومان نزدیک‌تر شود. در آخرین روز هفته گذشته، دلار با ۱۳ تومان رشد به قیمت ۳ هزار و ۷۴۳ تومان رسید. به گفته فعالان، نرخ حواله درهم همچنان مهم‌ترین عاملی است که قیمت دلار را در بازار داخلی تحریک می‌کند.
روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه نیز رشد درهم سهم زیادی در افزایش دلار داشت. در کنار این، رشد انتظارات افزایشی پس از عبور این ارز از مرز ۳ هزار و ۷۰۰ تومان دیگر عاملی بود که به رشد قیمت کمک کرد. دلار که در آخرین هفته آبان ماه، ۱/ ۱ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده بود، با رشد روز پنج‌شنبه توانست میزان بازدهی هفته گذشته خود را به ۲/ ۱ درصد برساند.

در حالی که برخی فعالان انتظار دارند، در هفته نیمه تعطیل جاری، روند افزایشی دلار تعدیل شود، گروهی دیگر باور دارند که این ارز پتانسیل افزایش بیشتر را دارد. به گفته فعالان دسته اول، خریدهای زیادی در ۲ هفته گذشته صورت گرفته است، در نتیجه هفته جاری می‌تواند زمانی برای عرضه ارز خریداری شده باشد. عرضه قوی بازارساز در روز انتهایی هفته دیگر عاملی است که انتظارات افزایشی را تا حدی تعدیل می‌کند. با وجود این، برخی فعالان، به دلیل بالا بودن نرخ حواله درهم و بالا رفتن انتظارات افزایشی پس از عبور دلار از مرز ۳ هزار و ۷۰۰ تومان و افزایش تقاضای تجاری در انتظار رشد بیشتر قیمت هستند. برخلاف افزایش قیمت دلار، در آخرین روز هفته گذشته، سکه تمام بهار آزادی در مسیر کاهشی قرار گرفت و با ۶ هزار تومان افت به قیمت یک میلیون و ۱۰۹ هزار تومان رسید. سقوط بهای اونس در بازارهای جهانی به زیر هزار و ۲۰۰ دلار دلیل اصلی افت سکه بود؛ هرچند که افزایش قیمت دلار مانع از کاهش بیشتر آن شد. با افت روز پنج‌شنبه، سکه در اولین هفته آذرماه ۳دهم درصد از ارزش خود را از دست داد تا میزان افت آن کمی کاهش پیدا کند. سکه در آخرین هفته آبان ماه حدود یک درصد کاهش قیمت را تجربه کرده بود.

دلایل افزایشی

به گفته فعالان، بالا بودن نرخ حواله درهم یکی از مهم‌ترین دلایلی بود که هفته گذشته قیمت دلار را تحریک کرد. پنج‌شنبه گذشته نرخ حواله درهم همچنان بالای هزار و ۳۰ تومان باقی ماند. به باور برخی معامله‌گران بازار، وقتی قیمت درهم بالای محدوده یاد شده باشد، قیمت دلار در بازار داخلی ظرفیت رشد بیشتر و عبور از سطح ۳هزار و ۷۵۰ تومان را دارد. به‌عنوان مثال، با درهم هزار و ۳۲ تومان، دلار در بازار داخلی بالای ۳ هزار ۷۷۰ تومان ارزش دارد.عده دیگری از افزایشی‌های بازار به روند قیمت دلار در آذرماه اشاره می‌کنند. به گفته این عده، روند قیمت شاخص ارزی در آذرماه سال‌های ۹۳ و ۹۴ افزایشی بوده است؛ امری که نشان‌دهنده بالا رفتن تقاضا در این مقطع زمانی از سال است. به گفته این عده، افزایش تقاضای تجاری و تسویه‌های دلاری شرکت‌ها از جمله عللی است که می‌تواند منجر به افزایش تقاضا در آذرماه شود. دیگر عاملی که زمینه رشد قیمت را می‌تواند فراهم کند، انتظارات افزایشی معامله‌گران تحت‌تاثیر روند قیمت شاخص ارزی است. به گفته فعالان، در دو هفته گذشته، قیمت دلار نه تنها از کانال ۳ هزار و ۷۰۰ تومان عبور کرده است، بلکه به آستانه سطح ۳ هزار و ۷۵۰ تومان نزدیک شده است. در این شرایط، روند صعودی دلار، انتظارات معامله‌گران فنی بازار را افزایشی‌تر کرده است.

دلایل کاهشی

مهم‌ترین دلیلی که انتظار برخی معامله‌گران ارزی را کاهشی می‌کند، امید آنها به تعدیل قیمت‌هاست. به گفته این دسته، قیمت دلار در ۲ هفته گذشته تنها در مسیر افزایشی حرکت کرده است. در واقع در ۲ هفته گذشته، عده‌ زیادی از معامله‌گران خریدهای ارزی انجام داده‌اند، در نتیجه این انتظار وجود دارد که این عده در سقف قیمت چند سال اخیر اقدام به فروش ارز خریداری شده کنند. عامل دیگری که ممکن است معامله‌گران ارزی را تشویق به فروش ارز کند، عرضه بازارساز است. به گفته فعالان، عرضه بازارساز در انتهای هفته گذشته نسبتا قوی بود؛ حتی بازارساز، روز پنج‌شنبه زودتر از حد معمول عرضه خود را آغاز کرد. انتظار می‌رود که در صورت ادامه این روند، قیمت دلار کمی افت کند.

۴ افزایش متوالی

قیمت دلار در هفته گذشته عمدتا در مسیر افزایشی قرار داشت؛ به‌طوری‌که از روز یکشنبه در راه افزایشی قرار گرفت و تا انتهای هفته به این روند ادامه داد. دلار که روز شنبه ۱۸ تومان از ارزش خود را از دست داده و به قیمت ۳ هزار و ۶۸۰ تومان رسیده بود، روز دوشنبه رشد آرامی را تجربه کرد. با توجه به روند دو روز ابتدایی هفته، برخی فعالان انتظار داشتند که در ادامه هفته نوسانات بازار ارز به آرامی ادامه پیدا می‌کند، با این حال، این اتفاق رخ نداد. روند قیمت دلار از روز سه‌شنبه تند شد و قیمت به سرعت از مرز ۳ هزار و ۷۰۰ تومان عبور کرد. در دومین روز آذرماه، شاخص ارزی ۲۷ تومان افزایش را تجربه کرد و به قیمت ۳ هزار و ۷۰۰ تومان رسید. به گفته فعالان، رشد نرخ حواله درهم و رسیدن به محدوده هزار و ۲۰ تومانی مهم‌ترین نیروی محرک رشد شاخص ارزی بود. حتی برخی فعالان اعتقاد داشتند که با توجه به سطح قیمت حواله درهم، دلار توانایی رشد بیشتری داشت؛ ولی عرضه بازارساز مانع از وقوع این اتفاق شد. در کنار این، در چهارمین روز هفته، بهای دلار در معاملات فردایی و نقدی اختلاف قابل‌ملاحظه‌ای با یکدیگر داشتند. به گفته فعالان، فاصله قیمت در معاملات فردایی و نقدی یکی از عواملی بود که انتظارات بازار را تحت‌تاثیر قرار داد و تعداد خریداران را بالا برد. در پنجمین روز هفته، خریداران ارزی قدرت‌نمایی کردند تا دلار از ابتدای مرز ۳ هزار و ۷۰۰تومان فاصله بگیرد. روز چهارشنبه، شاخص ارزی با ۳۰ تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۷۳۰ تومان رسید. به گفته فعالان، رشد نرخ حواله درهم در آستانه پایان سال میلادی، تقاضای شرکت‌های تجاری و هیجان‌سازی معامله‌گران آتی از جمله عواملی بودند که زمینه‌ساز رشد قیمت شدند.

روز آخر

در آخرین روز هفته گذشته، دلار ۱۳ تومان افزایش دیگر را تجربه کرد و به قیمت ۳ هزار و ۷۴۳ تومان رسید. این رشد در حالی رخ داد که در ساعات ابتدایی روز، قیمت این ارز تا ابتدای محدوده ۳ هزار و ۷۲۰ تومان نیز پایین رفته بود. به گفته فعالان، روز پنج‌شنبه صرافی‌های بانکی پیش از ساعت ۱۱ بعدازظهر عرضه ارز را آغاز کردند. به این ترتیب، دلار که معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۷۳۷ تومان آغاز کرده بود، به سرعت در مسیر کاهشی قرار گرفت و تا پیش از ساعت ۱۲ بعدازظهر به زیر محدوده ۳ هزار و ۷۳۰ تومان رسید. پس از تعطیلی نسبی بازار رسمی، دلالان بازار ارز از فرصت استفاده کردند و توانستند پیش از ساعت ۳ بعدازظهر قیمت را حتی وارد محدوده ۳ هزار و ۷۴۰ تومان کنند. به گفته فعالان، روز پنج‌شنبه حجم معاملات نقدی بازار بالا بود و کمتر کسی تمایلی به انجام معاملات فردایی داشت. به‌طور سنتی، معامله‌گران ارزی خرید و فروش‌های فردایی خود را روز چهارشنبه انجام می‌دهندکه تسویه آن در روز شنبه انجام می‌شود.

همسو با افزایش دلار در بازار آزاد، در مرکز مبادلات ارزی نیز نرخ رسمی این ارز بالا رفت. روز پنج‌شنبه، دلار مبادله‌ای ۲۵ ریال افزایش را تجربه کرد و به قیمت۳ هزار و ۲۰۹ تومان و ۵ ریال رسید. به نظر می‌رسد، تقویت شاخص دلار در بازارهای جهانی یکی از عواملی است که به رشد دلار در مرکز مبادلات ارزی کمک می‌کند. برخلاف رشد دلار، روز پنج‌شنبه، نرخ رسمی یورو حدود ۲۴ تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۳ هزار و ۳۸۲ تومان رسید. بسیاری از ارزهای عمده در روزهای گذشته در برابر دلار تضعیف شده‌اند که یورو نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج