۴۲۸۳۷۳
۱۰ نظر
۵۰۰۷
۱۰ نظر
۵۰۰۷
پ

راهکارهای دولت برای خروج مسکن از رکود

روج مسکن از رکود در حالی به عوامل متعددی در حوزه اقتصاد به صورت کلان وابسته است که وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی اصلی آن همواره درصدد ارایه راهکارهایی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برآمده است.

خبرآنلاین: خروج مسکن از رکود در حالی به عوامل متعددی در حوزه اقتصاد به صورت کلان وابسته است که وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی اصلی آن همواره درصدد ارایه راهکارهایی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برآمده است.

رکود در بازار ساخت و ساز و مسکن به عنوان یکی از محورهای مهم توسعه و گردش مالی و تاثیرگذار در بخش های مختلف اقتصادی، ارتباط مستقیم با ارایه تسهیلات بانکی دارد.

کاهش ساخت مسکن نه تنها رکود در این بخش مهم اقتصادی را سبب می‌شود، بلکه بسیاری از صنایع و مشاغل مرتبط خرد و کلان نیز در این مسیر دچار رکود شده و فعالیت حوزه های زیادی از اشتغالزائی جامعه کمرنگ می‌شود.

به اعتقاد کارشناسان امر، ادامه این روند در بخش مسکن و نبود ساخت و سازهای جدید نه تنها باعث از بین رفتن بسیاری از ظرفیت های توسعه ای این بخش می شود، بلکه چه بسا تداوم رکود در این بازار بخش عمده ای از عرصه های اشتغال پایین دستی در این صنعت فراگیر را نیز از بین می برد.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز در این باره با اشاره به صدور پنج هزار پروانه ساخت و ساز به وسعت چهار هزار مترمربع در چهار سال قبل گفت: پس از آن به تدریج تقاضا برای صدور پروانه ساختمانی کاهش پیدا کرد و این روند نزولی تاکنون نیز ادامه دارد.

محمد عزتی، افزایش دو تا سه برابری قیمت مسکن، کاهش حمایت های سیستم بانکی از صنعت ساختمان سازی و افزایش نرخ بهره بانکی و در نهایت تورم بازار مسکن را از جمله دلایل و عوامل مهم در رکود ساخت و ساز مسکن در کشور و به ویژه شهرهای بزرگ عنوان کرد.

وی با ارایه آماری از روند ساخت و ساز مسکن در تبریز، گفت: به لحاظ تعداد پروانه های صادره و همچنین زیربناهای ساخت در سال ۱۳۹۳ نسبت به سال ۱۳۹۲ شاهد افت ۳۰ درصدی بوده ایم و این سیر نزولی در سال ۱۳۹۴ نسبت به سال ۱۳۹۲ نیز با کاهش ۴۰ درصدی ادامه داشته است.

عزتی با بیان اینکه روند نزولی تعداد پروانه های صادر شده از سوی شهرداری تبریز در سال جاری نیز ادامه دارد، اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون نیز تعداد پروانه های صادره، نشان می دهد که این آمار کاهش بیش از ۴۰ درصدی نسبت به سال قبل دارد.

وی، ارایه تسهیلاتی با نرخ بهره ۲۳ درصد به بخش مسکن را مقرون به صرفه ندانست و با اشاره به اینکه ادامه چنین روندی در سیستم بانکی رکود در بخش مسکن را دنباله دار می کند، اظهار کرد: دولت باید در این زمینه تجدیدنظر جدی کند تا با کاهش مناسب نرخ بهره تسهیلات به رونق بخش مسکن کمک شود.

عزتی، صدور پروانه‌های ساختمانی طی سه سال اخیر در تبریز را محدود به بافت های فرسوده و حاشیه نشین عنوان کرد و افزود: طی شش ماهه اول امسال یکهزار و ۳۰۰ فقره پروانه ساخت در تبریز صادر شده است که از این تعداد بیش از ۳۵ درصد شامل ۳۴۴ فقره مربوط به شهرداری منطقه چهار بوده که بخش اعظمی از بافت های فرسوده را در خود جای داده است.
وی، مجموع اراضی بافت فرسوده و حاشیه نشین تبریز را به ترتیب دو هزار و ۴۰۰ و دو هزار هکتار اعلام کرد و اظهار کرد: شهرداری برای حمایت از بازسازی و نوسازی این بافت‌ها پروانه‌های رایگان صادر می‌کند که البته در این زمینه ارایه تسهیلات با بهره‌های پایین توسط دولت اثربخش و مهم بوده است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز، کاهش درآمدهای شهری را از آثار منفی رکود در بخش ساختمان سازی بیان کرد.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز با اشاره به اینکه رکود در بازار مسکن و کاهش ساخت و سازهای جدید طی برهه های زمانی ۱۰ ساله در هر جامعه ای امکان پذیر است، گفت: ما طی سال های ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۴ نیز چنین رکودی را تجربه کرده ایم که به طور میانگین این زمان ها بیشتر از سه تا پنج سال به درازا نکشیده است.

عزتی اظهار کرد: بر این اساس چنانچه دولت با ارایه تسهیلت ویژه در بخش مسکن وارد شده و صاحبان این صنعت تاثیرگذار را ترغیب و تشویق به ادامه فعالیت ها کند، رکود موجود طی سال های آینده کاهش یافته و می توان به رونق این بازار امیدوارتر شد.

فرماندار شهرستان تبریز نیز با اشاره به تلاش همه جانبه دولت برای رونق دادن به بخش مسکن گفت: هم اکنون به دلیل وجود بحران در بخش ساخت و ساز مسکن، شاهد بیکاری بخش بزرگی از نیروی کار در این صنعت مهم هستیم.

رحیم شهرتی فر اظهار کرد: بحران در صنعت ساختمان و بیکاری کارگران ساختمانی و خدمات صنایع وابسته معضل رو به رشد تبریز است.

وی از شورای اسلامی شهر تبریز درخواست کرد با توجه به رسالت واقعی خود در توسعه شهر و رونق کسب و کار، تدابیر لازم را برای جلوگیری از رکود در ساخت و ساز اتخاذ کند و مشکل رکود این صنعت را جدی بگیرد.

ایرنا نوشت: رکود در بخش ساختمان و صنایع وابسته نه تنها به لحاظ تحت تاثیر قرار دادن رونق اقتصادی و تجاری کلانشهرها نقش کلید دارد، بلکه این امر سبب می شود شهرداری ها برای جبران کمبودهای مالی و تامین هزینه های خود به تراکم فروشی اقدام کنند که این موضوع ساختار کلی شهرسازی را با چالش های جدی مواجه می کند.

شهردار تبریز در پاسخ به انتقاداتی در این خصوص، می گوید: شهرداری به هیچ عنوان تمام عزم خود را به فروش تراکم جزم نکرده و اینگونه قضاوت‌ها درباره مجموعه شهرداری به هیچ عنوان درست نیست.

صادق نجفی، مجموع درآمدهای شهرداری از بابت فروش تراکم طی ماه‌های اول سال‌جاری را حدود ۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این درآمد در مقایسه با درآمد ۳۵۰ میلیارد ریالی از طریق صدور پروانه رقم چندان قابل توجهی نیست و این موضوع نشان می دهد شهرداری برای درآمدزائی به دنبال راهکارهای پایدارتری رفته است.

کارشناس و استاد شهرسازی دانشگاه تبریز و عضو کمیسیون عمران و توسعه شهری شورای اسلامی شهر تبریز نیز معتقد است فروش تراکم مازاد در شهرداری به مثابه مرگ تدریجی شهرها و ایجاد تباه شهرها در کشور است که یکی از دلایل اصلی این امر رکود چندین ساله در بخش ساخت و ساز است.

رسول درسخوان، تجدید نظر در نگرش های ۲۰ سال قبل در موضوع فروش تراکم مازاد را اقدامی مناسب خواند و یادآور شد: با از بین رفتن امتیاز فروش تراکم مازاد می توان به آینده ساخت و سازهای شهری امیدوار شد.

کارشناسان و فعالان بخش مسکن معتقدند رکود موجود در این بخش با ارایه تسهیلات بانکی مناسب و منطقی و همچنین گذر از واحدهای خالی مسکن در شهرهای بزرگ قابل عبور است.

ناظران آگاه می گویند رکود فعلی در بازار مسکن مبحثی کلان و کشوری است و مسایل تصمیم های محلی واستانی برای جلوگیری از رکود به مانند مرهمی مقطعی عمل خواهد کرد که در حوزه های ضابطه ها و پروسه های اداری محدود می شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • مهدی نصیری

    خیلی عالی بود

  • بدون نام

    این راهکارها هیچ فایده ای نداره ومسکن حالا حالا ها از رکود خارج نمیشه بیخودی خوشحال نباشید وبدتر هم میشه.

  • محمد سلطان

    زود الکی نزنید سال۹۰ زمانیکه همه داشتن میخریدن من ملکمو فروختم.همه به من خندیدند وگفتند بابا بفروشی نمیتونی بخری.گفتم الان زمانه فروشه نه خرید.خلاصه ما فروختیم وپولشو گذاشتیم تو بانک تا الان اون پول دوبرابر شده ولی اون ملک ۶۰میلیون ارزون شده.امروز من به همه اونا میخندم واینکه فکر نکنید همیشه قیمت ملک رو به افزایش است بعضی وقتها با فروش سود میکنید.الانم دارم میگم خرید ملک اصلا به صرفه نیست مگر دولت وام بلاعوض بده تا ملت بیاد واین سنگ وآهنها رو بخره .چون اینها خونه نیستند وهمان سنگ وآهن هستند.

  • بدون نام

    حداقل 10 سال زمان میبره از رکود خارج بشه اکثر مسکن های مهر خالیه

  • بدون نام

    محاله خارج بشه

  • بی نام

    مثل همه کاراشون که واقعاتمام اقتصادکشوررانابودکردن چه اقتصاد،چه صنعت دلشونوخوش کردن درگفتن تورم معلوم نیست ازچه سالی این ساخت وسازبراشون منبع درآمدبراشون بوده چقدرپول ازاین راه پول جمع کردن که الان خونه روبه امروزدرآوردن میدونید،اداره ی کشورچه جوری شده جای همه عوض شده متخصص و،واردبه کارشده فروشنده وبیسوادشده همه کاره ومتخصص به خاطرهمینه که اوضاع کشوربه اینجارسیده من برای منابع خودم تو،هم برای منابع خودت خوب اونوقت سرکشورچی میادمیبینیدداغون وقتی همه چیزسرجاش نیست همینه که میبینید

  • بدون نام

    معاملات بهتر از پارسال شده ولی هنوز خوب نیست.

  • بدون نام

    تااین دولت هست همین وضعه.کارهربز نیست خرمن کوفتن.گاونرمیخواهدومردکهن.

  • علی خاسر

    جیب مردم خالیه پول ازکجابیارندخونه بخرندیا اجاره کنند ،دراینده نه چندان دور غارنشینی رونق خواهدگرفت،وباید سرجا باخرس ها درگیر بشیم،

  • شمال

    عقلاب ما در دولت عقل ندارند چون که چاره کار را تشخیص نمی رهند درمان مسکن با وام حل نمی شود .چرا که مقصر فقط دولت است چون قیمت بسیاری از جزئیات مسکن مانند مالیات، سیمان ،شن ،موافقت افزایش عوارض،پروانه،امتیازات آب برق گاز تلفن مواد اولیه تولید مصالح ساختمانی، آهن آلات و غیره توسط خود دولت افزایش قیمت پیدا می کند نه ملت.دولت مشکل خود را حل کند مشکل مردم حل می شود.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج