پايان سفر پرحاشيه احمدی نژاد به قاهره
سفر رئيسجمهور به مصر براي شركت در دوازدهمين اجلاس سران توسعه همكاريهاي اسلامي درحالي پايان يافت كه رئيسجمهوري دراين سفر چهارروزه ديدارها و مذاكراتي با سران كشورهاي اسلامي انجام داد.
رئيسجمهور در جريان سفر چهار روزه خود به اين كشور علاوه بر حضور در دوازدهمين اجلاس سران توسعه همكاريهاي اسلامي و سخنراني در اين اجلاس با تعدادي از مسئولان شركتكننده در اين اجلاس نيز ديدار وگفتوگو كرد و در نشست سهجانبه روساي جمهور ايران، مصر و تركيه كه با حضور عمروموسي دبيركل سابق اتحاديه عرب برگزارشد در مورد مسائل سوريه به بحث وگفتوگو پرداخت.
احمدينژاد در جريان اين سفر به مسجد راسالحسين، مسجد زينبيه و همچنين سيده نفيسه رفت و مورد استقبال مردم حاضر در آن منطقه قرار گرفت. از ديدارهاي مهم سفر رئيسجمهور به مصر حضور در الازهر و ديدار با رئيس الازهر و تعدادي از اساتيد جامعهالازهر بود كه هدف از اين ديدار ايجاد وحدت هرچه بيشتر بين مسلمين اعلام شد. ديدار احمدينژاد با رئيسجمهور سنگال، از ديگر نكات مهم اين سفر بود كه در پي اين ديدار يادداشت تفاهمي نيز بين علياكبر صالحي، وزير خارجه ايران و آليونه بادرا سيسه وزير خارجه سنگال جهت از سرگيري مجدد روابط ديپلماتيك امضا شد.
جشن پيروزي انقلاب اسلامي؛ خواسته عجيب محمودعباس
رئيسجمهور، در اين سفر ديداري نيز با ايرانيان مقيم مصر داشت. رئيسجمهور با حضور در جشن پيروزي انقلاب اسلامي ايران كه در دفتر حفاظت منافع ايران در قاهره و با حضور جمعي از ايرانيان مقيم، سفرا و نمايندگيهاي كشورهاي خارجي در مصر برگزار شد، گفت: ما ملت مصر را در انقلاب ايران شريك و آنان را پشتيبان ملت ايران ميدانيم و ملت ايران نيز پشتيبان مردم مصر هستند.
همچنين، ديدار احمدينژاد با محمود عباس، رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين در حاشيه نشست شوراي همكاريهاي اسلامي خبرساز شد. پس از اين ديدار، روزنامه صهيونيستي هاآرتص به نقل از منبعي مصري مدعي شد كه رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين از رئيسجمهور ايران خواسته تا كمتر درباره نابودي اسرائيل صحبت كند.
اين روزنامه در ادامه نوشت كه محمود عباس همچنين از احمدينژاد درخواست كرده تا در مجامع عمومي بيشتر درباره موضوع تشكيل دولت مستقل فلسطيني در مرزهاي سال ۱۹۶۷ صحبت كند و كمتر درباره محو رژيم صهيونيستي از نقشه خاورميانه صحبت كند.
دو شرط قاهره براي رابطه با تهران
سفر رئيسجمهور به مصر براي شركت در نشست شوراي همكاريهاي اسلامي ميتوانست فتح بابي براي روابط ايران و مصر بعد از سه دهه قطع رابطه باشد.
اما شروط سخنگوي رئيسجمهوري مصر ادامه اين رابطه را با مسائلي همراه كرد. ياسر علي درباره برقراري رابطه با ايران اعلام كرد: نزديكي روابط با ايران در گرو موضع تهران در برابر بحران سوريه است.
بهگزارش روزنامه دولتي الاهرام علي همچنين پذيرش افكار عمومي مصر و كشورهاي عربي را ديگر شرط نزديكي روابط قاهره - تهران اعلام كرد.نزديكي روابط مصر با ايران در گرو پذيرش افكار عمومي مصر و كشورهاي عربي است.
اين درحالي است كه وزيرامورخارجه ايران در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط از آمادگي هميشگي ايران براي ارتقاي سطح روابط با مصر سخن به ميان آورده و اظهاراميدواري كرده كه برادران مصري هم در اين مسير حركت كنند.
البته لازم به ذكر است كه احمدينژاد نيز در كنفرانس خبري پايان سفر خود در قاهره گفته كه بهدنبال روابط نامحدود با مصر هستيم.
ارسال نظر