۴۲۵۳۵۲
۵۰۰۱
۵۰۰۱
پ

تحلیلی بر انحلال اصولگرایی

بر باج‌گیران اضافه می‌شود؛ اگر تا پیش از این جبهه پایداری مسئله بود، حالا «یکتا» هم اضافه شده است؛ تا جایی که «امیر محبیان»، تحلیلگر اصولگرا، بار دیگر با انتقاد از نحوه وحدت درون جریان اصولگرایی درباره روند باج‌دهی و باج‌گیری درون جریان اصولگرایی هشدار داده و گفته است: ادامه این روند، اصولگرایی را به سمت انحلال و نابودی پیش می‌برد.

روزنامه شرق: بر باج‌گیران اضافه می‌شود؛ اگر تا پیش از این جبهه پایداری مسئله بود، حالا «یکتا» هم اضافه شده است؛ تا جایی که «امیر محبیان»، تحلیلگر اصولگرا، بار دیگر با انتقاد از نحوه وحدت درون جریان اصولگرایی درباره روند باج‌دهی و باج‌گیری درون جریان اصولگرایی هشدار داده و گفته است: ادامه این روند، اصولگرایی را به سمت انحلال و نابودی پیش می‌برد.
او پس از انتخابات مجلس دهم هم درباره نوع تعامل با جریانات تندرو درون اصولگرایی چنین تعبیری به کار برده و گفته بود: «اینکه کسانی تهدید می‌کنند اگر ما را کنار بگذارید، فهرست جدا می‌دهیم، وحدت را به‌هم می‌زنیم، اینها باج می‌گیرند؛ اما در مقابل کسانی هستند که آرام‌اند و با عقل جمعی کار می‌کنند؛ اما چون روحیه باج‌گیری ندارند، به باج‌ده تبدیل شده‌اند». روی سخن او آن زمان با جبهه پایداری و جریانات نزدیک به آن بود؛ اما این بار، «جبهه یکتا» را هم به آن اضافه کرده است. جبهه‌ای که دو سال قبل، با وزرای سابق احمدی‌نژاد شکل گرفت؛ اما تا این لحظه نتوانسته سهم در‌خور‌توجهی را از سبد قدرت اصولگرایان به دست آورد.
ولی «جبهه پایداری» در برهم‌زدن بازی از یکتا سابقه بیشتری دارد و از‌قضا، موفق‌تر هم بوده‌ است، ازهمین‌روست که به نظر می‌رسد «یکتا» هم قصد دارد همان مسیر را برود. در انتخابات ٩٢، جبهه پایداری با تأکید بر گزینه اصلح، حاضر به کوتاه‌آمدن از «سعید جلیلی» نشد و در انتخابات مجلس گذشته هم، بر سهم‌خواهی خود اصرار ورزید و اصولگرایان هم کوتاه آمدند. به گزارش سایت امید ایرانیان، امیر محبیان با اشاره به اینکه قرار بر این است اصولگرایان در هیچ شرایطی به امثال «یکتا» و پایداری امتیاز ندهند، گفته است: «ما نباید به کسانی که وحدت‌شکن هستند، امتیاز دهیم.
این‌بار با دفعه‌های قبل فرق دارد. قطعا اگر به سمت امتیاز‌دهی بروند، عملا جریان اصولگرایی را به سمت انحلال و نابودی می‌برند». او گفته است: «در شرایطی احتمال تحقق وحدت وجود دارد که افراد از سهم‌خواهی خود‌داری کنند و منافع کلی کشور و جریان اصولگرایی را بر منافع گروهی ترجیح دهند». اتفاقی که نه در انتخابات ریاست‌جمهوری ٩٢ افتاد و نه در انتخابات مجلس دهم. در انتخابات مجلس گذشته، جریانات نزدیک به جبهه پایداری با اصرار بر سهم‌خواهی، فهرست تهران اصولگرایان را گروگان خود گرفتند.
کوتاه‌آمدن اصولگرایان در برابر آنها، از ترس شکست وحدت، باعث رقم‌خوردن نتیجه باخت- باخت شد و در‌نهایت نه سهم‌خواهان به سهم خود رسیدند و نه اصولگرایان تهران به پارلمان. بااین‌حال، «مصباحی مقدم»، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز، برخلاف «محبیان»، معتقد است در انتخابات ریاست‌جمهوری چیزی با‌ عنوان سهم‌خواهی وجود ندارد. او به انتخاب گفته است: «در انتخابات ریاست‌جمهوری سهم‌خواهی وجود ندارد. سهم‌خواهی در مجلس معنا می‌دهد که می‌گویند برای مثال از سی نفر، تعدادی از این جریان باشند و چند نفر از یک جریان دیگر؛ اما درباره ریاست‌جمهوری، معنا ندارد بگوییم بخشی از شخصیتی که وارد میدان می‌شود، از این جریان باشد و بخشی از جریان دیگر».
این درحالی است که «محمد مهدی زاهدی»، وزیر علوم احمدی‌نژاد و عضو یکتا، روز سه شنبه، در پاسخ به این سؤال که آیا جریان یکتا قرار است با محوریت جامعه روحانیت، به وحدت اصولگرایان برسند یا خیر، گفته بود: «قرار نیست من همه چیز را از الان بگویم. خود من و دوستانم جریان یکتا را دنبال می‌کنیم و فکر می‌کنم جریان یکتا آن‌قدر قوی باشد که به تنهایی یک لشکر است. ما نمی‌خواهیم دستمان را رو کنیم».
«صادق محصولی»، عضو جبهه پایداری، هم گفته بود: «اگر عده‌ای بدون هماهنگی با دیگران خود را محور قرار داده و ادعای دعوت از دیگران برای کار مشترک داشته باشند، مسلما وحدتی شکل نمی‌گیرد؛ یا عده‌ای دیگر اگر از قبل روی نامزدی به قطعیت رسیده باشند و بخواهند با مکانیسم دلخواه خودشان، ولو تحت عنوان ائتلاف و وحدت، آن را به دیگران تحمیل کنند، مطمئنا نتیجه لازم را نخواهند گرفت».
آیا جامعتین واقعا محور است؟
اصولگرایان و ازجمله امیر محبیان درحالی از محوریت جامعتین سخن می‌گویند که به نظر می‌رسد، وحدت بین جامعتین هم به سختی صورت می‌گیرد. امیر محبیان گفته است: «با توجه به تجربیاتی که پیش از این داشته‌ایم و مکانیسم‌های وحدت هیچ‌کدام به نتیجه لازم نرسید، در شرایط کنونی مجددا جایگاه جامعتین احیا شده است». این درحالی است که مدت‌هاست، قرار است بین آیت‌الله موحدی‌کرمانی و آیت‌الله یزدی، رؤسای جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، دیداری انتخاباتی صورت گیرد؛ اما تا این لحظه برگزاری این دیدار به تعویق افتاده است. مصباحی مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت، گفته است: «جلسه بین آیت‌الله موحدی و آیت‌الله یزدی درباره مسئله انتخابات هنوز برقرار نشده است.
قرار بوده این دو نفر، جلسه‌ای داشته باشند ولی تشکیل نشده است». ماجرای رابطه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و اصولگرایان، زمانی جالب‌تر می‌شود که بدانیم جامعه مدرسین اصلا خود را جزء جریان اصولگرا نمی‌داند؛ چه برسد به اینکه بخواهد یکی از محورهای ائتلاف آنها باشد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج