سناریوهای ترامپ در مواجهه با برجام
روزی که دونالد ترامپ بر مسند ریاستجمهوری آمریکا بنشیند، توافق هستهای ایران را پاره نخواهد کرد، اما سخنان او مبنی بر مذاکره مجدد در مورد شرایط این توافقنامه میتواند این توافق را به خطر بیندازد. این در شرایطی است که قانونگذاران جمهوریخواه که از انتخاب ترامپ قوت قلب گرفتهاند در حال سنجش راههای ایران در پایبندی به توافق هستند.
روزنامه دنیای اقتصاد: روزی که دونالد ترامپ بر مسند ریاستجمهوری آمریکا بنشیند، توافق هستهای ایران را پاره نخواهد کرد، اما سخنان او مبنی بر مذاکره مجدد در مورد شرایط این توافقنامه میتواند این توافق را به خطر بیندازد. این در شرایطی است که قانونگذاران جمهوریخواه که از انتخاب ترامپ قوت قلب گرفتهاند در حال سنجش راههای ایران در پایبندی به توافق هستند.
دونالد ترامپ در زمان رقابتهای انتخاباتی مسائل مختلفی را در مورد توافق هستهای که سال گذشته حاصل شد، مطرح کرد. او این توافق را «احمقانه»، «رسوایی» و «بدترین توافقی که تاکنون صورت گرفته» نامیده و از محدودیت زمانی در نظر گرفته شده برای غنیسازی اورانیوم و دیگر فعالیتهای هستهای ایران انتقاد کرده است. ترامپ گفته است نمیخواهد این توافق را پاره کند؛ بلکه او از بازگشایی دوباره دیپلماسی سخن گفته و اعلام کرده است که برخلاف دیپلماتهای باراک اوباما، او آمادگی دارد از مذاکرات خارج شود، اما برنامه دقیق و حقیقی ترامپ مشخص نیست و مذاکره مجدد دشوار خواهد بود. ایران انگیزه چندانی برای مذاکره مجدد در مورد توافقنامهای که به آن رضایت داده است، ندارد. همچنین هیچ یک از کشورهای شرکتکننده در این مذاکره تمایل ندارد دوباره مذاکراتی را که بیش از یک دهه بهطول انجامید و سرانجام پس از دو سال کامل گفتوگوهای بیوقفه به سرانجام رسید، از سر بگیرد.
این در شرایطی است که آیتالله خامنهای، رهبر عالی جمهوری اسلامی ایران، گفته است: «اگر آمریکا توافقنامه را پاره کند، ما نیز آن را به آتش خواهیم کشید.» حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، با اشاره به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که این توافقنامه را تایید کرده است، گفت هیچ کشوری نمیتواند به سادگی، چیزی را که برسر آن توافق شده است تغییر دهد.
ارسال نظر