انتقاد «احمدی نژاد» از زیر مجموعه خود
شنیدهام که در وزارت ارشاد مقدار زیادی از متون نمایشی ایراد میگیرند، بهترین هنرمندان ما در تئاتر فعالیت میکنند؛ تئاتر یعنی خاک خوردن و عشق ورزیدن و کمتر پول درآوردن.
مراسم اختتامیه سی و یکمین جشنواره تئاتر که به دلیل همزمانی اهدای نشان درجه یک کشوری به پنج چهره هنری در ساعت غیرمعمول صبح برگزار شد؛ امسال برای نخستین بار شاهد حضور «محمود احمدینژاد» و «اسفندیار رحیم مشایی» رییس دفتر اجلاس سران غیرمتعهدها بود.
احمدینژاد در آخرین سال ریاستجمهوری، یاد هنرمندان به قول خود «زیبا و والای تئاتر» را گرامی داشت و از ممیزیهایی که به نمایشها میشود انتقاد کرد؛ هنرمندانی که جدا از مسایل مالی در سه سال گذشته باعث شده بسیاری از آنان یا به فعالیتهای دیگری چون کار در تلویزیون و سینما روی بیاورند یا اینکه عطای این کار را به لقایش ببخشند و خانهنشین شوند.
احمدینژاد در مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر فجر با برشمردن برخی از خصوصیات هنر تئاتر بر والا بودن این هنر تاکید کرد و بعد گفت: «شنیدهام که در وزارت ارشاد مقدار زیادی از متون نمایشی ایراد میگیرند، بهترین هنرمندان ما در تئاتر فعالیت میکنند؛ تئاتر یعنی خاک خوردن و عشق ورزیدن و کمتر پول درآوردن.
از همکارانم در وزارت ارشاد متواضعانه خواهش میکنم که به جامعه هنری بهخصوص جامعه تئاتری کشور اعتماد کنند.» او این انتقاد را به مجموعهای وارد کرد که زیر نظر خود او یعنی دولت فعالیت میکند؛ چرا که شورای نظارت و ارزشیابی که در چند سال گذشته فشار زیادی را به هنرمندان وارد کرده زیر نظر مرکز هنرهای نمایشی و شخص معاونت هنری انتخاب میشود.
احمدینژاد گفت: «میخواهم جملهای را در اینجا بگویم که ممکن است در روزهای آینده از سوی برخی از زمین، هوا و دریا مورد حمله قرارگیرم.» و در ادامه افزود: «من حرفهایم را میگویم آنهایی که میخواهند، بشنوند. واللهبالله و به پیامبر اسلام(ص) قسم، فرهنگ متعالی ایران را مردم حفظ کردهاند و کسی خیال نکند از مردم بیشتر میفهمد و میخواهد پیچ مردم را دستش بگیرد که آن را حفظ کند.»
البته رییسجمهوری در بخشی از صحبتهایش گفت که باید هنر را به مردم سپرد: «اگر خیال کنیم فرهنگ سرزمین را رییسجمهوری و چند نفر از همکارانش اداره میکنند و تنها آنان دلسوزند، این تصور اشتباه است و معنایش این است که ۷۵میلیون انسان عاشق فرهنگ را کنار بگذاریم و بار آن را به دوش بنده و همکارانم قرار دهیم.
با بحث اقتصادی هم نمیتوان ۷۵میلیون نفر را کنار گذاشت و تنها دو هزار نفر وارد میدان شوند، اقتصاد پویا زمانی است که همه فعال باشند.» احمدینژاد در این سخنرانی نیز یادش نرفت که به تاریخ چند هزار ساله ایران استناد کند و بگوید: «چند هزار سال از عمر ایران میگذرد، شاید ما تنها ملتی هستیم که تاریخمان سرشار از حوادث سنگین شکننده است و هریک از این حوادث کافی است تا یک ملت را از صفحه گیتی پاک کند.»
احمدینژاد از دانشمندان و نویسندگان بزرگ هنر ایران هم نام برد و گفت: «برخی فکر میکنند، اینکه ملت ایران بهترینها را میخواهد بد و منفی است، اگر انسان بهترینها را نخواهد تلاشی صورت نمیگیرد، این انقلاب عظیم را ملت انجام دادند و امام بزرگوار ما در تمامی صحبتهای خود فرمودند که انقلاب کار ملت و مرهون همه ملت است.» همچنین او گفت: «البته ما خاک پای ملت هستیم و همه ما مرهون مردم ایران هستیم و این حس در تمامی ایرانیها وجود دارد و این احساس مسوولیت در تئاتر بیشتر است و فکر نمیکنم از این جهت ضرری ببینیم.»
در این مراسم قرار بود از عزتالله انتظامی، ژاله علو، جمشید مشایخی، داوود رشیدی و محمدعلی کشاورز تقدیر شود و به آنها نشان درجه یک کشوری اعطا شود. اما از میان این پنج نفر تنها رشیدی و کشاورز در این مراسم شرکت کردند. داوود رشیدی که به نمایندگی اهالی تئاتر روی صحنه آمده بود، به فاخر بودن هنر تئاتر اشاره کرد و گفت: «تئاتر هنری انسانساز است و بالا رفتن سطح آگاهیهای مخاطبان تئاتر آن را به هنری خاص تبدیل کرده است. او در این نامه به بودجه اندک تئاتر اشاره کرده بود که در مقایسه با سینما و تلویزیون بودجه کمتری دارد و خواستار تقویت این بودجه شده بود.
رشیدی از پرزحمت بودن این هنر و حقالزحمههای پایینی که با تاخیر بسیار پرداخت میشوند گفته بود و ایجاد ردیفی در بودجه کشور مطابق با استانداردهای دنیا را از مهمترین مطالبات هنرمندان تئاتر ذکر کرده بود.
او از مسوولان خواست که به دیدن تئاتر بروند تا با اثر این هنر آشنا شوند. رشیدی خطاب به احمدینژاد گفت: «امیدوارم که قدم شما به تئاتر رونق بیشتری دهد و دستور مقتضی برای اجرایی شدن این نامه فراهم شود.» و احمدینژاد نیز در پاسخش گفت که حتما رسیدگی میکند.
مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر فجر با سخنرانی شعرگونه وزیر ارشاد و معرفی بهترینهای سی و یکمین جشنواره تئاتر فجر ادامه یافت و دفتر یکی از پرنقدترین دورههای جشنواره بسته شد.
ارسال نظر